Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem vefat eden kocadan hem de vefat eden babadan aylık alabilir miyim?

kitap2

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim bağkur lu babam 1993 senesinde vefat etti SSK lı kocam ise 2019 da vefat etti ben ikisininde emekli maaş ını bağlattım yani dul ve yetim maaş ı almaktayım sorun ise 5 ay önce başladı SSK evime yazı gönderdi 2 maaş alma hakkınız yoktur birini seçin diye 2017 de yasa değişmiş hangi yasa diyoruz onlar da bilmiyor birini seçin diyorlar internetten SSK sitelerinde aratıyorum iki maaş alma hakkım var diyor avukat mahkeme verelim fakat 5 yıl sürer diyor varmı bir akıl verecek gelen cevap budur 05.12.2017 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğindeki değişiklik sonrası eşin vefat tarihinin 01.10.2008 tarihinden sonra olması ve babadan ilk defa aylık talebinin 05.12.2017 tarihinden sonra olması halinde tercih edilen aylığın ödenmesi gerekmektedir. Bu nedenle en kısa zamanda tercihinizi belirten bir dilekçe ile kurumumuza müracaat etmeniz gerekmektedir.

Bilginize.

BURSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Merhaba,

Biri sgk biri bagkur olunca 2 maaş alınabiliyor diye biliyorum bende, bu şekilde alan tanıdığım var.
Ancak her ikisi de sgk ya da bagkur olsa idi alnınamıyor.

kitap2 (Bağ-Kurlu) Baba: 01.12.2008 ÖNCESİ, (SSK'lı) Eş: (30.09.2008) SONRASI vefaat etmişse her iki aylığı alabilir.

Örneğin dul kalan kadının babası SSK emeklisi eşi ise BAĞKUR emeklisi ise kadın hem eşinin parasını hem de babasının parasını alma hakkına sahiptir.

algaNihat Kardeş, şimdi okudum: 2017'de çıkan çift maaş alma sisteminde yapılan değişiklik senin durumunu bağlamıyor. Ölümlerin iki'si de 1 Ekim 2008'den sonra olanlarla alakalı ama sizde farklı baba 1993 yılında vefat etmiş. Evet çok iyi bir dilekçe ile ama durumu ayrıntılı ve anlaşılır biçimde kurumumuza izah etmelisiniz.

kitap2
babanizin maasini baglatmak icin 2019 da kocaniz olunce muracaat etmisseniz bu maas size yanlis verilmis
babaniz olur olmez evli oldugunuz icin maas baglanmaz
sonradan evlendiyseniz yetim maaasini kestirmeniz gerekliydi
avukatin sallamasina bakmadanmaasin birini kestirmelisiniz
avukat sizden para koparacak, ustelik yanlis aldiginiz paralari odemek zorundasiniz. faizleri katlanacak.
bir an once yanlisligi duzeltip maasin hangisi coksa onu almaniz sizin menfaatinize
devlet alacagina sahin. kanunlar oyle...

GRAHAM BELL Kardeş ''babanizin maasini baglatmak icin 2019 da kocaniz olunce muracaat etmisseniz bu maas size yanlis verilmis'' demişsiniz... Eşi vefat etmeden babasının maaşın'a zaten müracat edemezdi ki..?! Eşi fefat edince babadan maaş bağlatma şartı oluştu.

kitap2, Avukatlık bir işiniz yok çok iyi bir Arzuhalciye durumunuzu anlatın güzel bir dilekçe yazdırarak SGK'ya vermen yeterli öyle anlaşılıyor ki sizin işinide bir yanlışlık olmuş veya karışıklık yaşanmış.

Evet arkadaşlar babam 1 Ekim 2008 öncesi vefat etti bağkur lu eşim 2019 da vefat etti ssk lı 2 yıldır alıyoruz yeni kesildi

kitap2
Selam
Sizinle aynı durumda annem var biz 2 aylığa da başvurduk sizin sonuç ne oldu ?

yanlışım varsa düzeltin kendi ssk emeklisi ölen kocası bağkur emeklisi ölen babası emekli sandığı emeklisi olup 3 maaş birden alanlar var ben mi yanlış biliyorum

iki maaşıda alabilirsin genel müdürlüğe gidip müdürle konuş yada yetkili biriyle daha iyi yol alırsın avukata şimdilik başvurma

Üst Alt