Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. Abime ait sakat plakalı aracı kullanabilir miyim?

yelkowan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar aranıza yeni katılmaktayım benimde bir sorum olacak

benim abibim adına kayıtlı sakat plakalı aracı var ve babam kullanıyor ruhsatta onun adı yazıyor.
Bu arada ben de sakatım ve h sınıfı ehliyetim ve özel tertibatlı araç kullanbiir raporum var.
Şimdi ben bu abimin sahib olduğu araca özel tertibat taktırıp kullanabilir miyim bilginiz var mı?

cevap yazarsanız cok sevinirim

özel tertibatlı araçlarda aracı kullanacak olan h sınıfı ehliyetli kişinin adına oluyor ruhsat ve hatta bir de sahibinden başkası kullanamaz yazıyor. buradan yola çıkarak kullanabileceğinizi sanmıyorum. ama sitede daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Yazınızdan alnadığım kadarıyla abiniz kullanamıyacak derecede engelli , %90 ve üzeri raporlu olanların Aile biriylerinin kullanması koşuluyla araç alma hakkından faydalanarak alınmış bir araçtır.
Bu durumda alınmış bir araçı kendinizce tertibat taksanız dahi kanunen kullanmanız yasaktır. Engelli sadece kendi adına ve özür durumuna göre tescil edilmiş aracı Kullanabilir.

peki arabayı aldığınız zaman arabayı kullanabilecek 2. kişiyi yani sizi kullanıcı olarak kaydettilermi? eğer sadece ağabeyiniz kullanıcı olarak kayıtlıysa siz arabayı kullanamazsınız. sizinde ruhsatta adınızın kullanıcı olarak geçmesi gerekiyor.

abim doğuştan özürlü ben ise sonra özürlü oldum abimin %100 özürlü raporlu ve onun adına araç alındı.
şimdi ben onun aracını tertibat taktırıp kullanamazmıyım sonuçta yasaya göre üçüncü dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlarından kullanabilir diyor

Bence bu durum ender bir durum. Çok iyi araştırmak lazım. Aynı aile 2 araba alamayacağına göre
sizinde kullanabileceğiniz bir formül olabilir.
Sağlık raporu için ikiniz birden müracaat edip aynı aracı iki kardeşte kullanabilir diye not düşürtülmeli
sonrada trafikle görüşüp işi sonuca vardırabilirsiniz. Diye mantıklı düşünerek bunu yazdım. Ancak bu ülkede mantık ne kadar sık kullanılıyor onuda gözardı etmemek lazım.

Özel donanımlı araç kullanmak için H sınıfı sürücü belgesine sahip olan kişiler sadece ve sadece kendilerine ait ve üzerinde özel donanım bulunan aracı kullanabilir.
Yani, hayır, o aracı siz kullanamazsınız.

Üst Alt