Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi B sınıfına dönüştürmek için kursa gitmeli miyim?

imageman

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba
benim de h sınıfı ehliyetim var. kalçamda platin vardı hareket etmiyordu, şimdi protez takıldı artık harekett ettirebiliyorum ..
h sınıfı ehliyeti b ye çevirmek için sürücü kursuna mı müracat etmek gerekiyor.

Evet, sürücü belgesinin sınıfını değiştirmek için sürücü kursuna gitmek şart artık. Ama tüm dersleri almıyorsun. Sadece direksiyon...

H sınıfı ehliyetini b çevirebilen varmı

Merhaba bulent abı benım sorum h sınıfı ehliyetim var ankilozan spondilit hastasıyım ve kalçamda platin vardı hareket ettiremiyordum dolayısıyla düz vites araç kullanamıyordum nitekim sürücü kursuda 10 küsür yıl once sen düz vites araç kullanamazssın o yuzden sana h sınıf ehliyet vericez demişlerdi aradan geçen yılların sonunda 3 ay once kalçama protez takıldı ve artık düz vites araçlarıda kullanabiliyorum. Sadete gelirsek

1. H sınıfı ehliyetimi b sınıfı ehliyete çevirmem için hastaneden rapor alıp surucu kursunamı gitmem gerekiyor.
2. Ozel hastaneler bu raporu verirmi yoksa devlet hastanesine gitmemmi gerekiyor.
3. hangi devlet hastanesi surundurmeden rapor veriyor

bilgilerinizi benimle paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1- Evet, B sınıfı sürücü belgesi alabileceğine dair rapor alıp kursa yazılman ve sadece direksiyon sınavından geçerek B sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanman gerek.
2- B sınıfı sürücü belgesi için özel hastaneler (kursun anlaşmalı olduğu mesela) iş görür.
3- Ben işimi sağlama alayım dersen, rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip rapor alabilirsin.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sürücü kurslarıyla gorusuyorum gelişme olunca burdan yazıcam ..

Üst Alt