Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Haciz işlemi başlatılacağına dair SMS geldi..? [Hukuk]
Selam arkadaşlar. Bugün telefonuma hukuk bürosundan mesaj geldi. Mesajda 'BORCUNUZUN TAKSİTLENDİRMESİNE İTAAT ETMEDİĞİNİZ İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR VE EV HACZİ UYGULAMASI BAŞLATILACAKTIR.' Diye bir mesaj. Tarih olarakta bu ayın 29 ve 31 i arası verilmiş. bu ayın 10 unda aramıştım bende taksitlendirme için en fazla iki taksit yapablirim dediler daha fazla olması mümkün değil deyince kabul ettim. İlk taksit bugündü 390TL. Ben iş bulamadım baya çok aramama rağmen yine parayı denkleştiremedim sonra yukarda yazdığım mesaj geldi. Dedikleri tarihte gelirlermi gerçekten henüz iş bulabildim çünkü. Biraz oyalayabilirsem yada bu mesaj korkutma amaçlı felansa denkleştirir denkleştirmez ödemeyi düşünüyorum. TTNET bu arada borçlu olduğum firma. Toplam borç 790TL ama olmuştur en az 1500TL (işlem yaptıysalar). Yaş 20 bu yaşta uğraşmak istemiyorum hacizle falan. Gerçi bişey haczedemezler çünkü annemin üstüne evde ne var ne yok belgeleriyle saklıyor annem. Yinede çevreme karşı bana başka türlü baksınlar istemiyorum. Sorum şu; dedikleri tarihte kesin gelirlermi yoksa korkutma amaçlı falanmı bu bilgilendirirseniz sevinirim.
İnanma kardesim bu mesajların hepsi korkutma amaçlı.Benim çevremde çok kişide şahit oldum. Hatta öyle ki telefon açıp yoldayız hacze geliyoruz dediği halde gelmeyeni bile gördüm.Ne yolmuş be.Seni rahatsız ederlerse hiç tavi verme derim.Açık açık ne kadarı ne zaman da ödenebileceğini belirt.
Gelirlerse bilgisayarını haciz ederler .. Kıymetli pc ise al bozuk arızalı bır pc kasası ver onlara bilgisayarım bu dıye . 100 -150 liralık bozuk iş yapmaz hurda kasasını ver . Birde evde led tv - lcd tv ye sarılıyorlar .. Onuda bozuk hurda tv verecen bu tv kullanıyorum dıye .. Maliyeti 80-100 lira tv nın
Ev hacizi diye birşey artık yok. Hele ki 790 tl için haciz işlemi uygulanmaz. Onların amacı sizi endişelendirip ücreti bir şekilde ödemenizi sağlamak. Bir kaç gün içinde mutlaka avukatları arayıp ödeme konusu ile ilgili görüşme yapacaktır.Size söylenip belirlenen ücreti ödemeye çalışın ödemediğiniz taktirde haciz gelmez ama borç sürekli faizlene bilir. Birde böyle bir dava gerçekten açılmış mı diye de ( e - devletten ) araştırma yapın.