Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim ile Otomatik Vites araç kullanabilir miyim?

deco53

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar merhaba

%60 engelliyim sağ kol dirsek altı hareket kısıtlığı var.
Sürücü kursuna gittim o da beni anlaşmalı sağlık kuruluşuna gönderdi ve doktor rapor yazdı h sınıfı araç kullanabilir diye direksiyon dersinde otomatik vites araç kullandım ve geçtim sonra ehliyetimi aldım ehliyette h sınıfı ibaresi var.
Ben şimdi bu ehliyetle otomatik vites bir araç kullanabilir miyim yoksa h sınıfı ehliyeti olanlar sadece engelli plakalı özel donanımlı araç mı kullanabilir
yani şimdi ne gibi bi işlem daha yapmam gerekior kafam karıştı :)

Anladım teşekkürler peki ben şimdi bir otomatik araç bulsam ötvsiz plakada işaret yok örneğin komşunun aracı kullanabilirmiyim.

H sınıfı ehliyet ile Özel Donanımlı Araç Kullanabilirsiniz

H sınıfı ehliyet ile sadece özel tertibatlı araç kullanabilirsiniz. bu araç otomatik de olabilir manuel de ama mutlaka özel donanımlı olması lazım. ayrıca aracının özel plakalı olacağı için ve sizin engellilik oranı %60 olduğu için aracınızı sadece siz, 1.dereceden yakınlarınız ve ssk lı çalışanınız kullanabilir.

Nasıl bi yasa bu herkes faklı şey söylüyor arkadaş bir yasa çıkarıyolar 50 kere okuyorum anlamak için ama gel gör hala bişi anlamadım herkes kafasına göre yorumluyo çözebilen arkadaşlara sorularım şunlar yardımcı olursanız sevinirim.

1-H sınıfı ehliyeti olanlar üzerinde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi varsa tüm otomatik araçları kullanabilir mi ?

2-H sınıfı ehliyeti olanlar ehliyet üzerinde hiçbir ibare yoksa sadece engelli plakalı araç mı kullanır ?

3-Ben otomatik bir araca engelli plakası taktırsam hiç donanımsız kullanabilirmiyim ve vergi indiriminden yararlanabilirmiyim ?

Aslında soracak çok şey varda gözünüzü korkutmayayım alıştıra alıştıra sorayım dedim :) tşkler

Sağ kolundan sakatlığı olanlar eğer H sınıfı sürücü belgelerinde "otomatik vitese sahip araç kullanır" ibaresi yoksa, vites kolunun yükseltilmesi ile özel donanımlı araç kullanmak zorundalar.

Kullanacakları araç sadece şahısları üzerine kayıtlı bu özel donanımlı araç olabilir. Başka hiç bir aracı kullanamazlar.
Araçta özel donanım olacağı için araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanılabilir.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

Not: Otomatik vites ibaresi varsa, evet, tüm otomatik vitesli araçları hiç bir sınırlama olmadan kullanabilirsiniz. Ama vergi istisnasından yararlanamazsınız.

Semerkand, hayır, yanlış değil. Çünkü burada konu edilen şey alt ekstremite sakatlığı değil, üst ekstremite (sol kol) sakatlığı...

Sağ kol ve elimden %60 engelim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Arkadaşlar benim h sınıfı ehliyetim var.
Sağ kolumu normal şekilde oynatabiliyorum ama sağ elimi açamıyorum vites değiştirmede hiç bir sıkıntı çekmiyorum mandallı vites kolu hariçinde birde el freninde zorluk çekiyorum
bu durumda ben hastaneye gitsem ne tür bir donanımla ötv siz araç alabilirim.

Forumda konuşulan aracı hareket ettirebilen donanımın olması gerekiyomuş vites kolunu ve el frenini sola almak sorunu çözer mi ?

Teşekkürler.

Üst Alt