Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle her aracı kullanabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 20 yaşındayım... müsküler distrofi hastasıyım %60 engelliyim.hastalığımdan dolayı güçsüzlüğüm var sadece ...her arabayı şuan için zorlanmadan sürebiliyorum... H sınıfı ehliyet aldığımda yalnızca engelli aracımı kullanabileceğim..Yoksa Hsınıfı ehliyetimle normal arabalarıda kullanabilirmiyim...ehliyete başvurcağımda.. eğer H sınıfı araba diğer arabaları sürmeme engel olacksa B alacağım

Diğer arabaları fiilen sürebilirsin ama o ehliyet sana kanuni olarak sadece ehliyetinde yazacak ibareli(otomatik veya tertibatlı araç kullanabilir diye yazacaklar büyük ihtimalle) sadece o şartlardaki arabaları sürebilirsin.Alabiliyorsan B sınıfı ehliyet al bende kas hastasıyım ehliyetimi yeni adlım bana elden tertibatlı araç kullanır şeklinde rapor vermişlerdi ve ehliyetimdede böyle yazıyor.Bende tertibatlı arabayı çok rahat süremedim belki tertibattanda kaynaklandı otomatik vites kullanacağım ama tertibatıda arabay mecburen yaptıracağım.

kardeş sadece engelli arabası kullanırsın... oda senın adına yapılmış engelli arabası olması lazım. benımde sol el parmaklar myok. B-A2 aldım zor zar aldım ıstedım arabayı kullanıyorum sorun olmuyor. sımdı dersın nasıl aldın B-A2 diye walla 3 doktordan 2si alır dedı yönetmeliğe göre verdıler alır raporunu:D bence en mantıklısı sen al B alabiliyosan.

Hangi araçları kullanabileceğin sana verilecek rapor ve ona istinaden alacağın ehliyete bağlı.
Ama tabii ki B sınıfı alabiliyorsan onu al...

H sınıfı ehliyetler sadece özel tertibatlı otomobiller için geçerlidir.

Ben Ehliyetimi alınca Trafik Şubesindeki görevlilerden öğrenmiştim bunu. Yanılıyor olabilirimde. Bende o görevlilerin yalancısıyım.

H sınıfı ehliyetinle sadece engelli aracı kullanabilirsin. arkadaşım, inşallah öyle bir seçeneğin olur da B sınıfı ehliyeti alırsn. her şeye hazırlıklı ol, umarım H sınıfı raporu için bile zorluk çıkaracak doktorlara denk gelmezsin ;) ben de kas hastasıyım ve rapor alamadım...

H sınıfı da çeşit çeşittir.
Otomoatik vites ibareli alırsan otomatik vitesli her aracı kullanabilirsin.
İşitme engelli olarak H sınıfı alırsan arkaya sticker yapıştırarak her aracı kullanabilirsin.
Ama özel tertibat ibareli alırsan sadece ve sadece kendi adına tescilli olan aracı kullanabilirsin.
Alabiliyorsan B al.

deme çeşit çeşit...eki hem tüm otomobilleri kullanbileceğim..hemde engelli haklarından ayrarlanabileceğim bir çeşidi varmı

Malesef yok,Otomatik vites tertibat sayılmıyor,işitme engelliler de zaten ötv muafiyetinden faydalanamıyor,ne kaldı geriye...
Özel tertibatlı araç kalıyor ki bu durumda da sadece kendi aracını kullanabilirsin,başkası da senin aracını kullanamaz.

arkdaşlar benim(sağ alt ekstremitede disfonksiyon) rahatsizligim var yani sag bacagin dizden aşagisi yok protez kollaniyorum h sinifi (özel tertibatlı otomobil)ehliyetim var normal düz vites manuel otomatik vites hepsini kullaniyorum bir sorun olmuo trafik polisi durdurmadigi sürece...

Üst Alt