Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H Sınıfı ehliyetle düz statüde araç kullanma cezası nedir?
Arkadaşlar 2 Gün Önce H sınıfı ehliyetimle normal bir araçta polise yakalandım ve tutanak tutu
bundan sonraki süreç hakkında bilgisi olan ve ne kadar para yada hapis cezası geleceği hakkında bilgisi olan var mı ?
Ali kardeş,
Sana en azami durumu izah edeceğim.
Öncelikle sana trafik cezası uygulanacaktır.
Daha sonra tutulan tutanak gereği seni mahkemeye çıkartacaklardır.
Mahkemede sana yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan bir ceza daha uygulayacaktır ve çok az bir ihtimalle de ehliyetine 3 ay kadar el konulabilir.
Bu uygulamanın daha üstü ve ağırı yoktur.
Selamlar
mahkeme olur hapis çıkar bu para cezasına dönüşür.takriben ödediğin miktar toplamda 1000 tl yi bulur.tüm cezalar dahil erken ödeme yaparsan % 25 indirim olur.rakamlar tahmini ama hapis cezası nın karşılığı olan meblağ şu an günlük nedir bilmiyorum.ama 1 ila 2 ay arasında hapis cezası çıkar
39/1-a :
Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek, Sürücülere ve kullandıranlara 290,00 TL.
Cumhuriyet Savcısı 5252 sayılıKanunun 7. maddesine göre belirlenecek idari para cezası uygular: 1-2 ay, tekrarında 2-3 ay
Ceza Puanı: 20
Diğer Hususlar: Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir ve aracı kullanmaktan men edilir.
Bülent hocam bu ceza işitme engelliler için geçerli mi? H sınıfı ehliyete sahip işitme engellilerin kullandığı araçlarında özürlü plakası olması şart mı? işitme engelliler düz statüde bir aracı süremezler mi?
valla ben 2,5 sene kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. hatta kaza bile yaptım. tutanaklar falan tutuldu. herhangi bir ceza falan da ödemedim. demekki insaflı polislere denk gelmişim. ama bi keresinde polis sormuştu plakada neden amblem yok diye bende aracın annem üzerine kayıtlı olduğunu ve vergilerimi ödediğimi falan söylemiştim. yine sıkıntı olmamıştı... neyse can sağlığı sıkmayın canınızı...
arkadaşlar bende işitme engelli olup, 4 yıldır oğlum adına kayıtlı Fiat-Doblo kullanıyorum araçın arka camında sağ ve sol kşelerinde işitme engelli stickeri takılı 3-5 defa polislerce kontrol edildim.hiç bir işlem yapılmadı.sadece şehirlerarası yolda 3 defa radara yakalandığımdan (hız sınırı aşımı) cezası aldım.
işitme engelliler için araç kullanımında hiç bir kısıtlama yok:
1- Kullanacağın aracın arka camına işitme engelli olduğunu gösterecek bi stikır iliştirmelisin
2- Ticari araç kullanmamalısın.