Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanede sıra beklerken başbakanlık engelli kartı ile önümüze geçtiler?!

boodi

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
oğlumun MR çekilebilmesi için randevu alacam ve gişe önünde çok erken bir saatte ilk sırada bekliyorum derken kalabalıklaşmaya başladı ve mesainin başlamasına 10 dakika kala bir vatandaş koşarak gelip önüme durdu ve elindeki başbakanlık engelli kartını gözüme sokarcasına engellilere öncelik var deyip önümde beklemeye başladı sesimi çıkarmadım ve oda sustu.

halbuki aynı başbakanlık engelli kartı oğlumunda var ve hiç bir yerde kullanma ihtiyacı duymadım ve hatta inanmıcaksınız belki ama kart hep evde kalır ne annesi nede ben yanımızda taşımayız ama o anda yanımda olmasını çok isterdim bu arada oğlum 11 yaşında ve sandalye kullanıyor bu arada bu olay tepecik araştırma hastanesinde yaşandı ilğinç bir diyaloğ olduğu için paylaşmak istedim

sıranın önüne geçemez kimse, ancak müracaatta verilir öncelik ve dr. isim olarak çağırır odasına. işgüzarlık yapmış o

her ne sebepten olursa olsun engelli kartı varsa engelli ise önceliklidir başbakanlık kartınız varsa internetten randevu alamasanız bile hastaneye gidip kartınızı gösterip numara alabilirsiniz (yanlız engelli olana)refakatçisie değildir

numara almadan kimsenin önüne geçemeyiz

bilğeadam yani o satte sırada oğlummu beklemeliydi yada oğlum adına alınacak randevu sırasında onun işlemi için onun kartını kullanamazmıyım eger öyle ise gerçekten yanımda taşımak gereksiz hatta o kartın çıkarılması da yersiz bu yazımı size muhalefet olarak değil gerçek anlamda o kartın getirilerini bilmediğimden soru olarak yöneltim ki doğru bilğiye ulaşabileyim

konu başlığı admin tarafında değiştirilmiş ancak daha soft bir başlık konulmasını rica edecem zira bu başlık benim o enğelliyi yadırgadığım anlamına geliyor ki benim böyle bir tavrım yok

başbakanlık kartı ile sadece oğlunuz adına numara alıp oğlunuzu öncelikli olarak muayene ettirebilirsiniz size özel değildir refakatçi başbakanlık kartını kendi adına kullanamaz

benimde yaptıgım tam olarak buydu zaten kendi adıma kullanamıcağımı bende biliyorum hasta olana oğlumdu ben değilimki

Bülent Bey konu başlığını bu admin ne hakla değiştiryor beğenmiyorsa yayınlamasınlar . Karşıyım ben başlıkları lütfen değiştirmeyin yanlış anlaşılıyor bakın konu.

kart,sıra,numara ve öncelikler...

herşeyden önce insana aile terbiyesi ve eğitim şart

Ben tekerlekli sandalyemle hastaneye gittiğimde sıra beklemiyorum. İçerideki hastalar çıkınca hemen dalıyorum içeri. Hatta bazen beklediğimi gören doktorlar, biz dışarıdakileri bilmiyoruz neden bekledin diyorlar... Önceliği bize veren devlet, araştırırsanız ilgili yönetmeliklere ulaşabilirsiniz. Hatta Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde sıra fişlerinde bu hasta önceliklidir yazıyor... Bazı hastanelerde uygulama zayıf onlarda da kendim uyguluyorum...

aslında yukarıda yazdığım konu yani adamın benim oğlumdan önce sıraya girmesi felan beni kızdıran bir şey değil düşünün enğelli kartınız var ve yanınıda değil bir başka engelli gelip sizdende öne geçmeye çalışıyor olsa bu size ne ifade eder acaba bence biz engellilerin bile birbirimize saygısı yok bana bunu ifade ediyor

artık engelli kartı ile sıra beklemiyoruz..

