Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet mi B sınıfı ehliyet mi alayım?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb
Arkadaşlar sizden bir rica da bulunacagım yardımcu olursanız cok sevınırim

Ben ehliyet almak ıstıyorum. sol polio sekeli engelım, yanı sol bacakta cihaz kullnıyorum. otomatik vitesli araç kullanabılırsin rahatlıkla dıyorlar. B sınıfı verebılırler dıyorlar. sizce H sınıfı almam mı daha doğru olur yoksa B sınıfı mı
? ne gıbı avantajları olur bnm için her ıkısınınde yardmlarınız için

şimdiden tşk ederım herkese.....

valla kardes bende sol ayak polıo sekelıyım bende hangısı daha avantajlı bılmıyorum bılen arkadaslar iyi bir şekılde acıklarsa bende sevınırım.

B sınıfı alın derim. istediğiniz şahsın arabasını kullanırsınız. otomatik vitesli arabamı aricaksınız her yerde. enqeliniz buna enqel olmuyor ise B alın. Sol el parmaklarım Yok. B sınıfı ehliyete sahibim.3 doktordan 2 si alır dedi 1 i alamaz dedi kazandım B aldım.

tabı kı otomotik vıtes kullnmak zorundayım ben başka araba kullananam alıcağım arabada ole olucak kesınlikle

o zaman B al otomatik cok war mercedes...

komanda sana bir yönde hak veriyorum bir yönde vermıyorumç doktorlar gerizekalı değil herhalde bize ehliyet verirken ben 3 hastaneden qeçtim. 3 heyetten. sol el parmalar yok bende %43 özürlüyüm. ama ehliyet yönetmeliğinde doktor kanaati ile aldım düz B ehliyetimi.

ya sol ayak engellıler otomatık vıtes harıcı arac alamıyormu

benım sadece sol el parmaklarım yok . ben acaip testlerden qeçtim... beleş bi rapor almadım ... ama enqelliyim.

H sınıfı ehliyet, deli gömleği gibidir. B sınıfı alabiliyorken H sınıfı almak ise, tam deli işidir! :)

Bülent kardeşime aynen katılıyorum B varken H alıpta kendinizi kafese hapsetmeyin derim...

ver baba su mübarek elinden öpeyim.

valla delımı dersınız akıllımı bılmem ama halen bende tam olarak hangı ehlıyetı cıkaracagıma karar vermedım bende sol bacaktan polıo sekelıyım hıcbır cıhaz kullanmıyorum sadece bıraz kısalık var yuruyunce hafıf sekıyorum ama halen b mi yoksa h ehlıyetmı cıkarayım dıye kara kara dusunuyorum

gecekusu5;

B sınıfı alcaksan herhangi bir sağlık ocağına git. H sınıfı alacaksan Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesine git . .

merak eddiğim şu engelli sıkıntı yaşar diyorsunuzda. ya sağlam insan kaza yapmıyor mu? bınlerci kaza yapanlar yoksa engelliymiydi?Normal statüdeki kaza yapınca sorun yok.. engelli kaza yapınca sorun war yok böyle bir zihniyet. ben ehliyet alırken bana polis memuru sunu söledi sen kaza yaparsan ben bunun sorumluluğu almam bu ehliyete ben imza atmam. resmen doktoroun werdiği rapora karsı qelmişti. sağlam adam kaza yapmıyor mu? benı sırf bü yüzden Hakem hastaneye kadar qönderdiler. sonuc ne oldu? Doktor kanaati ile B-A2 almaya hak kazandım vede aldım.

B sınıfı alabiliyorsan bunu al derim.istediğin arabayı kullanırsın.al sat işi de kolay olur.maddi durumun az ise istediğin bir 2. El otoyu satın alabilirsin.zaten sol ayak özürlülerde özel terdibatlı araç kullanabilir raporu vermezler.sağ ayak olmuş olsaydı bu raporu alırdınız ve 0 otoyu %37 ötv indirimiyle alabilirdin.tek avantajı bu .birde h sınıfında botor taşıt vergisi ödenmiyor.bu iki avantajın dışında h sınıfı ehliiyetin hiçbir faydası yok.bu yüzden b sınıfı alabiliyorsan hiç vakit kaybetmeden sürücü kursuna başvur.çünkü 2 ya da 3 ay sonra yeni sürücü kursu kanunu devreye girerse b sınıfı da h sınıfı ehliyet te almak çok zorlaşacak.benim görüşüm bu takdir sizin kardeşim çok iyi düşünün .

Sayın gecekuşu5.karseşim zaten hastane heyeti b sınıfı ehliyet alabilecek kişiye h ehliyeti alabilir raporu vereceği ihtimali çok düşük.hatta hiç yok.ama normal düz vites arabayı kullanabiliyorsan b sınıfı ehliyet al derim.bir önceki mesajımda nedenini yazdım.saygılar.allah hayırlısını nasip etsin

TSK ederim cok acıklayıcı olmuş gercekten zaten kursa kayıt oldum suan için sadece merk ettım hangısı dogru olur dıye kurs da dedı bana B verırleer sana zaten yıne de emn olmak için buı konuya degındım sasel tskler

Üst Alt