Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane kararıyla yükseltilen raporla vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

toprak 24

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
19 Şubat 2014 Güncel:

burdaki tüm sitedeki arkadaşlara merhaba

uzun süren yorucu bir maratonun ardından % 40 raporum aynen onaylanıp işyerime geldi,
ben bugün bağlı bulunduğum ssk ya gittim,3.dereceden % 40 ile emekli olabilirsin dediler.

ssk başlangıcım 1995.. ssk dan bana 17 yıl 3920 gün lazım dediler. gün sayım 4200 dü.. bana iş yerinden çıkış belgesi getir dediler.

sayın bülent bey size bir sorum daha olacak, benim daha önceden % 40 olan raporumu,vergi indirminden yararlanmak istediğimde aynı hastane oranımı % 15 e düşürdü.sakatlığım sağ alt ekstremede polio sekeli,ve tek değnek kullanıyorum.ben istanbul il sağlık müdürlüğüne şikayette bulundum,onlar beni hakem hastanesi olarak marmara eğitim hastanesine gönderdiler.burda bana tekrar % 40 verdiler.fakat raporu bana elden vermediler.sağlık müdürlüğüne göndereceğiz dediler.bana posta ile gelecekmiş.bana geldikten sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor.sanırım vergi dairesine götürmem gerekli diye düşünüyorum.bir de hastanenin dediğine göre bizim verdiğimiz karar kesindir diyorlar.ben şimdi vergi indiriminden yararlanabileceğim mi?sizden bilgi bekliyorum.

Aslında bu tür durumlarda itirazı il sağlık müdürlüğüne değil, oranı düşüren Maliye'ye yapmak lazım... İtirazı yaparken maliye'nin düşürmesine mi itiraz ettiniz? Eğer itiraz evraklarında maliye'nin oran düşürmesine dair bir şey var idiyse, il sağlık müdürlüğü evrağın bir kopyasını maliye'ye gönderecektir. Aksi halde raporun bir kopyası size gelir, siz o raporu alıp vergi dairesine giderek başvurunuz için yeni raporu işleme koydurmalısınız.

ben şimdi yanlış yeremi itiraz ettim,ben ankara maliyeye itiraz etmiştim fakat gelen evrağı bulamadım.bende aynı hastane önceki oranımı düşürdüğünden,il sağlığa şikayet edin dediler.bende ettim onlarda hakem hastanesine gönderdiler.oradan % 40 aldığımı öğrendim.fakat evrağı bana elden değil sağlık müdürlüğüne vereceğiz dediler.evrak postadaymış bugün yarın bende olur.o zaman vergi dairesine mi başvuracağım.rapor ankaraya gitmek zorundamı acaba.ne yapmalıym.ankara duruma ne der.

Yeni raporu alıp vergi dairesine gitmelisiniz. Ya sıfırdan vergi indirim başvurusu alırlar ya da önceki başvurunuza bu rapru ekleyip Ankara'ya gönderirler.

ankara hakem hastanesinin verdiği kararı onarmı,bozarmı.benim problemim sağ bacak polio sekeli,kısa bacak,tek baston kullanımı.marmara üniversitesi hastanesi eskiden olan % 40 ı aynen verdi.
vergi dairesi hakem hastanesinin vermiş olduğu raporu ankaraya göndermek zorundamıdır.ayrıca benim 3800 gün pirimim var,1994 sigorta girişim var,emekli olabilirmiyim,olursam ne yapmam gerekli ve ne kadar maaş alırım.
inşallah sorularla sizi sıkmıyorum.

Rapor oranı aşağıdaki tabloya göre belirlenmeli. Aksi halde Ankara'dan geri döner:

Tablo_3.4.png

Hakem hastanesi kararı ile verilen rapor kati sonuçmudur.

merhabalar arkadaşlar, ben özel bir firmada çalışıyorum.daha önceden % 40 olan raporum, vergi indiriminden yararlanmak isteyince aynı hastane bana bu sefer % 15 gibi komik bir rapor vermiş,bende bunun üzerine il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim.beni marmara üniversitesi hastanesine gönderdiler.orası bana %40 oarn vermiş,kağıt bana il sağlık müdürlüğünden geldi yanıda % 40, b91 polio sekeli açıklaması yazılı.ben şimdi vergi dairesine yekrar başvurdum.tekrar ankaraya göndereceklermiş,şimdi bu sonuçta vergi indiriminden yararlanabilirmiyim.sizlerden cevaplar bekliyorum.

