Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Havalı ve pozisyonlu yatak kullanan var mı?

serpilozturhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem 56 yaşında 100 kg ve lenfoma hastası.Her iki bacağında da aşırı ödem ve yaraları var.Yürüyememeye başladı ve yatakta dönemiyor vücut kütlesi arttığı için.4 gündür hastanede yatıyoruz fakat 2 gün sonra taburcu olacağız.Ben de hemşireyim ve gidişatımızı görüyorum.Havalı yatak alıp dekübit oluşumunu engellemek istiyorum.Hem ödemden dolayı cildi yaraya müsait hem de kütlesel olarak ağır.Havalı yatak kullananlardan görüş bekliyorum.Sorularım şunlar:
-Havuç tipi mi baklava tipi mi daha konforlu?
-Pozisyon veren cihazlar gerçekten diğerlerine göre etkili mi?
-Birkaç marka okudum,sinaps 8000,bhy 40 vb hangisi en iyisi?
-Yatakla birlikte topuk desteği kullanıyor musunuz?
-Baklava tiplerinde belli bölgeleri rahatlatmak için baklava çıkarılabiliyormuş,havuç olanlarda da aynı özellik var mı?
Acilen yatağı temin etmem lazım.Kullanan herkesten bilgi ve yorum bekliyorum.Teşekkürler

Çok geçmiş olsun. Ve iyi ki olası riskleri önceden bilen birisisiniz. Genelde iş işten geçtikten sonra yana yakıla çözüm peşinde koşar insalnar...

- Baklava tipinden kesinkes uzak durun. Boru tipi ve A-B-C (3 yollu) havalı yatak tercih edin.

- Evet, pozisyon veren yatak şüphesiz daha iyidir (İstenmediğinde pozisyon özelliği deaktif edilebilir, standart boru tipli havalı yatak gibi çalıştırılabilir)

- Sinaps 8000 ve 4000'i biliyorum ve öneriyorum (diğer modeli bilmiyorum)

- Topuklarda risk fazla ise, evet, ekstra bir önlem düşünmelisiniz. Ama bundan önce yatağı kullanıp birkaç saat denemenizi ve kızarıklık varsa topuk için çözüm aramanızı öneriririm. Önceden gereksiz yere alışveriş yapmanıza gerek yok (bedaid topuk)

- Havalı yataklarda bir ya da birkaç hücre çıkartmak çok risklidir. Çünkü yatak zaten serttir ve hücre çıktığında oradaki derinlik hastayı koruyacak mesafede olmadığından yara riskine yol açar. Kesinlikle hücre boşaltmayı aklınızdan geçirmeyin.

Havalı yatağa dair dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de karyolanın baş kısmı dikleştiğinde:
1- O dikleşme anında kalça yere çok ser şekilde sürtünür ve bu da yara için çok büyük risk oluşturur
2- Yatakta oturma pozisyonuna gelindiğinde kalçanın o en sivri kemikleri zemine değebilir (hele tam o pozisyonda alttaki hücrenin havası boşalırsa, hastanın kalçası doğrudan zemine değer). Onun için, eğer oturma pozisyonunda zaman geçirilecekse, havalı yatak tavsiye etmem. Daha koruyucu bir yatak kullanmanız lazım (bedaid hasta yatağı'nı öneriririm)

Üst Alt