Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofililiyim. %50 raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim, eşim arabayı kullanabilir mi?

azuth

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba: Ben %50 engelli raporu olan birisiyim. Hemofili hastalığım neticesinde bu raporu aldım. Allaha şükür hiç bir uzvumda bir sorun yok. Normal araba kullanıyorum. Fakat şimdi arabamı değiştirirken satıcı H elliyeti almamı ve vergi indirimlerinden yararlanabileceğimi söyledi. ben %90 engellilere böyle bir imkan tanınıyor sanıyordum.

1. yüzde %50 ortopedik engellilere, otomatik vites olması şartiyla, kdv ve ötv indirimi tanınıyor mu? hiç olmadi senelik vergilerden indirim var mı?
2. benden başka 1. derece yakınım, eşim, babam arabayı kullanabilir mi? çünkü bazen rahatsızlanıyorum ve arabayı kullanamıyorum.

%50 raporla ozel donanımlı arac kullanması uygundur raporunu almanız ve h sınıfı ehlıyetınız olmak sartıyla ötv ve mtv muafıyetı ıle alabılırsınız
Fakat bu aracı sızden baska kımse kullanamaz eşinz de dahıl
Ama ben ortopedik sorununuz olmadıkca ozel donanımlı araba ıhtıyacınız olmadıkca bu raporu alabılecegınızı dusunmuyorum

hmm teşekkür ederim.. çok saçma bir uygulamaymış fakat.. hepimiz engelliler olarak çok zenginiz bir eve iki üç araba alabiliyoruz sanki..

Bir düzeltme: hemofili hastalığı otomobil kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duymanıza neden olmaz. O nedenle zaten sizin -rapor oranınız %90'ın üstünde olmadığı sürece- ÖTV istisnalı otomobil alma olanağınız yok.

Üst Alt