Bu sefer onaylanacaktır... Bekleyip göreceğiz.

sayın oturan boğa bey,ankara bu raporun hakem hastanesi raporu olduğunu nasıl anlar.raporda hakem hastanesi diye bir yazı yokki. vergi dairesinde dedim bu itiraz dilekçelerini de ekleyeyim dedim,gerek yok dediler.ama diğer rontgen,olduğum ameliyat,tedavi ve raporlarımı gönderieleceklerin içine koydurudm.faydası olurmu acaba.ayrıca raporumda % 40 b91 polio sekeli yazılı.cevap bekliyorum.teşekkürler.

İyi yapmışsınız. Dediğim gibi, bence bu sefer onanacaktır.

bülent bey,benim esas öğrenmek istediğm.ankara bu raporu hakem hastanesi olduğunu nasıl bilecek.raporda vergi indiriminden yararlanabilir diye yazıyor.

Hakem hastanesi olarak dikkate almasa da fark etmez. Önemli olan tam bir değerlendirmenin yapılmış olması.

tam bir değerlendirme derken neyi kastediyorsunuz.bülent bey ben 2009 da ankaradan gelen rapor için itiraz ettim kabul etmediler.sonra dedilerki il sağlığa şikayet et.bende ettim,onlar hakem hastanesine gönderdiler.itiraz dilekçelerim var.fakat ankaradan bana gelen kağıdı bulamıyorum.şimdi ankara bilirmi benim daha önce oraya itiraz ettiğimi,ayrıca 2 ci kez rapor gönderdiğimi.kusura bakmayın biraz fazla soruyorsam.ama kafam karışık,beklerkende insan ne olacak kuşkusu bizi mahvediyor.:)

bir üniversite hastanesinin vermiş olduğu karara uyarlarmı.bazıları diyorki b91 sadece bir anlam ifade etmiyor.marmara tıptaki hoca,bizim kararı değiştiremezler demişti.

hakem hastanesi de olsa aslında hepsi laf! Kurum oradan kıvırır buradan öevirir kafasına göre oranı belirler!

Benim görüşüm, siz yetkili hastaneden yeni ve istediğiniz oranda rapor aldınız. Raporda durmunuzu tam olarak değerlendirmişler. Maliye sağlık kurulu buna bakıp onay verecektir.

hakem hastanesinin vermiş olduğu rapor

arkadaşlar beni bugün istanbul vergi dairesinden aradılar, ben hakem hastanesinden % 40 rapor almıştım.ankaraya göndereli 1 ay filan oldu.ankarayı aradığımda hastane eksik yazı yazmış diye bir ibare kullandılar.hastane bana % 40 b1 poliyemit sekeli diye rapor vermişti.acaba ankara açıklamayı az mı buldu acaba. ben muayane olduğumda marmara tıp fakültesi bizim verdiğimiz sonuç katidir demişti.şimdi ankara yeniden yazı istiyor.ben şimdi ne yapmalıym.gerçi vergi dairesine gidip daha kağıdımı almadım.istenilen nedir tam bilmiyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

vergi idaresine gidip eksik olanın ne olduğunu gösteren yazıyı almalı ve hastaneye giderek o eksikliğin giderilmesini sağlamalısınız.

bülent bey bugün vergi dairesinden evrağı aldım,ankara hastaneden % 40 polio sekelinin tablo 3.4 göre yazılmasını isitiyor.acaba hastanede yeniden kurulamı gireceğim...acil bilgi bekliyorum teşekkürler.

Evet kardeş yeni rapor istiyo düşürün diyo doktorlara oyalıyo seni tekrar gideceksin yüzde kırkı alamayacaksın düşürse bundan iyiydi mahkemeye verirdin şimdi mahkemeyede veremezsin yolun uzun kardeş allah yardımcın olsun

yeni rapor istemiyorlar kardeş,% 40 raporun tablo 3,4 göre açıklamasını yazın diyorlar.yanlış bilgi veriyorsun.bülent bey sizden bilgi bekliyorum.bana vergi dairesinin verdiği kağıtta % 40 ın açıklamalaı olarak rapora ekleyin yazıyor.

ilker bey,bu benim aldığım rapr mahkeme hastanesinin vermiş olduğu karardır.yani kati karardır.ankara kabul etmezse yine mahkemeye başvururum.uzun sürsede sonuçta haklı çıkacağımı tahmin ediyorum.

