Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta alt bezi SGK ödeme uygulamasında da değişiklik oldu

pilot1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Yapılan düzenleme ile 01 NİSAN 2017 tarihinden itibaren Hasta Alt Bezleri ni, SGK nın anlaşma yaptığı Medikallerden veya yine anlaşma yaptığı Eczanelerden almak zorundaymışız. Hasta alt bezi ödemesi medula üzerinden olacak biz sadece farkını vereceğiz. Ancak marketlerle medikaller arasında fiyat uçurumunu gözardı etmemek lazım, örneğin marketten aldığım JOLY marka beze 35 TL ödeme yaparken Medikalde aynı bez 45 TL. ödeme yapmamız gerekiyor. SGK Hasta Alt Bezleri için halen 60 kr.+KDV ödüyor.

Merhaba arkadaşlar raporla alınan alt bezi sistemleri değişmiş eczane gibi olmuş bu konuda bilgi sahibi olan varmı yine illaki medikal ürünler satan yerdenmi almak zorundayız yoksa bu konuda başka imkanlarimizda varmı marka seçimi gibi yada eczanelerden veya marketten kendi istediğimiz bezi alma gibi

TAK sonda için rapor nasıl alınıyor acaba?

İnsülin pompa ve rezervuarlariyla ilgili degisiklik nasil acaba

Arkadaslar acaba yine medikallere ödeme yapıp sgk dan gerimi alcaz yoksa ödeme yapmadan alabilcezmi.?

Son düzenleme:
Her zamanki gibi reçetemizi yazdırıp SGK ile bukonuda anlaşma yapan eczane veya medikale gidip hasta alt bezlerini alacagız sgk degişiklik olmadıysa 240 adet hasta alt bezine 170 tl civarı ödeme yapıyor biz aradaki farkı ödeyecegiz.Örnegin bezin paketi 50 tl ise sekiz paket yani 240 adet bez 400 tl 400-170=230 tl ödeme yapacagız.

Tam olarak teyit olmasada hasta alt bezine SGK nın ödedigi fiyat aşagıdaki gibi olmuş.
[h=3]SGK kaç lira ödeme yapar?[/h]
  • Yetişkin hasta altı bezinin tanesine 0,90 TL (yani 90 kuruş) + % 18 KDV ödeme yapar. KDV dahil 1,062 TL’dir.
  • Çocuk hasta altı bezinin tanesine 0,70 TL (yani 70 kuruş) + % 18 KDV ödeme yapar. KDV dahil 0,826 TL’dir.

Teşekkürler bir an önce müracaat etsek iyi olacak. İlk etapta gözümüz hiçbirşey görmedi ama 500 TL gibi bir rakam tutuyor sanırım.

Hasta bezi

Bugun ilk kez hasta bezi aldim raporla medikalciden teno marka 8 paketin tamaminin parasini aldi benden medikalci 255 lira hesabina yatacak dedi prosedur bu mudur acaba

bez raporu parası

selamlar istanbul sirkeci il sağlık müdürlüğnde 31.03.2017 itibarıyla bez raporu başvurusunu sahışlar yapamayacak anlaşmalı medikallere gidecekmişiz onlar işlemleri yaptıracaklarmış.. benimde bez raporumu almam lazım 20 nisanda anadolu yakasında özellikle ataşehir civarı sgk anlaşmalı bildiğiniz medikalcı varmı???

Neron1 31 Mayıs'a kadar eski sistem devam ediyor. Elinizdeki evrakları (reçete rapor fatura) SGK YA teslim edin 1 veya 1,5 ayda ziraat bankasına gelir. Bu bankada hesabınız varsa o hesaba geçer yoksa 8-14 tarileri arasında bankaya SGK ödemesi diyerek soracaksınız.

arkadaşlar merhaba,gereksiz yeni konu açmak istemedim,arkadaşlar spina bifidayım ve yıllardır hasta bezi kullanıyorum,bi kaç ay önce yapılan değişiklik sonrasında 230 tlye verdiği bezi 350ye çıkardı ,

çünkü anladığım kadarıyla sgk medikal ve eczanelere mahkum etti,ve bu bez internette 280tl satılıyor ama netten alınca oluyormu prosedürü nasıl bilmiyorum,yeni uygulama bizi mahvedecek gibi görünüyor bu konuda bilgisi fikri olan ve neler yapabileceğimiz konusunda yardımcı olacak arkadaşların yorumları rica ediyorum.

Malesef ya medikal ya eczane ayrıca eskiden bez ve sonda aynı rapor ve reçetede olabiliyordu bu ay yeni rapor çıkartmak istedim medikalcim ayrı ayrı rapor ve reçete yaptırmamı istedi bilginiz olsun

pilot1

2018 yılı için Yetişkin hasta altı bezinin tanesi fiyatında bir değişiklik var mı? Kendinden Jelli Hidrofilik Sonda (TAK) tanesine ne kadar ödeme yapılıyor bilginiz var mı?

Üst Alt