Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. Hastaneden "özel tertibatlı araç kullanır" raporu alamazsam?

iklimayedim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetim var. Hastaneden "özel tertibatlı araç kullanır" raporu alamazsam?

Ben 2006da Özel Hastaneden aldığım raporla üzerinde "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi bulunan H sınıfı ehliyet aldım.ayrıca sol kolumda 0luk fonksiyon kaybını bildirir raporum var.ancak Ekonomik durum müsait olmadığı için bu günlere kadar ötv indiriminden faydalanarak araba alma meseleleri ile fazla ilgilenmedim. şu sıralar araba almak planım var. bu yüzden forumdaki bazı bölümleri okuyunca şu tereddüte düştüm: devlet hastanesinde bana "özel tertibatlı araç kullanır" onaylı bir rapor vermeyebilirler mi? eğer vermezlerse, ehliyetim böyleyken, raporum aksini söylerken ben nasıl hareket edeceğim? aydınlatırsanız çok sevinirim.

sağlıcakla kalın.

kardeş eger devlet hastanesi sana otomatik araç kullanabilir veya özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu vermezse H ehliyetini nufus cüzdanı olarak kullanabilirsin ançak devletde suç ehliyet alırken seni özel hastaneye yolluyor H sınıfı ehliyet olabilir diye ama araç işine gelinçe direk kendi hastanesine yolluyor en güzeli H sınıfı ehliyet alaçagınız zaman devlet hastanesinden alaçaksın ozaman sorun olmaz ya verirler yada vermez durumuna göre artık

Engelli aracı ve h sınıfı ehliyet

Kardeş ismini ve hangi şehirden olduğunuzu belirtmediğiniz için bilemiyorum ama h sınıfı ehliyetiniz vergilerden indirimli araç almak için yetersiz ve devlet hastanesinden ÖZEL DONANIMLI ARAÇ KULLANABİLİR şeklinde bir sağlık kurulu raporu almak zorundasınız. Bu raporuda çoğu doktor veya hastane vermek istemediği gibi müracatınız esnasında gizlice emniyete yazı yazıp sizin araç kullanmanızın sakıncalı ve mümkün olmadığı, ehliyetinizin alıkonulması gerektiği ve hakem hastanesinden alınacak yeni bir ehliyet raporuna istinaden ehliyetinizin yeniden verilip verilmemesinin kararlaştırılması gerektiği yönünde görüş bildirerek ehliyetinize el konulmasını sağlıyor. Burada hakem hastanesi Ankara Numune Hastansi oluyor ve bu hastanede genellikle koldan engellilere ehliyet verilmesine müsade etmiyor. Aman sen sen ol adacağın adımlara dikkat et. Sonunda ehliyetinden olma.

Selamlar

ALİ YÜCE

Sol kolundan sakatlığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanamaz.

"otomatik vitesli araç kullanır" ibareli yeni bir rapor alıp sürücü belgenize bunu işletmenizi ve otomatik vitesli tüm araçları kullanmanızı öneriririm.

Üst Alt