Umut ve hayaller…
Umut ve hayaller…
İnsanın içinde yeşeren o küçücük; fakat anlamı büyük olan umutlar, var ya! İşte o umutlar insanın içinde büyüyerek adeta bir kor misali; içini yakar. Bu umutlar insanı değişik hayallere sürükleyip götürse de. Öyle olur ki artık duruma siz bile hakim olamazsınız. Kendinizi tanıyamazsınız. Yaptıklarınızı düşündükçe bunları ben mi yaptım diye kendi kendinize sormadan geçemezsiniz. Çünkü hayallere dalmışsınız. O küçücük olan umutların büyüyerek insanda hayal kuracak bir seviyeye gelmesi, hele bir de o hayallerin gerçekleşme yolunda olması, yaşamak adına çok farklı bir heyecan, hatta çok farklı bir mutluluktur.
Hayalin hayalde kalmaması için Hayallerin gerçekleşmemesine inat! Umut dolu hayaller kurarak, gerçekleşmese de bir gün gerçekleşeceğini umut ederek yaşamak, gerçekten hayatımız adına, mutlu olmamız adına, sevdiklerimiz adına, umut vericidir.
Bazen düşünüyorum da kendi kendime sanki dünyanın bütün sıkıntılarını ben çekiyorum. O kadar ki hayata karamsar bakıyorum. Oysa ben hayata karamsar bakanlara umut veren, hayatta umutsuzluğun yerinin olmaması gerektiğini savunan, umutsuz bir insanın yaşayamayacağını düşünen umut dolu bir insanım. Ama bazen bende karamsar olabiliyorum. Soruyorum kendi kendime, Neden? Ama bütün bunların yanında her zaman kendi kendime bir çıkış noktası bularak sorunları çözmeye çalışıyorum. En azından her şeyde bir hayrın olduğunu düşünerek kendi kendimi teselli edebiliyorum. Başkalarına umut vermek nasihatlerde bulunmak o kadar kolay ki; ama bu kişi kendimiz olunca bambaşka oluyor. Adeta insan kendi kendine söz geçiremiyor. Bunun içinde maneviyatı ön planda olan, gerçek manada size teselli verecek bir insanın olması veya gerçek manada bir arkadaşın olması her şeyi değiştirebilir. Diye düşünüyorum.
Hayatımızda her zaman umudun ve sevginin bize sadece heyecan değil aynı zamanda geleceğe dair yeni umutlar ve mutluluklar getirmesi, yüzümüzdeki tebessümün, kalbimizdeki sevginin eksik olmaması temennisiyle selamlar