Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetli kişi aracında da damgalı plaka varsa, MTV öder mi?

Saliha Genim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
h sınıfı ehliyeti olan kişi plakada özürlü plakası ise MTV öder mi?

Araçta özel donanım varsa ve o şekilde tescil edilmişse, ödemez; aksi halde öder.

plaka özürlü plakası ise mtv ödemez aracın illa özel tertibatlı olmasına gerek yoktur sadece otomatik vites olması bile yeterlidir.

maslan, tamamen yanlış bilgi. Yukarıda yazdığım doğrudur.

....

bülent sana katılıyorum bazı arkadaşlar yanlış bilgilendırme yapıyorlar emın olduktan sonra bilgilendırme olrsa daha dogru olr bence

neye dayanarak yanlış bilgi oldugunu yazıyorsunuz benim h sınıfı ehliyetim var ve özel tertibatlı olmayan sadece otomatik vites olan arabam vardı plaka özürlü plakası idi ve mtv ödemiyordum. bu emin olmaya yeter sanırım.

...

maslan arkadaşım bak tam konu acıldı ben su an sıfır otomatık bır araç alıyorum malıye vede trafık aparat olmadan ötv vede mtv den muaf olmazsın dediler bende aparat gereksinim olmamasına ragmen aparat taktırmak zorunda kaldım bilginize

Muafiyetin tamamen araçtaki özel tertibata endekslenmesi çok saçma olması ayrı bir durum ancak Mtv muafiyeti için Maliye'nin istediği evraklar arasında özel tertibat projesi var...

sizin dediklerinizle benim dediklerim çelişiyor ama ben sadece otomatik vites arabaya plakasını değiştirterek mtv ödemedim. sıfır araç için ötv indrirmi de oldugu için özel tertibat istemiş olabilirler.

Sol bacağından özürlü olan ve h sınıfı ehliyetli bir kişi 2.el otomatik vites bir araç alsa ihtiyacı olmasa dahi gidip bir tertibat taktırsa arac yine mtv den muaf tutulabilirmi.

Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar.(2)

bakın arkadaşlar diğer başlıktada belirtmiştim ama bazı arkadaşlar kaila almadılar şimdi açıklayarak tekrar ediyorum yukarda motorlu taşıtlar vergisinin bir maddesi var ve bu madde açık 1. şart % 90 özürlü üzerine kayıtlı araç 2.şart durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı araçlar mtv den istisnadır yani burda bir muafiyet söz konusu olmayıp bir istisna söz konusudur

muaf ve istisna arasındaki fark ise ; muaf bir kişinin vergiden ayrı tutulmasıdır istisna ise olayın vergiden ayrı tutulmasıdır . bizim özürlü arkadaşlarımız kanunları okurken sanki özürlülere bir muafiyet verilmiş gibi olayı düşünüyorlar vede madem özürlülere bir muafiyet veriliyorsa neden bu yanlışlar yapılıyor diye düşünüyorlar ve olaya böyle bakılırsa son derecede haklıyız ama dananın kuyruğu öyle değil çünkü özürlülere bir muafiyet söz konusu olmayıp sadece içinde özürlülerin geçtiği bir olaya istisna vardır bu olayda özürlü adına kayıtlı olup özel tertibatlı araçların yada %90 özürlü raporu sahibi özürlüler adına kayıtlı araçların vergiden ayrı tutulmasıdır yani neymiş özürlülerin degil o şartları taşıyan araçların tekrar ediyorum araçların vergiden ayrı tutulmasıdır .

burdaki anlattıklarımın ışığında kanun koyucu mevcut yasalarda bir değişiklik yapmayarak özürlüler yasasına aykırı bir şekilde hareket etmektedir şöyleki özürlüler yasası açık bir şekilde eşitlikten bahseder ve hiç bir şekilde ayrımcılık yapılamayacağından bahseder gel görki ötv de mtv de kdv de gvk da durumları benzeyen özürlülere bir takım avantajlar sağlanırken diğer özürlülere hiç bir avantaj verilmeyerek bir ayrımcılığa gidilmiştir bu kanunlar özürlüler yasasına aykırı maddeler bulundurmaktadır .

konunun özü mtv ve ötv vede kdv ile gvk daki istisnalar bir gurup özürlüye verilen birtakım haklardan başka bir şey olmayıp bu sebeple bu kanunların nedan diğer özürlülere yaramadığını tartışmaksa yanlış olmaktadır .

ayrıca özürlülere verilen bir muafiyet varmı derseniz ? özürlüler askerlikten muaftır derim ......

saygılarımı sunarım

Üst Alt