Türkiye halkı biraz geri o konuda yani hep bana düşüncesi var altta kalanın canı çıksın tarzında o kartı devlet size vermişse sizde en azından böyle hastahane işlerinde yanınızda bulundurun bence burda hata sizde o kartı evde biblo olarak bırakın diye vermiyor devlet dimi haksızmıyım

bu kart hastanede hiç işime yaramadı.engelli ve yaşlılara önceliğiniz var mı dedim hasta kabule,öyle bişeyimiz yok dedi...2 ayrı hastanede de bunu yaşadım.

engeliden çok agır engelli raporu olana öncelik verilmekte mallesef her hastane degişik olarak uygulama yapmakta engeli kartıda bazen işe yaramıyor bazı hastanelerde yogunluk sebebi ile sadece agır engelliraporu olanlara öncelik tanınmakta ve kapıdada agır engelli olarak yazıyor

İnsanimizin kronik sorunu sıraya girmeyi bilmiyoruz gerçekten :S bir iki kişinin önüne ite kaka geçmeyi kar sayiyoruz. Cahillik işte

neden engelli uyhulaması özel ve devlet hastanelerinde yok ben geçen tıp fakültesine gittim bizim hastanemizde öyle bir uygulama yokd ediler sabah dokuzdan akşam 4 e kada bekledim bide muayene esnasında dışardan ses geldi biri sara atak geçirmiş 4 doktor birden gitti 10d akka bekledim hiç kimse gelmedi biri bari gelseydi oda oda doktor aradım, bide bazıları bize insiyatif sunuyormuş gbi hava atıyor sıra verirken bankada gişedeki kadına işlemniz bitnce benmkini alırmısınz ben engelliyim dedim usulca eğilip gayet yüksek bir sesle sıraya geçin herkez sıra bekliyor dedi ve elindeki iş bitnce beni değil başka adamı çağırdı böyleleride var.

Türkiyede heryerde değişik oluyo uygulamalar bende 5 senelik engelli hayatım da şimdiye dek sıra konusunda hiç sıkıntı yaşamadım banka ptt hastahane hepsindede langur lungur benimkinide önce alırmısın bile demeden yapacağım işlemi söyleyip işlemimi yapıp çıkıyorum acaba bana mı bir ayrıcalık vahşi bi cazibem var ondanmı önceliği hep bana veriyorlar :D

Haklısın KaRe banada aynı ndan oluyo yani şimdiye kadar öncelik konusunda hiç sıkıntı yaşamadım heryerde önceliği bana veriyorlar saolsunlar :D

kayseride tıp fakültesi haricinde hiç sıra sorunu yaşamadım maaş günlerinde postane aşırı kalabalıksa maaşımı kendim alıyorum kimsede neden sıra beklemiyorsun demiyor engelli kartım yok tekerlekli sandelye karttan daha etkili bayramdan önce küçük bir diş sorunu nedeniyle diş hastanesine gittim ilk şaoku rampada yaşadım görevli koşarak geldi abime hastaları taşımak bizim görevimiz lütfen bir daha bize haber verin diyerek beni hasta kayıta götürdü kimliğimi aldı kaydımı yaptırdı hastane tıklım tıklım olmasına rağmen muayene odasının kapsına gelmeden adım yazdı hemşire gelip beni muayene odasına aldı tedavim bitince hemşire güvenliği çağırdı güvenlik arabaya kadar beni götürdü araca binmeme yardımcı oldu sonra ben abime bana tokat at dedim rüya gibi engelli cenneti bu olsa gerek

demirc;

vallaha ne güzelmiş ha ben de açıkcası hiç hastanede sıkıntı yaşamadan ya oradaki insanlar sen önce geç oğlum deyip sırayı bana verdiler ya da bu hasta kabuldekiler en erken sırayı bana verdiler ALLAH razı olsun ne diyelim maaş kuyruğunda da kartla alabilmek güzel oluyor açıkcası ...

nasibegül;
güzel bir kız görünce milletin nutku tutulmuştur :)

4- 5 ay önce böbrek nakli oldum .acil olarak sonda ile üroloji polikliniğine tekerlekli sandalye ile götürdüler .. kıvranıyorum. ilk sırada da zaten ben vardım . keli felli öküzün biri de biri önüme geçip rica bile etmeden '' girip çıkayım da sen sonra gir ''!! demez mi ; '' peki beyefendi içeri de tabaklanacak deri varmış altına etmeden yetiş ''!! dedim ..adam hurrraaa daldı içeri .çıkarken ve yanımızdan geçerken teşekkür edeceğine asık suratla yanımızdan kuruna kuruna geçiyordu sıradakilerde ;adam duyacak şekilde '' allah bu adamı öküz yaratmış diyenleri duymasına karşın hiiiç istifini bozmadan ,özür bile dilemeden çekti gitti...

Belki de ; prostatdan akşam garısında zılgıt yemişti de , surat ondan mı asıktı..olabilir değil mi...

akdeniz ünv . tıp fakültesinde geçmiştir bu olay ..
.genel olarak akdeniz ünv. tıp .fakültesitesinde çok anlayışlı,poliklinik sırasında kişiler gördüm ..personelde şikayet edecek bir sorun yaşamadım ..

Üst Alt