Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için alınan rapor ile ÖTV'siz araç alınabilir mi?

sağlıkçı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim raporumda özel tertibatlı araç+h ehliyeti için yazılı.fakat oran önemli değil diye yazmadılar.(oranında %10 civarı olduğunu söylediler)benim sol alt exremitede dizde problem var.ben ötvsiz araç alabilirmiyim.teşekkürler

Evet ÖTV den faydalanarak araç alabilirsiniz.. Rapor oranının hiç bir önemi yok...
İlk olarak h sınıfı sürücü belgenizi alın sonra araç alın

tşk.peki ben otomatik vites alabilirmiyim.yoksa mecburi manuel vites alıp özel tertibatmı taktıracam.birde vergi dairesindeki arkadaşlardan ikisi rapora tamam dedi 1 tanesi raporun üzerinde oran olacak diyor.ne yapayım yazdırayımmı yoksa oransız şekliyle arabaya mğracat edeyimmi

Orana dair hiç bir ibareye gerek yok. http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html 3/a: "Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır."

Yalnız, otomatik vitesli aracı ÖTV'siz satın alabilmek ve otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilmek için raporunuz bence sorunlu. Raporunuzda sol alt ekstremiteden sakatlığınızın olduğu belirtildikten sonra "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi yazmalı bence.

oturanboğa beye....

peki benim raporda özel tertibatlı araç + h ehliyeti için yazılı ve oran yok.sonuç olarak ben sadece manuel vites araba alıp özel tertibatmı taktırmam gerek.teşekkürler

Özel tertibata ihtiyacınız yok. Raporda ne yazması gerektiğini yukarıda yazdım

ama elinizdeki rapora göre özel tertibat zorunlu (ötvden yararlanmak için) ama stersen tekrar hstaneye gidip tekrar rapor çıkartıp "H sınıfı sürücü belgesi alır - otomatik vitesli raç kullanabilir" ibaresi yazığı takdirde senin için özel tertibata gerek olmaz...

OturanBoğa;

Bu ibare ile indirimli araç alabiliyoruz dimi?

oturanboğa beye...

öncelikle bütün cevapların ve yardımların için teşekkürler.ben sitedeki yazıları okudukça kafam karıştı.net olarak son kez birdaha açıklarmısınız size zahmet

.benim sol dizimde problem var raporda oran yok ama (%10 civarıymış.) raporun arka sayfa kısmında diğer:özel tertibetlı araç+ h ehliyeti için yazılı.ben oran yazdırmadan araç alımına müracat edeyimmi.birde özel tertibat yazıldığı için sadece manuel vites araç alıp tertibatmı taktırırım yoksa otomatik vites alabilirmiyim

teşekkürler.

Evet rapor oranının hiç bir hükmü yok araç alır iken yapmanız gereken H sınıfı sürücü belgesi almak ve ÖTV den faydalanarak araç almaktır..
İster manuel ister otomatik vites alın ama tertibat taktırmak zorundasınız plakanızıda engelli plakası yapmak şart

tşk.ozaman ben ehliyete müracaat etmiştim zaten b den h ehliyete çevirmek için .ehliyeti alıp raporumla ötv den faydalanıp otomatik vites araca müracaat edeyim.otomatik vites araca ne gibi özel tertibat yapılıyo bilg,iniz varmı benim sol ayak sakat .herşey için tşk

Sol bacağından sakatlığı olan kişiler otomatik vitesli tüm araçları kullanaiblirler. Ayrıca bir donanıma ihtiyaç da yok, gerek de.

oturanboğa beye...

merhaba hocam.bütün bilgiler için teşekkürler.benim rapor tanı kısmı:dizde hafif düzeyde hareket kısıtlılığı yazılı.süresi kısmı boş oran kısmı boş arka yüzünde diğer:özel tertibetlı araç+h ehliyeti için yazılı.ben nasıl bir araba alabilirim ötv sizmi otomatik vitesmi.birde raporun ön kısmında mevcut klınıği ile manuel vitesli araç kullanabilir yazılı.teşekkürler

bülent beye

başınızı çok ağrıttım .özür dilerim.son kez topluca sormak istedim.raporda ön yüzünde kas iskelet sistemikısmında bazı açıklama ve mevcut klınığı ile manuel vitesli araç kullanır yazılı.tanı kısmında sol diz kısıtlı yazılı.arka kısmında diğer kısmında özel tertibatlı araç+ h ehliyeti için yazılı oran %5 teşekkürler

"mevcut klınıği ile manuel vitesli araç kullanabilir" ibaresi varsa araç alımında vergi istisnası söz konusu olamaz. "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresinin bulunması şar.

Üst Alt