Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Haftanın Konusu] Engelliler.Biz'in Etkisi

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,363
Engelliler.Biz'in Etkisi

• * Bu site sakatlığınızla/hastalığınızla ilgili algınızda bir değişikliğe neden oldu mu?
    * Bu siteyle tanışmadan önce günlük yaşamınızda dert ettiğiniz konularda bir değişiklik oldu mu?
    * Bu sitenin yaşamınıza (olumlu ya da olumsuz) kattığı birşeyler olduğunu düşünüyor musunuz?
    * Sizce bu sitenin dernek ve vakıflardan farkı var mı, varsa nelerdir? (Lütfen isim vermeden tartışalım)

Ben bu siteyi bir arkadaşımdan duymuştum.İyikide duymuşum. Siteye üye olalı daha 3 ay oldu. Ama Türkiye'nin her herinden pek çokda engelli arkadaşım oldu. Onlarla konuşup sohbet ediyorum. Güzel vakit geçiriyorum. Birde günlük arkadaşların yazılarını okuyorum. onlardan bilmediklerimi öğreniyorum. Benim için bu site çok iyi oldu.

* Bu site sakatlığınızla/hastalığınızla ilgili algınızda bir değişikliğe neden oldu mu?

Hayır.

* Bu siteyle tanışmadan önce günlük yaşamınızda dert ettiğiniz konularda bir değişiklik oldu mu?

Protezimi kullanırken ayağımda oluşan yaralar canımı sıkardı önceden. Daha önemli sorunların olabileceğini gördüm. Artık önemsemiyorum :) Önemsemedikçe çok yara yapmadığını da görmüş oldum bu sayede :wink:

* Bu sitenin yaşamınıza (olumlu ya da olumsuz) kattığı birşeyler olduğunu düşünüyor musunuz?

Olumlu yönü; birçok ilden sevdiğim saydığım değer verdiğim arkadaşlar edindim. Dostluklar kurdum. Yaşadığım ilde bulunan arkadaşlarımla yüzyüze tanışma fırsatı buldum. En önemlisi birçok kitap karıştırsam da ulaşamıyacağım bilgilere forum sayesinde ulaştım. Hiç bilmediğim rahatsızlıklar, engel grupları hakkında bilgi sahibi oldum. Organizasyonlardaki birlik ve beraberlik ruhu ilerisi için çok güzel şeyler düşünmeme sebep oldu :) Daha sayabileceğim pek çok olumlu yönü var sitenin ama şimdilik yetsin :D

Olumsuz yönü; bağımlılık yapması :) sabah kalkar kalkmaz hemen siteye girme durumu hasıl oldu bende :) Bu durumdan şikayetciyim :D

* Sizce bu sitenin dernek ve vakıflardan farkı var mı, varsa nelerdir? (Lütfen isim vermeden tartışalım

Çok farkı var bence. Dernek ve vakıfların menfaat doğrultusunda hayatlarını sürdürdüklerini gördüm bu zamana kadar. O yüzden şu anda hiçbir dernek ve vakıfla bağlantım yok. Burda tamamen çıkar gözetmeksizin paylaşımların olduğunu farkettim. Tabi görebildiğim kadarıyla...

Yeri gelmişken; sitenin kurulma aşamasında ve işlevini sürdürebilme konusunda emeği geçen herkese teşekkürler...
Ve en önemlisi bu sitenin kullanıcıları... Bu siteyi güzelleştiren sizlersiniz :wink: ( bende içindeyim tabii :D )

Sevgiyle...

boyle bir site kurarak engelli insanlara nasil bir iyilik ettiginizi biliyormusunuz bulent bey
ayrica siteyi herkes yaparda idare yurutme gordugumuz kadariyla pek olasi degil
ben isitme sorunumu cok buyuturdum nasil engelle basa cikip hayatta basarili olarak birbirlerine yardim icin menfaat gozetmeden bilgi vermek yasadiklarini anlatarak yol gostermek hep arkadaslarin iyi niyeti
birde meo gibi npdi gibi bilgi vermek icin yarisanlar bayke gibi aciyi komediye cevirip anlaranlar kisaca arkadaslarin hepsi bulunmaz bir cevre
sitede bilmedigim cok seyi ogreniyorum sizden cok ama cok tesekkurler
dernek vakif buyle bir sitenin yerini hic tutmaz zannedersem

• * Bu site sakatlığınızla/hastalığınızla ilgili algınızda bir değişikliğe neden oldu mu?
Olmaz olur muuu? Hastalığımla ilgili bilmediğim/yanlış bildiğim o kadar çok şey varmış ki, öğrenince ben bile şaşırdım..

