Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı ehliyetle donanımsız araç kullanabilir miyim?
arkadaşlar benim sağ elde 4 parmağım doğuştan kısa. h sınıfı ehliyet alsam bile normal araç sürmemde bir sorun olur mu? 7 yasımdan beri araç sürüyorum ve hiçbir şekilde zorlanmıyorum
sorun olur abi. eğer ki ötv ve mtv muafiyetli bir araç satın almayacaksan ehliyetini hiç değiştirme çünkü H sınıfı ehliyet aldığında ehliyetin üzerinde ne tür arabaları kullanacağın yazıyor H sınıfı alıncada kullanacağın araba kısıtlanır kısıtlanmasa bile H sınıfı ehliyeti olan bir sürücünün kullanacağı aracın plakasında engelli işareti olması şart.
ben olayı söyle özetliyim ilk olarak ehliyet alcam b sınıffı için başvurdum kursa raporumu b sınıfı olur seklinde aldım kursa gitim teorik ve pratik derrsleri yüksek puanlarla geçtim direksiyon dahil fakat trafikte parmak ixzi vermem gerekti sağ alın 4 parmağına enğelli denerek parmak izi alnıdı ehliyeti almaya gittiğimde sorun çıtkı heyet raporul almam sölendi bu şekilde h sınıfıyla tertibatsız araç kullanabilirmiyim
arkadaşım benim şu anda dosyam b sınıfı olarak trafikte bekliyor b sınıfı ehliyetim yok olayı özetledim oku yardımcı olabiliosan bilgin varsa bekliyorum
H sınıfı ehliyet alsanız dahi, "Otomatik vitesli ve direksiyonda topuz bulunması" şartıyla tüm araçları kullanabilirsiniz. Bu, H sınıfı sürücü olur diyen raporfda belirtilir...
Rapor sonunda sana H sınıfı verirler ve üstüne Ticari Araç Kullanamaz gibidinden bir ibare düşerler ve sende Ticari araçlar hariç bütün araçları kullanabilirsin. Benım durumun şu anda aynen bu şekilde. Her türlü aracı kullanıyorum. Araçta donanım olma şartı ortopedik engelliler için var diye biliyorum. Benim sadece işitme sorunum var.
Bende sol dizaltı ampute protez kullanıyorum ehliyeti alırken bana dediler ticari araç kullanamazsın diğer araçları kullanırsın dediler.bende araba aldım özel tertibat sistemi yoktu 8 ay kullandım hiç polise yakalanmadım.sonra duydumki özel tertibat olması gerekli imiş.bende polise yakalanma korkusu ile hiç uğraşmadan arabayı sattım.Araba triptironik değildi yakalansaydım h sınıfı ehliyetle arabayı bağlarlarmıydı.veya cezamı yazarlardı.
Plakan engellıyse sorun yasamazdın ama normal aracı kullanıyorsan ozel donanım gerekıyor en azından polıs durdurdugunda durumu ızzah edebılmen ıcın bı donanım sart.