Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane halkına düşen gelir değişikliği ne zaman bildirilmelidir?

oskap32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1- Engelli ve Yaşlı Yardımları Daire Başkanlığının 06/05/2019 tarihli ve 1154945 sayılı yazısına ihtiyacım var. İnternette arattım bulamadım

2- Hane halkına düşen gelir değiştiği zaman 1 ay içerisinde mi bildirmek gerekli 3 ay mı,

3- geri ödeme yaparken, yersiz ödenen paranın tamamını mı alıyorlar, yoksa geçen kısmını mı

oskap32

1. hangı amaçla öğrenmek istiyorsunuz.içerik olarak yazının konusu ne
bunu size en yakın aile ve sosyal hız.il ilçe müd.den öğrenebilirsiniz belki
2. mevzuatla uğraşmak istemiosanız en kısa zamanda bildirim edın.zaten bakıcı kım görünüyosa onun sorumlulugu bu bildirim.gelir değişimiyle gelır krıterını geçmıosanız bişi olmaz ama geçiosanız sıkıntı olabilir.
3.tamamını alırlar.şöle geliri geçtiğiniz için o maaşı alma hakkını kaybedıonuz .burda bide bunun yasal faizi var. ödemeyı yapılandırma edersenız faizi almıolar dıe bilioyorum.
en güzeli herşeyi anında yapmak.devlet resmi belgelere,alacagına bakar.senin sıkıntılarına bakmaz.

Sınırı asiyorsa 15 gün için de bildir,aşmiyorsa bildirmen gerekmez.

Banka promosyonu evde bakım gelir hesabına dahil edilir mi?

Evde bakım maaşı alıyoruz, bu ay 3 yıllık icin toplam 9500 TL banka promosyonu alacağım, banka promosyonu nasıl hesaplanir, promosyonu tek seferde gelir olarak mi görürler, yoksa 36 aya mi bolerler

Evde bakım maaşı kontrol

Evde bakım maaşı alanlar için 1 yıl sonra kontrole geliyorlarmis, bu kontrollerde tekrar banka hesap dökümü filan istiyorlar mi

Bir ay yada üç ay bunun bir önemi kalmıyor çünkü gelir durnuzunuzu bildirdikten sonra hangi tarihte gelir kriteriniz yasal sınırı aşmış ise o tarihten sonra yapılan ödemelerin geri iadesi istemiyor. Ödemenin tamamı isteniyor ve geri ödeme tarihini gecirirseniz faizi ike ideme alınıyor.

En son 2835 lira idi galiba kişi başı ama asgari ücret arttı gelir kriteri de artmış olması lazım 3660 liraya filan yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Kardeşim emekli promosyonları ikramiyeler gelir olarak sayılmıyor rahat olun

çıkan torba yasasında bizim için olan madde

YERSİZ YAPILAN MUHTAÇ VE EVDE BAKIM YARDIMI ÖDEMELERİ GERİ ALINMAYACAK

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da yapılan değişiklikle, gerçeğe uygun olmayan sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç, bu kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler silinecek.

İlgililer hakkında herhangi adli, idari ve icrai takibat yapılmayacak. Yersiz ödemeler kapsamında maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce idare tarafından yapılan tahsilatlar, ilgililerine iade edilmeyecek.

Evde bakım parasına bankalardan promosyon alamazsınız.
Emekli maaşı olanlara promosyonlar veriliyor buna istinaden kesilmiyor. Bankaların verilen promosyon 3 yıllıktır. 3 yıl anlaştığınız için 36 ay bölerseniz aylık tutar çıkıyor. Emekliye verilen bir haktır o bankayı emekli maaşı için kullanıyorsun faturalarını ödüyorsun. İşin özeti Emekli promosyonuyla evde bakım parası kesilmez.

monser tahminen ne zaman meclisten geçer bu karar? Aralık ayına yetişir mi acaba benim de maaşım eksik yatıyor çünkü bu konudan ötürü...

Benim bildiğim geçti bile :) istersen bir arat google amcadan

yanlız bir haber bülteninde gördüm engelli promosyonlarımızı bazı yerlerde kurumlar toplu almışlar bizim adımıza

Üst Alt