• * Bu siteyle tanışmadan önce günlük yaşamınızda dert ettiğiniz konularda bir değişiklik oldu mu?

Siteyle tanışıklığımdan önce (kayıt tarihim düşünülmesin, doğmadan önce tanırdım siteyi. Ellerimde doğdu denmese bile bebekliğini bilirim veledin. :p ) ve sonra başka nedenlerle günlük yaşamımda pek çok değişiklik olduğu için, tam bir karşılaştırma yapamıyorum. Bir başka yaklaşımla, "dert ettiğim konular çoğaldı" diyebilirim. ;) Çoğu zaman sitedeki arkadaşların derdi benim de derdim oluyor. Ama iyi bişey bu.. Problemlere çözüm bulunduğunda oluşan keyfe paha biçilmez. ;)

• * Bu sitenin yaşamınıza (olumlu ya da olumsuz) kattığı birşeyler olduğunu düşünüyor musunuz?
Olumlu: Yukarıda da söyledim; bilmediğim/yanlış bildiğim/eksik bildiğim çok şeyi öğrendim/düzelttim/tamamladım. Bilgilerimi, adını dahi bilmediğim, yüzünü görmediğim arkadaşlarla da paylaştım. Bunun verdiği keyif reelde asla yaşanmaz. :)

'Okumak ve yazmak' benim için başlı başına bir "olay"dır! Okumak, düzgün bir üsluba sahip olmak ve en önemlisi yazdıklarını okutabilecek/paylaşabilecek/tartışabilecek kişi/ler bulabilmek çok çok önemlidir.. O "kişi"ler olmazsa yazı yazmanın bir anlamı olmaz! Onları da bu site sayesinde buldum.. ;)

Bütün bunların yanı sıra; Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den hatta teeee Alamanya'dan :wink: birbirinden değerli arkadaşlarım, bu site olmasaydı olamazlardı!

Olumsuz: Uyumak için yatış saatlerim değişti. :p (Haksızlık etmeyim ;) Sadece bu site sayesinde değil, tüm net alemi sorumlu bundan :p ) Sabah 06:30'da yatarım genelde. Çoğunlukla günde 16 saat buradayım. :D

Bazen yazdığım mesaja cevapları açarken müthiş gerilirim! "Acaba yeni bir polemik mi doğacak" diye.. E.. "Bülbülün çektiği dili belasıymış" Olacak o kadar. ;)

• * Sizce bu sitenin dernek ve vakıflardan farkı var mı, varsa nelerdir? (Lütfen isim vermeden tartışalım)
Elbette var. Bikere onlar reel biz sanalız. Sanal bir varlığın kendini "güç" olarak hissettirmesi için hayli zaman geçmesi gerek daha...

İkincisi oralar bir 'tüzel kişilik'. Tamamını yapmasalar da uymaları gereken kurallar bizdekinden hayli farklı..

Ama özellikle "insan ilişkileri" -Türkiye gerçeği diyim :( - buradakinden çok daha kötü. (Aklımda kalan kadarıyla.. 15 Yıl oldu dernekçiliği bırakalı)

Sonuçta: [size=7]İyi ki varsın Engelliler.biz[/size] ;)

Engelli bir insan olmamama rağmen, hayatımın son on yılında yakınen engelli bir dostum, canım olduğu için engellilikle ilgili sorunları kısmen de olsa birebir yaşıyordum. Bazen kendi çapımızda bu sorunları halletmek için kafa yoruyorduk.

