Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hanede kişi sayısı eksildi. Evde bakım maaşı kesilir mi?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım annem %80 ağır engeli fiziki bir sorunu olmasada ruhsal durumdan sağlıklı bir birey gibi değil,annem adına evde bakım ücreti alıyorum,
annemde kendi şahsiyetine dair 2022 ye bağlı 3 aylık engelli aylığı alıyor.

evde 3 kişiydik bacım evlendiği için dün itibariyle annem ve ben kaldık hane kişi sayısı eksildi.
Şimdi sorum şu sizde anlamıştırsınız muhtamelen evde 2 kişi kalınca hem 3 aylık engelli ve evde bakım maaşı kesilir mi? ev kira diğer giderler vs..bana bi yol gösterirsen sevinirim.

yıldırım1 haneden 1 kişi ayrılmış. bu durumda en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne kişi değişikliğini bildirmekle mükellefsiniz. haneden 1 kişinin ayrıldığını bildireceksiniz yani. önemli olduğu için bu konuyu yazdım öncelikle. aman bildirmeyi ihmal etmeyin.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylığı kesilmez. evde bakım aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylığı dahil edilmez. o yuzden geliriniz uygun.

2022 aylığı için hiçbir bildirime gerek yok.
2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylığı dahil edilir. 2022 aylığında sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. evde bakım aylığı 1027,06 TL oldu. hanede 2 kişi olunca sınırı geçiyorsunuz.
lakin kiradaymışsınız, 2022 aylığında hanedeki toplam aylık gelirden emsal kira bedeli düşülür. kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. sonuç 423,58 TL'yi geçmiyorsa 2022 aylığı kesilmez. aksi durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir.
emsal kira bedelinin ne kadar olduğunu vakıftan öğrenmeye çalışırsınız.

Kalem hanım sorumu yanıtladıgın için tşk ederim..
Dediklerin verilen engelli için sosyal yardım kriterleri,yani birini alıyorsan diyerini alamazsın ev hane sayısına göre.Saygımdan dolayı abla olarak hitap etmek istiyorum hayati tehlikesi vardır ibaresini nerden alabilirim.askerlik için istiyorlar? Abla müsait oldukca yardımcı olursa teşekkür ederim

yıldırım1ablası bir aylığı alıyorsan diğer aylığı alamayacaksın diye bir şey yok. yukarıdaki mesajımda öyle bir şey yazmadım ben.
her iki aylığın da gelir kriterleri farklıdır.
evde bakım aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi aşarsa kesilir. 2022 aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçerse kesilir.
2022 aylığı için yukarıda ne dedim tekrar oku. hanede 2 kişi olunca sınırı geçiyorsunuz dedim. ama kirada oturuyormuşsunuz. emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür hesap öyle yapılır. emsal kira bedelini vakıftan öğrenin dedim. hane gelirinden emsal kira bedeli düşülünce sınırı geçeceğinizi sanmıyorum.

demişsiniz ki: "hayati tehlikesi vardır ibaresini nerden alabilirim.askerlik için istiyorlar?"
bu sorduğun sorudan bir şey anlaşılmıyor. konu askerlikle ilgili ise detaylı bir şekilde askerlikle ilgili forumda sorarak öğrenmeye çalış. burası evde bakım aylıkları ile ilgili forumdur.

Kalem

Melek Hanım

Hanemizde yasayan kişi sayısı eksildiği için bakıcı maaşını durdurmak zorunda kaldım.

Bİr şey dikkatimi çekti. Yukarıdaki açıklamanızda kirada oturulması durumunda kira bedeli eve giren gelirden düşer kişi başı geliri ona göre hesaplanır gibi bir şey anladım. Bu konuda bilgilendirebilir misiniz

sunayca
emsal kira bedeli 2022 maaşı gelir hesaplamasında düşülüyor.evde bakım maaşında değil.

Üst Alt