Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ve otomobil alırken ne tür vergi istisnaları uygulanır?

forumcu56

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar forumu yeni üye, öncelikle kendimi tanıtayım adım İbrahim Halil, sol dizimi hiç bükemiyorum artrodez oldu sol dizim, aynı zamanda omur lomber 3. kemik kırık belimde platin var %33 oranında engelliyim.
şimdi böyle bir durumda ehliyet almak istesem h sınıfı ehliyet mi verirler ? yoksa otomatik araç kullanabileceğim için normal b sınıfı mı verirler.
h sınıfı almak için farklı bir başvurumu yapmak gerekiyor.

diğer bir konu h sınıfı ehliyet alındığında vergi inidirimlerinden faydalana biliyormuşuz. ama bunlar nasıl indiirmler ve hangi araçlara uygulanıyor. örneğin 2011 model bir auidi almak istersem buna uygulanırmı yada şöyle sorayım sınıf ve yaş farkı var mı.

diğer bir merak ettiğim konuda yurt dışından getirtiğim bir araç için h sınıfı ehliyetim olduğun gümrükten geçirirken ne tür vergiler ödemem gerekecek.

bu konuda bilgisi olan ve bilgilendiren arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum saygılar.

Raporda sol alt ekstremiteden sakatlığınızınun bulunduğu belirtilmeli ve "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresi bulunmalı. Bu raporla H sınıfı sürücü belgesi ve otomatik vitesli bir aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabilirsiniz.
Bu raporla otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmaksızın kullanabilirsiniz.
Vergi avantajı ile araç alırsanız plakada sakat damgası olur. Aracı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.
Yurt dışından araç ithal edemezsiniz.
Yurt içinden 1600 cc'ye kadar olan araçları satın alabilirsiniz.

@OturanBoğa, öncelikle verdiğiniz bilgiler için şükranlarımı sunarım aklıma takılan bir konu daha var, alacağım otv mtv den istisna arac icin plakada bir belirteç olacak ve benden başkası kullanamayacak bu iyi, peki ya ben normal plaka otomatik araç kullandığımda bu sorun olacak mı acaba? saygılar.

Otomatik vitesli diğer tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz...

Üst Alt