Genelde pozitif bir insan olduğum için herkesle kolayca iletişim kurabilmeme rağmen, önceleri hayata veya çevreye daha çok kısa farlarla baktığımı farkettim. Yani daha çok yakın çevredekileri farkediyormuşum. Bunu genel hayattan bir örnekle anlatayım. İlk arabamı aldım kırşehirden ama daha arabayı görmedim. 74 model alman fordu, daha önceleri hiç farketmemiştim bu arabayı ama aldıktan sonra yollarda bir sürü bu arabadan gördüm. Demekki bu bir algılama ve davranış biçimi.
Buraya üye olduktan sonra sanırım uzun farları yaktım. Engelliler biz'in bağımlısı oldum. İnanın sağlıkçı olmama rağmen kendi alanımın dışında bilmediğim bir sürü hastalık ve teşhisle karşılaştım. Bazen internetten bazen evdeki kitaplardan bu hastalıklar hakkındaki bilgileri araştırmaya başladım.
Bunun dışında diğer arkadaşların da dediği gibi burada güzel arkadaşlar ve hatta dostlar kazandım. Tabii ki buradaki arkadaşlıkların sanalın dışına çıkması çok güzel bir olay. Onun için forumda veya sohbet odasında kişilerin biraz daha dikkatli davranmaları gerektiğine inanıyorum.
Genel olarak dernekler veya vakıflar sisteme uymuş, sistemin birer parçası olmuş olarak algılanıyorlar halk tarafından, pek fazla güven vermiyorlar. İnsanımız yaptığı yardımların amaca yönelik kullanılmayacağını düşündüğü için yardım etmekten kaçınıyor. Çoğu zaman bu tür talepleri geri çeviriyor. Bu güven ortamıda sağlanabilirmi bilemiyorum.

Sonuç olarak bu siteyi kuran sevgili Bülent'e, görüşleriyle yazılarıyla bu siteye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma buradan sonsuz sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Muzaffer

Bu site sakatlığınızla/hastalığınızla ilgili algınızda bir değişikliğe neden oldu mu?
Engillerle ile ilgili paradigmamı genişletti.

hayır
Çevremde kardeşlerim dışında engelli kimse yoktu.Site sayesinde birçok engelli arkadaşlarım oldu.Bu benim için çok büyük mutluluk
Ben yaşarken dünyanın ya da türkiyenin başka bir yerinde benim gibi zorluklara düçar olan başka canları daha yoğun hissetmeye başladım.Her ne kadar sitede benim rahatsızlığımla yaşayan kimse olmasa da…
* Sizce bu sitenin dernek ve vakıflardan farkı var mı, varsa nelerdir? (Lütfen isim vermeden tartışalım)
Vakıf ve derneklere(engellilerle ilgili olanlar)oldum olası antipati duyarım.Bu yüzden karşılaştırmak hata olur benim için.

Bu site sakatlığınızla/hastalığınızla ilgili algınızda bir değişikliğe neden oldu mu?

- Olmadı.

Bu siteyle tanışmadan önce günlük yaşamınızda dert ettiğiniz konularda bir değişiklik oldu mu?

- Üye olalı daha çok kısa bir süre oldu. O yüzden bir değişiklik olmadı.

Bu sitenin yaşamınıza (olumlu ya da olumsuz) kattığı birşeyler olduğunu düşünüyor musunuz?

- Olumlu: Yeni arkadaşlarla tanışma imkanı buluyorum, bu gerek kendi yaşadığım şehirden gerek diğer şehirlerden bu tabii ki iyi birşey.

- Olumsuz: Olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Sitede herşey gayet güzel.

Sizce bu sitenin dernek ve vakıflardan farkı var mı, varsa nelerdir?

