Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayal kurmak ve kahkaha atmak hastalık mı!?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
138
hayal kurmak ve kahkaha atmak ?
hastalık mı ?

insanda olan bir hastalık neden oluyor hayal kurma kahkaha atmak

Hayal kurmak normal.Halüsinasyon denilen hayal görmek hastalık belirtisidir.

bu hayal kurmaları nasıl bitirebilirim diye soruyom kendime bi türlü mutlu sonla bitmiyor

Hayali bitenin gerceği olmaz. Ama sanırım sen fazla fantastik hayaller kuruyosun? Biz gülmeye hasretiz sen kahkahadan bahsediyorsun daha ne istiyorsun?

Durduk yere kahkaha atmak tabiki hastalık belirtisidir, ama sevindiğin için gülmek veya kahkaha atmak değildir.

artık kahkaha atabiliyorum sende gelişme var diyor yakınlarım

Aksine bunların olmaması bir hastalıktır. Hayalsiz ve kahkaha olmadan yaşayamazsın. Onun adı hayat olmaz.

Normal şeylerin hastalık olduğunu düşünmek daha büyük bir problem.

Hayal kurmakta sıkıntı yok neşeli olup aklına gelen şeylere gülmekte olabilecek şeyler.

Ama işitsel veya görsel halisinasyonların söylediği komik şeylere gülüp kahkaha atmak onlarla sohbet etmek ciddi psikoz belirtisi.

Yani kahkayayı ne için attığınız önemli.

Hayal kurmayı kahkaha atmayı gülmeyi nasıl bir hastalık olarak görüyorsunuz. iyi hissettiren birşey dogal.. Kahkaha atmak hayal kurmak..

Ekonomik açıdan bakarsak evet hastalık 😁 zira bu şartlarda hayal kurabilen ve kahkaha atabilen normal değildir 😁

@kara duman, üstteki mesajınızda ""işitsel veya görsel halisinasyonların söylediği komik şeylere gülüp kahkaha atmak onlarla sohbet etmek""" diye yazdığınız durum oğlunuzda oluyor mu ?

@kara duman, oğlunuz , demek ki böyle mutlu oluyor. Seslerin etkisiyle kendisine veya başkalarına zarar verse daha kötü olurdu.

Tabi ki şimdi , hariçten gazel okumuş olmayayım. Aile yuvanızda yaşanan bir durum. Siz, daha iyi bilirsiniz.

Son düzenleme:
@Descartes, Oğlum direk sesler beni güldürüyor demiyor tabi aklıma komik bir şey geldi ona gülüyorum diyor ama ben seslerle konuşup güldüğünü biliyorum sinirli olmasından daha iyi oluyor tabiki ama aynı sesler ona emir verip aşağılayıp hakarette ediyor o zamanda ciddi sıkıntı oluyor.

Yani seslerin gerçek olmadığını onun dostu olmadığını ve ona zarar verdiğini anlaması lazım biliyorum diyor zaten.

Ama aman ne zararı var gülüyor işte kendi kendine dediğin zaman aynı sesler kötü şeyler söylediğinde onların gerçek olmadığını ve kendisine zarar verdiğini anlatamazsın.

Üst Alt