Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyetle düz statüde araç kullanma cezası nedir?

ali_asker

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2 Gün Önce H sınıfı ehliyetimle normal bir araçta polise yakalandım ve tutanak tutu
bundan sonraki süreç hakkında bilgisi olan ve ne kadar para yada hapis cezası geleceği hakkında bilgisi olan var mı ?

Ali kardeş,
Sana en azami durumu izah edeceğim.
Öncelikle sana trafik cezası uygulanacaktır.
Daha sonra tutulan tutanak gereği seni mahkemeye çıkartacaklardır.
Mahkemede sana yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan bir ceza daha uygulayacaktır ve çok az bir ihtimalle de ehliyetine 3 ay kadar el konulabilir.
Bu uygulamanın daha üstü ve ağırı yoktur.
Selamlar

Bana mahkeme olmayacak dedi sadece para cezası savcılıktan gelecek dedi..

mahkeme olur hapis çıkar bu para cezasına dönüşür.takriben ödediğin miktar toplamda 1000 tl yi bulur.tüm cezalar dahil erken ödeme yaparsan % 25 indirim olur.rakamlar tahmini ama hapis cezası nın karşılığı olan meblağ şu an günlük nedir bilmiyorum.ama 1 ila 2 ay arasında hapis cezası çıkar

Hadi ya Adam bana sadece para cezası gelir dedi. 290 TL gibi bir tutar dedi.

para cezası + adli ceza 1 günlüğün tl karşılığını hakim belirliyor

birde bunu taksitlendirme de yapıyorlarmış

birşey olmaz merak etme sadece para ceza sı ödersin 1000 tl ye yakın rakam

2011 Yılı Trafik İdari Para Ceza Rehberi

39/1-a :
Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek, Sürücülere ve kullandıranlara 290,00 TL.

Cumhuriyet Savcısı 5252 sayılıKanunun 7. maddesine göre belirlenecek idari para cezası uygular: 1-2 ay, tekrarında 2-3 ay

Ceza Puanı: 20

Diğer Hususlar: Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir ve aracı kullanmaktan men edilir.

Bülent hocam bu ceza işitme engelliler için geçerli mi? H sınıfı ehliyete sahip işitme engellilerin kullandığı araçlarında özürlü plakası olması şart mı? işitme engelliler düz statüde bir aracı süremezler mi?

valla ben 2,5 sene kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. hatta kaza bile yaptım. tutanaklar falan tutuldu. herhangi bir ceza falan da ödemedim. demekki insaflı polislere denk gelmişim. ama bi keresinde polis sormuştu plakada neden amblem yok diye bende aracın annem üzerine kayıtlı olduğunu ve vergilerimi ödediğimi falan söylemiştim. yine sıkıntı olmamıştı... neyse can sağlığı sıkmayın canınızı...

arkadaşlar bende işitme engelli olup, 4 yıldır oğlum adına kayıtlı Fiat-Doblo kullanıyorum araçın arka camında sağ ve sol kşelerinde işitme engelli stickeri takılı 3-5 defa polislerce kontrol edildim.hiç bir işlem yapılmadı.sadece şehirlerarası yolda 3 defa radara yakalandığımdan (hız sınırı aşımı) cezası aldım.

Yani kime denk gelirse durum ona göre değişiyor.. Burası Türkiye işte, kime ne yapılacağı belli olmuyor!

frankenstein,

işitme engelliler için araç kullanımında hiç bir kısıtlama yok:
1- Kullanacağın aracın arka camına işitme engelli olduğunu gösterecek bi stikır iliştirmelisin
2- Ticari araç kullanmamalısın.

Bunların dışında hiç bir kısıtlama yok

Üst Alt