Raporum Ankara'dan eksik evrak gerekçesiyle geri döndü. Yeniden heyete girecek miyim?

merhabalar arkadaşlar, bundan 3 ay önce marmara tıp fakültesi hastanesine istanbul il sağlık tarafından gönderildim.hakem hastanesi olan bu hastanede bana % 40 b1 polio sekeli diye rapor yazdılar.evrak il sağlığa gitti,ordan bana geldi.ben vergi dairesine verdim.ordan ankaraya gitti.fakat vergi dairesine geri gelmiş,eksik açıklamalar var diye.ben vergi dairesinden kağıdı aldım,marmara tıpa üst yazı yazmışlar.yazıyı tablo 3,4 göre raporun düzenlenmesini rica ederiz demişler.ben şindi yenidenmi sil baştan işlere başlayacağım.yenidenmi sağlık kuruluna gireceğim.yoksa beni muayene eden doktoru bulup,na açıklamasınımı yazdıracağım.acil cevap bekliyorum.yarın hastaneye gideceğim.bilen herkesden yardım rica ediyorum.

benim raporda da eksik bilgi vardı bir ay önce almıştım gittim bilgiyi düzelttiler

yeniden sağlık kuruluna girecekmiyiz. yazıyı sadece ortopedi doktorumu düzeltecek.yine % 40 alabilirmiyim,oran değişirmi. sağlık kurulu raporu yeniden yazılırsa o kadar doktorun imzasını nasıl bir araya getireceğim.

Bende yeni rapor aldım % 60 benim rapordada sadece polio sökeli + şeker + tansiyon yazılı yani başka açıklamalı olarak tanı girilmemiş göndersem raporumu sorun yaparlarmı sizce

evet,açıklama olmayınca sorun oluyormuş,özür cetveline göre açıklamalrı yazılmalıymış.

sizden bilgi bekliyorum.

lansporal kardeşim senin raporda teshiste tam olarak ne yazılı açıklama falan varmı söyleyebilirmisin benimkimde sadece şunlar yazılı polio söklei + şeker + hiper tansiyon başka hiç bir şey yok

sadece % 40 polio sekeli yazılı,onuda kabul etmemişler,açıklamasını istiyorlar.tablo 3,4 yürüyüş bozukuluğuna dair açıklama.istiyorlar.

of benimkide öyle yandık desene gelişmelerden benide haberdar edermisin kardeşim allah yardımcın olsun işini ras getirsin

bülent bey,hastaneye gittim.aynı doktora göründüm.hakem hastanesinde görevli olan bu doktor,önceden bana % 40 vermişti, şimi tablo 3,4 göre yazacağından sana % 36 verebilirm dedi.ben % 40 tan niye düştü dedim,ankara öyle demek istiyor dedi.ben % 42 rica ettim,bana dediki haftaya cihazın varsa onla gel vereyim dedi.bende durumu kurtarmak için var dedim.,şimdi polio sekeli ile ilgili dize kadar nasıl bir cihaz almalıyım.acil bilgi bekliyorum. çok acil,pazartesi hastaneye cihazla gitmeliyim.

% 40 rapor veren hakem hastanesi ankara açıklama isteyince % 36 ya düşürdü.

daha önce % 40 olan rapor oranım.% 20 ye düşünce il sağlık müdürlüğüne şikayet etmiştim.onlarda hakem hastanesine gönderdiler. bu sefer % 40 aldım. rapor ankaraya gitti, 3 ay sonra gelen yazıda eksik açıklama var diye. tekrar hastaneye gittim hastane tablo 3,4 göre bu sefer % 36 yazdılar.kafayı yemek üzereyim.ben şimdi ne yapacağım.bu evrağın ankaraya gidip geri gelmesini bekleyeceğim.ilk aldığım % 40 sağlık kurulu raporum geçerliliğini kaybettimi şimdi.

Üst Alt