Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyetle normal bir otomobil kullanamaz mıyım?

dserdar

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Şu anda B sınıfı bir ehliyetim var. Fakat hastaneye başvurup H sınıfı ve özel tertibatlı araç kullanabilir ifadeli rapor almak istiyorum, ÖTV'den muaf olarak bir otomobil almak amacıyla. %41 oranında raporum var, başvuru sonucunun olumlu olacağını düşünüyorum.

Sorum ise ; Hali hazırda bir firmada çalışmaktayım ve işyerine ait bir otomobil kullanıyorum. Yukarıda ki işlemlerden sonra işyeri aracını kullanamaz mıyım?

Kullanamazsınız.
Hem aracınızın özel tertibatlı olması lazım.
Hem de şirket aracını ticari amaca yönelik olacağından kullanamazsınız.

Aracın özel tertibatlı olmasına gerek yok, bu firke beni görmeden nasıl karar verdiniz bilmiyorum. Ben zaten 5 yılı aşkın bir süredir B sınıfı ehliyete sahibim, sağlık raporu alırken ortopedi doktoru sacede muayne etti ve verdiler. Bu konuşmalarımız sonucu değiştirmeyecek cevabınız için teşekkür ediyorum.

B sınıfı sürücü belgesinin keyfini sürün.... Hsınıfı sürücü belgesi almak kısıtlamalarıda beraberinde getirir...

Not:Ortapetik engelli bireylerde RAPOR oranı ne olursa olsun tertibatlı arac alabilirler... yeterki o raporda ÖZEL TERTİBATLI ARAC KULLANIR ibresi olsun...

dserdar,
burası bilgi paylaşım yeri,soru sorulur,bilen cevap verir ve aynı sorunu olanlar bilgi edinir.
''Bu konuşmalarınız sonucu değiştirmeyecek'' şeklinde inanmaz ve polemik yaratıcı tavrınız yerine,keşke ''verdiğiniz bilgi için gerekçeniz nedir açıklayabilir misiniz'' şeklinde,gerçekten bilgi edinme amacıyla sorsaydınız.
Ve ben de,neden böyle gerektiğini,güzelce açıklasaydım daha güzel bir paylaşım olurdu diye düşünüyorum.
Canınız sağolsun arkadaşım,kolay gelsin.
Alacağınız ''H sınıfı sürücü belgesi alır,özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibareli raporla,siz tertibatsız tüm araçları,ve ticari şirket araçlarını dilediğinizce kullanınız.
Kolay gelsin ne diyim başka...

:)
"H sınıfı ve özel tertibatlı araç kullanabilir ifadeli rapor" aldığınızda otomobili özel donanımsız kullanabiliyor olmanızın hiç bir önemi kalmaz. O raporla birlikte şahsınıza ait özel donanımlı otomobilden başka hiç ama hiç bir aracı kullan(a)mayacağınızı da tescil ettirmiş olursunuz. Bir başka ifadeyle:
- Şahsıma ait özel donanıma sahip otomobilden başka özel donanımlı bir otomobil kullanırsam,
- Tüm vergilerini ödeyerek satın aldığım ya da işyerimin bana tahsis ettiği özel donanımı bulunmayan bir otomobil kullanırsam,
- Tüm vergilerini ödeyerek ya da vergi muafiyetiyle satın aldığım özel donanımlı otomobili annem-babam-karım-çocuklarım dahil tek bir kişiye dahi kullandırtırsam,
"allah da benim belamı versin" demiş oluyorsunuz :). Hatta yetmiyor, "aksi halde milyarlarca tl tutabilecek cezaları ödemeyen ve tüm hukuki sorumluluğu üstüne almayan da namerttir" diyorsunuz.

Hasılı, H sınıfı sürücü belgesi mi; düşman başına! :)

Bu güzel cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. :)

Ufukalp ve oturanboğa güzel cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bu cevaba karşılık söylenecek mantıklı bir şey olamaz.

Üst Alt