Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyet için verilen raporda otomatik araç kullanır yazmıyor...?

ibrahimcikikci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar H sınıfı ehliyet hakkı raporumda aynen şöyle karar yazıyor:
Şahsın sol ayağını kullanmasını gerektirmeyen,özel tertibatlı arabada H sınıfı sürücü belgesi alabileceğini bildirir.
Benim sol ayağım diz altından yok bana otomatik vites yeterli olurdu.Zaten yeni çıkan kanunla otomatik vitesli araçlardada Ötv indirimi uygulanıyor.Benim sorum bu kararla otomatik vitesli araç kullanabilir ehliyeti alabilirmiyim.
Teşekkürler...

Evet, sizin sol ayağınızdan sakat bulunmanız, otomatik vites kullanmanızda sakınca yok. Ama yalnız sol ayakta sorunu olanlar için geçerli bir durum. Ehliyetinizi bu durumda değiştirebilirsiniz.

"Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli iki nüsha rapor çıkartacaksınız. Birini emniyete götürüp sürücü belgesi dosyanıza işleteceksiniz, diğer ile ÖTV-MTV istisnalı araç alacaksınız...

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Peki o zaman bu rapora itiraz etmem mi gerekecek? İtiraz etmezsem bu haliyle sol ayağa uygun özel tertibatlı araç mı alacağım?

probelm sol ayağında ise özel tertibata gerek sadece otomatik vites yeterli olur.
dolayısıyla "Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" raporu almanız gerekir.
itiraz etmenize gerek yok tekrar heyet raporuna müracat edin,ötv indiriminden faydalanıp araç almak için tekrar rapor istiyorum diyin.
"Otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" mutlaka bu ibareleri yazdırın yoksa gene olmaz...

Arkadaşlar ben aldığım (Şahsın sol ayağını kullanmasını gerektirmeyen,özel tertibatlı arabada H sınıfı sürücü belgesi alabileceğini bildirir.)
bu kararı emniyete götürüp sürücü belgesi dosyama işlatsem ne olur.

Sonuçta sol ayağımı kullandırmayı gerektirmeyen tertibat otomatik vites başkada benim bildiğim yok. Ehliyetime otomatik vites yazarlar diye düşünüyorum.

Yanılıyorsam söyleyin...

Bence özel donanım ibaresi olduğu için emniyet salt otomatik vites ibaresini ekleez. Şansınızı deneyin isterseniz...

Trafikte işletme....
Peki ehliyet farklı bir ilde alındıysa...

Bir kere sorduğumda hangi ilden aldıysanız o ilin emniyetine gideceksiniz denildi.
Eğer gerçekten böyle ise iş çoğa gidiyor

Üst Alt