- * Bu site sakatlığınızla/hastalığınızla ilgili algınızda bir değişikliğe neden oldu mu?
Olmaz olur muuu? Hastalığımla ilgili bilmediğim/yanlış bildiğim o kadar çok şey varmış ki, öğrenince ben bile şaşırdım..
- * Bu siteyle tanışmadan önce günlük yaşamınızda dert ettiğiniz konularda bir değişiklik oldu mu?
Siteyle tanışıklığımdan önce (kayıt tarihim düşünülmesin, doğmadan önce tanırdım siteyi. Ellerimde doğdu denmese bile bebekliğini bilirim veledin.
) ve sonra başka nedenlerle günlük yaşamımda pek çok değişiklik olduğu için, tam bir karşılaştırma yapamıyorum. Bir başka yaklaşımla, "dert ettiğim konular çoğaldı" diyebilirim.
Çoğu zaman sitedeki arkadaşların derdi benim de derdim oluyor. Ama iyi bişey bu.. Problemlere çözüm bulunduğunda oluşan keyfe paha biçilmez.
- * Bu sitenin yaşamınıza (olumlu ya da olumsuz) kattığı birşeyler olduğunu düşünüyor musunuz?
Olumlu: Yukarıda da söyledim; bilmediğim/yanlış bildiğim/eksik bildiğim çok şeyi öğrendim/düzelttim/tamamladım. Bilgilerimi, adını dahi bilmediğim, yüzünü görmediğim arkadaşlarla da paylaştım. Bunun verdiği keyif reelde asla yaşanmaz.
'Okumak ve yazmak' benim için başlı başına bir "olay"dır! Okumak, düzgün bir üsluba sahip olmak ve en önemlisi yazdıklarını okutabilecek/paylaşabilecek/tartışabilecek kişi/ler bulabilmek çok çok önemlidir.. O "kişi"ler olmazsa yazı yazmanın bir anlamı olmaz! Onları da bu site sayesinde buldum..
Bütün bunların yanı sıra; Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den hatta teeee Alamanya'dan :wink: birbirinden değerli arkadaşlarım, bu site olmasaydı olamazlardı!
Olumsuz: Uyumak için yatış saatlerim değişti.
(Haksızlık etmeyim
Sadece bu site sayesinde değil, tüm net alemi sorumlu bundan
) Sabah 06:30'da yatarım genelde. Çoğunlukla günde 16 saat buradayım.
Bazen yazdığım mesaja cevapları açarken müthiş gerilirim! "Acaba yeni bir polemik mi doğacak" diye.. E.. "Bülbülün çektiği dili belasıymış" Olacak o kadar.
- * Sizce bu sitenin dernek ve vakıflardan farkı var mı, varsa nelerdir? (Lütfen isim vermeden tartışalım)
Elbette var. Bikere onlar reel biz sanalız. Sanal bir varlığın kendini "güç" olarak hissettirmesi için hayli zaman geçmesi gerek daha...
İkincisi oralar bir 'tüzel kişilik'. Tamamını yapmasalar da uymaları gereken kurallar bizdekinden hayli farklı..
Ama özellikle "insan ilişkileri" -Türkiye gerçeği diyim
- buradakinden çok daha kötü. (Aklımda kalan kadarıyla.. 15 Yıl oldu dernekçiliği bırakalı)
Sonuçta:
[size=7]İyi ki varsın Engelliler.biz[/size]