Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimle plakada mühür olmayan araç kullanabiliyoruz

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
evet arkadaşlar bende ehliyet almadan önce çok araştırma yapıyodum ve gerçekten çok güzel bilgilere sahip oldum burada ve şimdi sıra bende, işinizi görcek bilgileri paylaşicam sizlerle umarım işinize yarar.....

1.ehliyet raporu almak için çapa devlet hastanesine başvurdum ve doktoruma söyledim ben plakada engelli işareti istemiyorum otomatik vites kullanabiliyorum diye ve raporum benim istedigim gibi de çıktı
şuan H sınıfı ehliyetim var ve geçen yolda polis çevirdi ehliyetimi incelediler ve hayırlı yolculuklar dedi :) yani hiçbi sıkıntı yok

2. engelli olup ((B)) SINIFI EHLİYETİ ALMAK İSTEYENARKADAŞLRIMIN RAPORU %40 DAN AZ OLMASI GEREKİYORMUŞ

3. H sınıfı ehliyetini almak için 18 yaşını beklemeye gerek yok 17 yaşındayken alabiliyorsunuz :) ve aynı haklarından faydalanıyosun sana kimse H sınıfı ehliyetin var ama arabanda niye engelli işareti yok diyemiyo :DYANİ sıfır araç alırkende indirimlerden faydalanabiliyorsunuz.....

4) ehliyet sınavında motor dersindende muaf oluyorsunuz.......

BEN ŞUAN TAM 18 YAŞINDAYIM VE EHLİYETİM 7 AY OLDU ALALI ve yemin ederimhergün istanbul trafigindeyim hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım...

umarım işinize yarar..:D not : engelliyim diye sakına hayata küsüp pes etmeyin daha çok hayattan zevk alalım..... ben şimdi arabayı aldım,yakındada inşallah işe giricem tek bişey kaldı oda hatun :D:D

hadiii bollll mutlu günlere

hayırlısı olsun umarım umdugun gibi bir iş bulabilirsin.

ehliyet raporu almak için çapa devlet hastanesine başvurdum ve doktoruma söyledim ben plakada engelli işareti istemiyorum otomatik vites kullanabiliyorum diye ve raporum benim istedigim gibi de çıktı
şuan H sınıfı ehliyetim var ve geçen yolda polis çevirdi ehliyetimi incelediler ve hayırlı yolculuklar dedi

raporunda tam olarak ne yazıyordu.bende aynı durumdayım ve özel tertibatlı gaz fren elden araba kullanabilir yazmış.ben otomatik vitesli araba kullanabilir yazmasını istiyodum.sonradan doktora söledim ama doktor ne yapılacağını tam olarak bilemedi ve tekrar heyete başvur oluyorsa düzeltelim dedi.
senin sakatlığın nerende.
benim iki kalça protezim var ve sol da 3.5 cm kısalık mevcut.
tekrar gidince otomatik vitesli araç için ne yazması gerekiyor raporda ve bende plakada işaret istemiyorum.

hayırlı olsun arkadaşım bu çok güzel haber müjdeli haber bu kanun yenimi çıktı merak etim daha önce böyle bir şey yoktu

slm arkadaşım,benimde sol ayak polio sekeli %19 oranlı,vergi dairesi otomatik vitesli araç alabilirsin dedi,YAKINDA H ehliyetimide alıyorum ve bir an önce arabada alacam hayırlısıyla,ama plakada öürlü sembolü konusunda biraz daha bilgiye ihtiyacım var,nasıl oluyor daha açıklayıcı bi bilgi verirseniz sevinnirim

