Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif Otizm ve OKB için rapor alabilir miyim?

amanvermez avni

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Selamlar

Okb için lustral kullanıyorum, sistemde kayıtlı değil şu an.. başkası üzerinden yazdırıyorum.
Otizm ve okb tanısının yanında venöz yetmezlik de var. Venöz yetmezlik için ecopirin kullanıyorum ve raporda olacak.
3 hastalığın oranı yüksek olabilir, %50 civarı olsun istiyorum

1. Sadece hafif otizm ile rapor alırsam lustral special yazdırabiliyor muyum?
Lustral kullanmak engelli raporunda ilgili tanı olmasını gerektirir mi?

2. okb ile alırsam ne kadar sürede rapor yenileme gerekir?

3. hafif otizm ile mi okb ile mi rapor alayım, hangisi beni "daha az sorunlu" gösterir?

ikiside aynı sayılabilir atipik otizm 40/otizm 80
Hafif otizm demişsiniz 40

Okb 40/60
Okb üzerinden alırsınız sizi daha az sorumlu gösterebilir..rapor yenileme süresine heyet karar veriyor.

Ayrıca başkası üzerinden ilaç nasıl yazdırıyorsunuz? Bu suç biliyorsunuz..neden böyle bir şey yapıyorsunuz? Sizin adınıza sistemde kayıtlı tedavi geçmişi olmayınca rapor almayı nasıl düşünüyorsunuz?

@amanvermez avni,

@amanvermez avni, OKB için en az 6 ay yanı üzerinden tedavi görmek gerekiyor. Yoksa OKB'den oran vermezler.

Benim ikisinden birine seçeneğim olsaydı süresiz verirlerse OKB'yi, vermezlerse atipik otizmi seçerdim. Çünkü OKB'nin toplumdaki ön yargısı otizmden daha az. İşe girerken falan "Takıntı hastalığı" deyip geçerdim.

@amanvermez avni,

Başkası üzerine ilaç yazdırmak doğru değil,bunu Hekim nasıl yazıyor ilginç doğrusu, tekrar böyle bir şey yapmayın,duyulursa hekim ihtar alır zor duruma düşer.ayrıca rapor alabilmeniz için sistemde tedavi ve poliklinik kayıtlarınız olmalı..

berke26
OğuzHan112
hekim bilmiyor ilacı kime yazdığını

okb'den süreli rapor verirlerse raporu kaç yılda bir yeniletmek gerekir? ne kadar aralıklarla doktorun okbmi kontrol etmesi gerekir?
bir de %40'ın altına düşme ihtimalinden bahsediliyor..

Üst Alt