Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayallerinizdeki ve olmasını istediğiniz rehabilitasyon merkezi..?

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bildiğiniz üzere türkiye de dört dörtlük bir özel eğitim, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yok. Varsa da çok az ve bence onlarında birçok eksiği var...

Buradan hareketle... Deseler ki size bir kompleks oluşturulacak ve istekleriniz,önerileriniz sorulacak ve ona göre yapılacak !!!

( ne güzel olurdu değil mi? )

herkes içinden geçenleri yazabilir mi? Haydi beyin fırtınası yapalım. çok orijinal fikirlerin çıkacağı kanaatindeyim. :)

Haydi ya... Yok mu hiç bir fikriniz ?

S.a kardeşim yoksa sen mi açacaksın bu merkezi :) bu tür soru ile zihin yoklaması yapmışsın...

:) ahh kardeş çok isterim inşallah ama mevcut imkanlar malesef yetişmez. benim ki sadece fikir alış verişi. Allah büyük bakarsın başımıza talih kuşu konuverirde o zaman yaparız. şimdi mümkün değil :)

Çok iddialı bir konu olmuş... :)

Öncelikle Türkiye'de çok nitelikli özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri var. Ancak, bir algıyı düzeltmek lazım. Hayallerdeki rehabilitasyon merkezi en iyisi olur diye düşünmek doğru değil. Önemli olan gereksinimlere uygun merkez olmasıdır.

Bunu şöyle örnekleyelim... Diyelim ki "barınma" söz konusu olsun. Barınma denilince insanın aklına ev gelir. Ev diye düşündüğümüz şey ise "dolmabahçe sarayı" olmaz. Çünkü bu kadar büyük, masraflı, içinde at koşturacak bir eve gereksinimimiz yoktur.

Eğer barınma gereksinimiz doğada bir kumsalda konaklama ise, ev de gerekmez... Bir çadır işi görür.

Eğer başka bir şehirde 1-2 gün konaklayacak isek, ne ev, ne çadır, ne dolmabahçe sarayı... işimizi bir otel veya motel odası görür.

Yani önemli olan, gereksinimlerimiz doğrultusunda barınmaktır. Diğer taraftan, bize lazım olanın bir otel odası olduğunu düşünelim. Bu odanın 300m2 olması, veya içinde bir yatak, ve banyo olması arasında kıyaslama yapmak yerine odanın temiz ve tertipli olup olmadığı daha önceliklidir. Kral süitinde kalsanız bile yatağında tahtakurusu olan bir otelde kalmazsınız, tek yataklı temiz pansiyon odasını tercih edersiniz.

İşin özeti, hayal kurarken gereksinimleri belirlemek ve o doğrultuda hayal etmek hem kaynakların iyi kullanılmasını, hem de verimli sonuç alınmasını sağlar. Örneğin, içi son model cihazlarla dolu bir fizik tedavi salonu yapabilirsiniz. Ama becerikli bir fizyoterapist sadece bir minder ve kum torbalarıyla size o cihazların vereceğinden çok daha fazlasını verebilir.

Sayın Metepe çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için. Haklısınız. Ben öyle sohbet havasında oluşsun diyerek üzerinde pek durmadım daha çok arkadaşların hayal ettiklerini merak ettiğim içindir.:eek:

Ben hayal kurmayın demiyorum zaten. Sadece hayallerinizi rasyonalize etmeniz için öneride bulunuyorum. :)

Böylelikle onları gerçekleştirebilme olasılığınız yükselir. Mesela ben sizin yerinizde olsam işe bir "kompleks" düşünerek başlamazdım. En temel, en basit şeyleri hayal ederek başlardım. Örneğin, WC'lerin, asansörlerin, kapıların nasıl olmasını hayal ederdiniz? Sekreter bankosunu nasıl hayal ederdiniz? Ya da hiç banko olmasa da, kapıdan girenin karşısına bir sandalye çekip oturan biri mi olsa mesela? :)

Onlarca dönüm araziye kurulmuş çok geniş bir eğitim kompleksi olabilir mesela. Görme, işitme ve ortopedik engelliler hiçbir engelle karşılaşmadan serbestçe dolaşıp hem eğitim öğretim hem de sosyal faaliyetlerin yapılabildiği geniş bir alan. Yapılışında ve eğitim faaliyetlerinin sürdürülüşünde paranın öneminin olmadığı bşr yer. Paramız kısıtlı ama hayallerimiz geniş. Hele böyle merkez Denizlide olsa. Daha ne olsun. Herkes kendi memleketi için hayal kursun :)

Hemşehrim eyvallah çok güzel dedin rabbim inşallah nasip eder bir gün ...

Üst Alt