Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyette her hangi bir ibare yoksa normal bir araç kullanabilir miyim ?

ali_asker

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim H ehliyetim var ve ben normal araç kullana biliyorum ehliyette de herhangi bir ibare yok normal bir araç kullana bilir miyim ? Ve trafik polisi herhangi bir ceza uygulayamaz yada aracı bağlayamaz yada ceza vede bağlar mı :confused:

senin ehliyet alırken aldığın raporda ne yazıyosa ona göre kullanabilirsin çünkü ayrıntı bilgisayarda işlidir ali asker...

Hatırlamıyorum ama devlet hastanesinden değil özel hastaneden aldım ben.

h sınıf ehliyetinde ibare olmasi lazim nasil kullanacaginiza dair

Herhangi bir ibare yok H sınıfı yazıyor sadece.

ehliyetinizin üstünde hangi sinif yaziyor o mutlaka olmasi lazim ehliyetinizin üstünde sınıfı ne yaziyorsa o araçi kullanabilirsiniz

Arkadaşım H yazıyor ama kullandığı cihaz yada protez kısmı boş bende normal araç kullana biliyorum ve trafikte de yasal mı ? diye soruyorum

hayir yasal degil h sınıfı ehliyet engelliler için verilmiş bir ehliyettir haliyle aracinizda özel donanimli yada otomatik vitesli olmasi lazim bunlarin oldugu her araci kullanabilirsiniz ama trafikte aracanizda bunlar yoksa ceza yersiniz

:) ama kullana biliyorum bir engel yok ve rahatım da normal ehliyet istedim vermediler H dada böyle sorun var ben şimdi param yok araç ala bilmek için . işe de arabayla gidip gelmeliyim off offfff

arkadaşim ehliyeti olmadanda araç kullanilabilir bunun suç olmadiğini söyleyebilirmisin ? dedigim gibi senin ehliyetsiz kullanmanla şuan ki kullanman arasinda hiç bir fark yok h sinifi ehliyet verildi ise ona göre araç kullanma zorunluluğu var en azindan direksiyona topuz felan tak :eek:

Jeam kardeş ali asker gibi benim ehliyetimde ibare yok ama arabam otomatik vites trafige çıkabilirmiyim ?

evet raporunda da hiç bir ibare yoksa sizin dediğiniz gibi her tür araci kullanabilir ama bunun raporda yazmasi lazim buna dikkat çekerim ...

JEAM;

aldığın linkin devamında oturan boğanın yazısını da oku ne yazıyor orada. Saçma konuştuğumuz yok ben normal ehliyet almak istedim vermediler verseydiler alacaktım.

ben onun aksini demedim raporda yazmiyorsa dedim aksini söylemedim ehliyette yazmiyorsa raporunda yaziyordur yazmiyorsa kullanabilirsin dedim ...

aldığınız ehliyette H SINIFI diye yazmıyorsa kullanabilirsiniz.yazıyorsa kullanamazsınız çünkü;H SINIFI ARAÇLARI ayrı satılmaktadır.Otomotik vitesli oluyor genelde.:)

Ali kardeş senin ehliyetin şu an için bir işe yaramaz nedenmi sıfır arac almak iste senden tekrardan rapor isterler senin yapman gereken hastaneden tekrar rapor alıp donanımlı veya otomatik fitesli arac sürebilir diye tekrardan rapor alman lazım ondan sonra fark etmez h olarak kalabilir ehliyetin çünkü senin zaten raporun var oldugu için ama yine söylüyorum normal aracı sen süremessin trfik yakalarsa her türlü cezayı yazar
bu yüzden sana söylücem şey ucuzda olsa bir araba alıp donanımlı arac sürebilir raporu alıp kullanmandır nedenmi ben de senin gibi ehliyetim şu an h sınıfı yazıyo hiç bir ibare yok yalnız ben tekrardan rapor aldım aparatlı arac sürebilir diye ötv indirimli arac aldım yalnız senin hastaneden aldın rapor ne ise o aracı sürebilirsin mesela sol ayagı kullanamıyosan depreji elden yapıyolar kısaca o ehliyetin rapor almadan hiç bi işe yaramaz yalnız rapor alırsan tekrardan ehliyet almana gerek yok
rapor şart

H sınıf , ticari olmamamak kaydıyla otomobil münübüs ve traktor şeklindeki araçlara binebilmektedir. H sınıfı ehliyette belirtilen ibare ne ise ona göre aracınızda tertibat bulundurulması lazım.
Velevki H sınıfı ehliyetinizde bir ibare yoksa o zaman bu sınıfın araçları kapsamındaki her aracı alabilir ve kullanabilirsiniz. sadece sakatlığınıza göre çeşitli unsurları bulundurmanız lazım.

mesela işitme ve konuşma özürlü olanlar yeterince dikiz aynası ve arka cama işaret resmini yapıştırması lazım. tertibata gerek duyulmayacak ortapedik bir araçtada sanırım plakada sakat işareti olması lazım.
yani kişi aracı kendi adına alması ve trafik sicil işlemlerinde verilen plakayı aracında kullanması lazım. H sınıfı ehliyet sadece kendi aracınızı kullanma mecburiyeti doğuruyor.

arkadaşınızın akrabanızın bir arabasını sürmeniz sakıncalı.hiç bir ibare olmasa da hiç bir tertibata gerek olmasada h sınıfı araç türlerini kullanırken kendi adınıza tahsis edilmesi gerekmekte. zaten plaka sakatlığınızı belirten işaretli olacaktır.

kafam çok karıştı oturan boğa sen bilirsin bu konuyu lütfen yardım et.

Beni raporumda da H sınıf ehliyat alabilir; otomastik viitesli araç kullanabilir yazıyor. Otomobilin donnımlı veya oomatik vitesli mi olacağı raporda kesin yazıyor değilse emniyet müdürlüğü kabul etmiyor raporu.

Üst Alt