Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
ben meb de memurum eğitim,sağlık ve gelir idaresinden uzak durun derim.
Ben 14 senedir Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışıyorum. Askeri kurumların engellilere karşı tutumu çok da tatlı diyemeyeceğim ben hiç memnun değilim Hiç bir ekstra getirisi avantajı da yok. Askeri kamplardan ya da sosyal tesislerden faydalanamıyorsun. TSK ya memur değil de bir askerin oğluna gelin gitmek daha avantajlı diyebilirim
Benim şimdi bir seçeneğim olsa TRT ya da Belediyeleri tercih ederdim. Zira belediyede çalışan bir kaç arkadaşım dinlediğim kadarıyla iş ortamı olarak rahatlar belediyeler engellileri anlama konusunda konuya daha vakıf olduğuna kanaat ettim. Kar tatillerinde sıkıntı yaşamadıklarını, kış aylarında erken çıktıklarını bunların sorun edilmediğini duydum.
Bu başlığa yazarken kurumlarda çalışan eski memurların kendi kurumlarını ve en azından yakinen şahit olduklarının izlenimleri yazarlarsa memur adayı arkadaşlara daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Bir de şu var hangi kurumda çalışırsanız çalışın duruş çok önemlidir. Ezik, silik, hakkını arayamayan bir tipseniz en nezih kurumda bile mutlu olmanız mümkün değildir. İlla sizi anlamayan mesai arkadaşlarınız, hakkınızı gasp etmek isteyen yöneticileriniz olacaktır. Böyle durumlarda kanuni haklarınızı iyi bilmeniz ve sizi yönetenlere bunu sizin öğretmeniz gereken durumlar olacaktır. Eski bir memur olarak size tavsiyem 5378 ve 657 sayılı kanunları göreve başlamadan iyice okumanız, anlamanız ve gerekli durumlarda sesinizi yükseltmekten korkmamanız.
Ataması olacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun diyorum. Son olarak ercihleriniz yaparken maceracı olmak yerine gerçekçi olmanızı da tavsiye ediyorum.
Oncellikle vermiş olduğunuz bilgiler icin teşekkür ederim..ben kamu yonetim losans mezunuyum ama tercihlerde hangi kurumlari yazacagim konusunda hic fikrim yok sizce ne yapmaliMerhaba arkadaşlar bu başlık altına kolay kolay kimse su kurumlar daha güzel bu daha iyi diye
yazmaz sebebi de herkesin birbirine potansiyel rakip olmasidir. Bence anlayisla da karşılanabilir.
Bildiğim kurum hakkında avantajlariyla ve dezavantajlarıyla ilgili bilgi vermek istiyorum. Belediyeler; hamurunda siyaset olduğu için ne özel şirkete benzer ne de devlet kurumuna ikisinin arasında biseydir. Nihayetinde memur olsanizda Başkanın veya yetkililerin ağızlarından çıkacak sözler çok onemlidir, bu durum biraz canınızı sıkabılır. Hizmetli de olsanız potansiyelinize Gore iş verirler tutup da al paspasi gir tuvalete demezler çünkü bu gibi işleri taseronlar vasıtasıyla görürler.(Allah onlara da kolaylik versin) Belediyelerde ilk atandiginiz da önyargı ile karşılaşabilirsiniz çünkü genel de merkezi atamayla gelen memur çok azdır. Bu durumu atanirsaniz anlarsınız. İzin vb. yönlerden çok kritik bir pozisyonda değilseniz sorun olmaz genelde tabi ki bu da mudurle olan ikili ilişkinize bağlıdır. İmkanı olan belediyelerde tiyatro, sinema, konser, kurslar, geziler gibi sosyal aktivitelerden faydalabilirsiniz bu açıdan tercih etmeden önce arastirmak çok önemlidir. Gelelim en can alıcı noktaya, maaşlar. Devlet memuru maaşınızın yanında toplu iş sözleşmesi adı altında sosyal denge parası verilmektedir. Bu tamamen belediyeden belediyeye değişiklik gostermektedir. Hiç olamayacağı gibi her ay ekstradan 1000 lira hatta daha fazlasını da alabilirsiniz dediğim gibi kesinlikle tercih etmeden önce arastirmalisiniz. Bu yönden maddi olarak göz ardı edilemeyecek farkı vardır. Tekrar söylüyorum kimi belediye hiç vermezken kimi belediye her ay 1000 liradan da fazla vermektedir. İnşallah yardımcı olmuşumdur. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa memnuniyetle olabildiğim kadar yardimci olurum. Hakkımızda her şeyin hayırlısı...
memur olarak atanıp muhendıslıge sonradan gecıs yapılabılır mı bılgınız varsa aydınlatırmısınız ?...öğretmendim son atama da mebe geçtim öğretmen olarak