- Bence çok fark var. Bende uzun süre dernekçilik yaptım. Hatta başkandım. Şu anda spor kulübü yöneticisiyim ama dernek olayı çok farklıdır. Derneklerde insanların menfaatleri ve çıkarları ön plandadır. Ben öyle çalışmadım, ama sürekli yarış halinde ve karşında senin ayağını kaydırmaya çalışan, seni sürekli eleştiren insanlarla uğraştım. Sonunda da kimseye yaranamadım. Derneklerde genelde işi gücü olmayan ve sürekli senden bir şeyler isteyen üyeler ve insanlar var. Okumuş, kendini kurtarmış, iş güç sahibi engelliler zaten derneğe asla uğramıyor. Çünkü dernekten bir beklentisi yok. Böyle olunca dernek yönetimi de kendini geliştirmiş ve kültürlü insanlardan oluşmuyor. Yönetim cahil olunca üyeye bir şey veremiyor, olumlu bir faaliyet de geliştiremiyor. Sadece ayakta kalıyor. Adı dernek oluyor. Ama bu site ve yöneticileri çok farklı. Site üyeleri de öyle. Çünkü herkes belli bir seviyeye gelmiş, kendini geliştirmiş ve geliştirmeye de devam ediyor. Bence bu güzel bir olay.

Çok fazla siteye üyeliğim olmadı şu ana kadar.Olsada yoğunluğum sebebiyle ,uzun süre giremediğim için ya şifremi unutmuşumdur yada üyeliğim silinmiştir üye olduklarımda.
Şu ana kadar bu kadar uzun süreli olarak hiç bir siteye üye olmadığımı belirtmek isterim.
Üstelik te buradaki çok insan gibi bu siteye göz atmadan yapamaz hale geldim..

Bu site engelimle ilgili algılarımda değişikliğe neden oldu diyebilirim.
Çok kişinin benim gibi sıkıntıları olduğunu , benim hissettiklerimi hissettiğini bilmek içinizdeki şanssızım duygusunu gideriyor.Yanlız değilsiniz bunu anlıyorsunuz.

Siteye üye olmadan önce hayatımda sadece 1 engelli arkadaşım vardı.
hayatım hep sağlam görünen insanların içinde geçti şu ana kadar .Onların beni anlamasını hiç bir zaman beklemedim beklemem de zaten..Onlar gibi yaşamayı öğrendim ben de..
Ama bu sitede benim gibi olan insanlarla karşılaştım...
Gerek site buluşmaları gerekse kişisel görüşmelerimizle sanaldan gerçeğe dönüşen bir çok değerli arkadaşlıklar kuruldu.Önemli olan hepsiyle aynı ,sorunları,dilekleri,üzüntüleri paylaşabilmemiz tabiki..

Dernek ve vakıflardan tabiki farkı var.Sitenin kurucusu olan ( Oturan Boğa) Bülent Bey'in de çabalarıyla her an ulaşabildiğiniz ,sesinizi daha fazla duyurabildiğiniz, birey olarak değer verildiğiniz ve verdiğiniz bir yer .
Her bireyin fikrini,duygu ve düşüncelerini paylaştığı ,sorularına sıkıntılarına kolayca cevap bulduğu güvenli bir yer.
Herkes yeni bir şeyler paylaşma çabası içinde gerek bilgi gerek oyun, gerek sanatsal olarak.
Belki bir çok dernekten yada vakıftan daha çok şey yapabilen ses getiren bir yer engelliler.biz.
Burada kimse yanlız değil..

ENGELLİLER.BİZ SİTESİ İYİKİ VAR.ÇÜNKÜ BİR ÇOK ENGELLİ ;GEREK YAŞAM KOŞULLARI, GEREKSE ULAŞIM VE MİMARİ ENGELLER HER YERDE OLAMAMAKTADIRLAR. İNTERNET ARACILIĞI İLE UZAKLAR YAKIN ,BU SİTE İLE YAŞAMLAR, BİLGİLER, ÇÖZMLER, DOSTLUKLAR BİR O KADAR DA YAKIN.

BURADA KENDİ ENGELLİ GURUBUNUN DİŞINDAKİ DİĞER ENGELLİ VEYA ENGELSİZ KİŞİLERLE BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILARAK , BİLİNÇLİ VE HAKLARINI BİLEN ENGELLİLERİN VAR OLMASI - ÇOĞALMASI SAĞLANMAKTADIR.

ENGELLİLER.BİZ SİTESİNİN OLUŞMASINDA EMEĞİ GEÇEN TÜM ARKADAŞLARA SEVGİLER VE SAYGILAR.

Üst Alt