Bülent bey peki ötv siz alınan aracın plakası engelli plaka olmak zorunda değil midir?pardon sol ayak engellileri için otomatik vitesli araçlar için bu sorum

ben hafif derecede kas hastasıyım hafif derecede denge sorunu çekıyorum,heyete girerken belirttim dedim ben normal araç kullanmak istiyorum otomatik vites kullanabiliyorum vs... ama inanın çok dil döktüm sonra sınavdı direksiyondu derken ehliyetim ilçemdeki karokola gitti almaya gittigimde karokolun müdürüyle konuştum şimdi otomatık kullanırsam sorun olmazmı dedim hiç bi sıkıntı yok bundan sonra dedi walla bukadar :) ehliyetim normal ehliyet gibi B sınıfı yazcak yere H sınıfı yazıyo fark bu
hee bide bilerek çevirmeye yakalandım harbi sıkıntı olmadı :)

bu bilgileri bülent abi sayesinde ögrendim ehliyet almadan önce nekadar sorulrımla ugraştırdım bülent abi senide, sağol umarım hepinizin gönlünce olur arkadaşlar...

Ben 2 yıldır otomatik vitesli aracımla trafikteyim ve ehliyetimde otomatik vitesli araç kullanır yazıyor hiçbir sorun yaşamadım normal plakalı aracımla.

bende 7 aydır otomatik vitesli engelli mühürü olmayan aracımla trafikteyim..........

Raporunuzda 'otomatik vitesli araç kullanabilir' ibaresi varsa
ki ehliyetinizde de aynı şekilde plakada damga şart değildir.
Araçta özel tertibat varsa plakada damga olması şarttır..

Peki kısmet arkadaş ötv indirimli araçta da bu böyle mi?otomatik vitesli için mühürsüz

ya zaten eğer raporunda H sınıfına uygun yazarsa mühürlü,mühürsüz karıştırmana gerek yok her haklarından faydalanabiliyosun

mstf umit kardeşim raporunda tam olarak ne yazıyor yazabilirmisin..??
ehliyetinde otomatik vites diye yazmıyor mu??
benim de sıkıntım aynı

cdisci;
Otomatik vitesliyle ÖTV'den muaf olunmaz ki..
Dolayısıyla ÖTV'den muaf alınan araçlarda şart plakada damga..

sol bacağında sakatlığı olanlar,otomatik vitesli aracı ,başka hiçbir tertibata gerek olmaksızın ÖTV muafiyetiyle alabilirler.

otomatik vites araçlarda standart değil opsiyona bağlı eğer otomobilinizin otomatik olmasını isterseniz fiyata ek bir maliyet biner.otomatik bir aracı kullanmaya mecbur bir engelli bu ek maliyeti mecburiyetten dolayı karşılamak zorunda bu nedenle.sağ sol ayak ayrımı kalkmıştır.yıllardan beri engelliler kör aptal zihniyetlerin aldığı kararlarla mağdur olunmuştur.

Merhaba

mstf umit isimli arkadaşım merhaba bende kas hastasıyım ve h sınıf ehliyet alıcam fakat sana ulaşabilirmiyim msn e posta dan 2 3 sorum var kas hastasıyım sende kas hastası oldunu söylemişsin hastaneye gidince prosedür nasıl işliyor hangi işlemlerden geçiliyor ve raporu çok zor veriyolarmış diye okuyorum bir çok forum sitesinde. Geçtiğin aşamaları yazarsan memnun olurum.

mstf umit;

bende orta derecede kas hastasıyım ama normal ehliyetim var araç kullanırken sıkıntı çekmiyorum otomatik vites kullanmak için rapor aldığım zaman biz kas hastaları için süreli ehliyet yani 2 yılda bir filan kontrol edilmek şartıyla veriyorlarmış bu yüzdende h sınıfına çevirmeyi düşünmüyorum şunu sormak istiyorum tam oalrak rahatsızlığın ney benim sma tip 3-4 arası dediler çapadaki hocalar nasıl bir yol izlemem gerek acaba sadece otomatik vitesli araç alırsak kdv geri alabilirmiyiz (mahkeme kağıtlarında özel tertibat araca takıldığı için kdv geri ödenmiş) aynı zamanda ötv içinde geçerli olurmu bu şekilde

ş_i_f_a;
sen aldın mı yada alan tanıdığınız varmı

Üst Alt