Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için heyet raporu mu gerekli?

yakamoz2

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
sevgili engelli arkadaşlar,

dün bi arkadaşımız bir soru sordu, ama tam cavabı bulamadım.

benim kemik kanseri sebebi ile sol bacagım ampute oldu. h sınıfı ehliyetliyim. tek imzali doktor raporum var, "otomatik vitesli araç kullanabilir" şeklinde.

bu ibare heyet raporu mu olmalı? ben sivil araç kullanıyorum.. çünki bana rapor vermiyor adamlar..

saygılar

Ne raporu vermiyorlar ? Özel poliklinikten alınan sürücü olur raporları hep tek imzalı?

acaba

ama bu geçerlimi.benimde raporum özl polklnik raporu.

arabaya tertibat yapılacaksa heyet raporu zorunlu.
valla ben tek hekimle ehliyet sınavlarına girdim araba alırken adamlar heyet raporu vermediler. bu heyet raporu da makine mühendislerine lazım. o adamlar arabanın projesini ona göre çiziyolar o da türk standartları enstitüsünde imzalanıyomuş. ben hala almaya çalışıyorum.

ehliyetim var biraz param da var ama araba alamıyom! ne sıfır ne ikinci el.

H sınıfı ehliyet için heyet raporu gereklidir.

O rapora karşılık H sınıfı ehliyet almışsa, otomatik vitesli tüm araçları kullanır.
Madem H sınıfı ehliyet alınmış, rapora dair konuşacak bir şey de yok demektir.
Yanlış mı anladım?

rapor alamadım

arkadaşlar,bugün Ankara hastn bana özel tertibatlı araç alamaz raporu verdi.sebep ise sol bacak ampute..biri si bana yardım edebilirmi ..hangi hast.veya dr. bu raporu verebilir.mutlaka bir yolu vardır..%40 engelliyim.memurum.

Tek doktor H sınıfı Ehliyet almanız için karar veremez.Nedenine gelince; Yönetmeliğe aykırı.
Kurula gireceksiniz ve Kuruldan alacağınız rapora göre hareket edeceksiniz.

peki neden ehliyet veriyorlarda özel tertibatlı araç kullanamaz raporu veriyorlar bence ehliyette yetmeli diye düşünüyorum o zaman aldığın ehliyetin de bir anlamı yok

Bu heyetin insiyatifinde... Başka bir hastanede şansınızı denemekten başka yolu yok... :)

Valla ben eski raporumu vermişdim sürücü kursuna ordada h ehliyeti alabilir yazmıyordu ama kabul edildi şuanda ehliyet cepde h sınıfı ve özel tertibat yazıyor ben sıfır araç almak için heyete başvuru yapmam gerek tekrar nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor adamlar sormazmı sen heyete girmeden nasıl aldın o ehliyeti bide mahkemelerede sürünmüyelim bu konuyla ilgili çok yorum var kafam karışdı ne edecem bilmiyorum :((

Ben de b sınıfı ehliyet var, bunu h ye dönüştürmek için de heyet raporu gerekiyor. Peki bu heyet raporu alınırken doktorları dolaşıyor muyuz, farklı bölümlerden imza topluyor muyuz, yoksa hiçbir bölüm dolaşmadan direk heyete mi giriyoruz? Bir de benim ağır özürlü raporum var, o raporu götürsem ve ehliyet bölümünün doldurulmasını istesem o rapor üzerinden h sınıfı için karar çıkarabilir miyim?

anladığım kadarı ile sorun arkadaşın sorunu h sınıfı ehliyet değil vergisiz araç alma vergisiz araç alabilmen için heyet raporunuzda özel teribatlı araç kullanabilir yazması lazım yoksa vergisiz araç alamassınız h sınıfı ile sadece otomatik araç kullanabilme hakkına sahipsiniz h sınıfı ehliyetiniz olması vergiden muaf anlamına gelmiyor

bildiğim kadarıyla otomatik vitesi tertibat olarak saymıyorlar. dolayısıyla ötv muafiyeti sözkonusu olmuyor(tabi sıkıntı sol bacakta ise). ama düz vitese tertibatta sıkıntı çıkaracaklarını sanımıyorum. dilerseniz bi görüşün.

Ömer bey geçmiş olsun öncelikle ,
yetkili bir devlet hastanesinden heyete girip sağlık raporu almalısınız.Bu rporda 'özel donanımlı araç kullanabilir' yazması gerekmektedir.Şunu da hatırlatmak durumundayım ki sağlık raporundan sonra belirttiğim ibare varsa ve aracınıza özel tertibat taktıramk isterseniz ruhsat için gereken proje TSE'ye onay için gider TSE otomatik vitesi her halukarda şart koşmaktadır.

Üst Alt