Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi B sınıfı yapmak istiyorum..?

fethers

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim özür durumum sol bacağımda 5 cm kısalık ve çocuk felci var. Ben ehliyeti 96 yılında aldım o zaman bölge trafiğe gittiğimde senin özürün sol bacağında bi sıkıntı yok dedıler. 1 sene içinde bu yüzden iki defa çok yüklü ceza yedim.
Evet özürlü hakları var bu ülkede.

Polis kendine dayanarak.

şaka bi yana deli olacam hatta katil. Ben 97 de ehlıyet aldım h sınıfı ehliyet sonra bölge trafiğe gittim dedilerki sende sadece h yazıyor sakatlıgındada bişi yok sıkıntı yok dediler. Buraya kadar normal bu yıl 6 ayda 2 kere ehlıyetsız araç kullanmaktan ceza yedım ıkıncıde öncekıın ıkı katı. Memura durumu anlatıyorum diyordkı kanun öyle değil sana bilgi veren memur yanlış anlatımış diyor. Bu arada şunuda öğrendim emniyet müdürüde dahil özürlüler yasasını hiç bi memur bilmiyor bildikleri iki madde var oda ceza maddesi.

H sınıfı sürücü belgenizi alırken sağlık raporunuzda ne yazıyordu? Şimdi bir devlet hastanesinden "otomatik vitesli otomobil kullanır" ibareli rapor alıp trafik şubede dosyanıza işletirseniz, en küçük bir sorun olmadan araç kullanabilirsiniz (http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html)

Ayrıca, bu bilgiye dayanarak, bugüne dek sizden tahsil edilen haksız cezaları geri almayı bile deneyebilirsiniz. Bence alırsınız da

Ehlıyetımı h den b ye çevirmek için başvurdum temmuzda sınav var. Sınava girip b yi alıp o memurun gözüne sokacam yapacam tek şey bu. Devlet özürlü vatandaşından 1 yılda 2000.- tl para aldı güle güle kullansın.

12 yıldır belkı ışıktır belkı radardır 10 tane cezam vardır hiç bir memur bana şunu yapman gerekır bunu yapman gerekır demedi. Trafık bölge müdürlğüde dahil.

H sınıfı sürücü belgende/raporunda "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi yok idiyse, bence hemen Valiliğe bir dilekçe yaz ve cezanın iptalini ve ödemiş olduğun cezanın geri ödenmesini talep et.
Dayanağın da belli: sol ayağından sakatlığı olanlar araç kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duymazlar. Nitekim sürücü belgende "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi yok. Ve, üstte bağlantısını verdiğim linkte yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait yazı da sol ayağından sakatlığı olanların otomatik vitesli araçları kullanabileceğini söylüyor.

Valilikte ilgili makam a ne yazayım. Bi dilekçe örneği varmı ?

Üst Alt