Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif bilişsel ve mental bozukluk nedeni ile Yetim maaşı bağlanır mı?

nameless2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba , erkek kardeşim anne baba vefat ettiği için benimle yaşıyor, 02.2020 de almış olduğumuz sağlık kurulu raporunda yüzde 40 zihinsel engel oranı verildi ( tedavi ile işlevselliği düzelmeyen hafif bilişsel bozukluk engel oranı yüzde 40 ayrıntısı şöyle F06.7 hafif bilişsel bozukluk , F09 organik veya semptomatik mental bozukluk ) aslında diyabet ve miyopi de var ama SGK bu engelleri kabul etmediği için psikiyatri engel oranı yüzde 60 a tamamlanması gerekiyor yetim maaşı alabilmesi için (2022 maaşı alamıyoruz hane gelirinden dolayı )
+ Birkaç yerden bu engel oranlarının yüzdelerinin arttığı bilgisini aldım , bu konuda bilgisi olan var mı ?
+Engel oranlarını içeren bir döküman ( kanun , yönetmelik vs ) var mı , ben hiç bir yerde bizim rapordaki gibi detaylandırılmış liste göremedim .

Bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim , şimdiden çok teşekkürler

Yanıtınız için teşekkürler , sağlık raporunu aldığımız tarih şubat 2020 de bize SGK tarafından verilen bilgi şu idi ,

5510 sayılı kanun 21.no'lu madde B fırkası 2.madde 'ye göre çalışma gücünü en az yüzde 60 oranında yitirip mağlül olduğu anlaşılan kişiye yetim maaşı bağlanır . başka bir şart aranmıyordu , bu uygulama değişti mi bilginiz var mı ?

Üst Alt