Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet almak için özürlülük yüzdesine bakılmıyor mu?

sunfungun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
böyle bir değişiklik oldu mu?

bir kaç yerde ehliyet almak için artık özür yüzdesine bakılmadığı raporda "H sınıfı ehliyet alabilir ve Özel tertibatlı otomobil kullanabilir" ibarelerinin yer almasının yeterli olduğunu duydum.

araştırdım fakat resmi bir kaynakda bu bilgiye ulaşamadım.

eğer dogruysa %90 ın üzeri özürlü raporu olanlar H sınıfı ehliyet alabilir ve Özel tertibatlı otomobil kullanabilir ibareleri yer alan raporlarıyla h sınıfı ehliyet alabilecekler.

böyle bir değişikden haberi olanlar var mı?

sevgılı kardesım arastırmıssınız ama kulak dolma bılgıler bunlar h sınıfı ehlıyet ıcın %40 ın altında olamaz alamazsınız b sınıfı ehlıyet alıcak kısınınde saglam olması gerekır her ehlıyet gurupları farklı %90 olanlar fızıkı durumlarına gore h sınıfı alabılır surebılır engel yok 90 ının uzerıne cıkarsa vası tayın edılır babam emeklı trafık sube muduru kardes benım bılgılerımı babam sayesınde ogrendım malum kendımde engelıyım araba alıcagım zamanlar baya ugrasmıstım bırde su sakat damgalı plakalardan okadar kısı rahatsız muzdarıpkı anlamıyorum arkadslara plaka gıttı kart sıztemı geldı dımı aslında bız engellılerın alehıne ısleyecek bır durum bu sız nezaman gordunuz yurkıyede engellıler ıcın olumlu bır yasa cıktıgını

cevap verecek yok mu arkadaşlar?

omurilik felçli %90 nın üzeri özürlü olup raporunda "H sınıfı ehliyet alabilir ve Özel tertibatlı otomobil kullanabilir" ibareleri yer alan birisi h sınıfı ehliyet alabilir mi?

sevgılı kardesım %90 bırı h sınıfı alabılır ama uzerındekı kısı alamaz rapor 90 sana asarsa alamaz tertıbatlı kullanabılmek ıcın raporun 90 olması grek ustune cıktında vası tayın edılır

cevapların için teşekkürler,

ama noktasız virgülsüz, hele birde soruyu anlamadan cevap yazınca insanlara bilgi vermiş olmuyorsun.

mevzuatı sonunda okumak nasip oldu.

soru gayet açık: [FONT=Tahoma]H sınıfı ehliyet almak için özürlülük yüzdesine bakılmıyor mu?
[/FONT]
cevap: hayır bakılmıyor.

örnek: %95 özürlü olup sağlık kurulu raporunda "H sınıfı ehliyet alabilir ve Özel tertibatlı otomobil kullanabilir" ibareleri bulunan bir kişi H sınıfı ehliyet alabilir. bu ehliyetle kendisine ait olan özel tertibatlı arac alıp kullanabilir.

not: forumda bir kaç yerde %90 ın üzerinde özürlü olan birinin ehliyet alamayacağı söyleniyor. öyle birşey yok! sağlık kurulu uygun bulur ise %95 özürlü raporu olanda h sınıfı ehliyet alabilir.

sözün kısası herşey "H sınıfı ehliyet alabilir ve Özel tertibatlı otomobil kullanabilir" ibarelerinin raporda olmasına bakıyor özürlülük yüzdesinin önemi yok.

o zaman her engelli sağlık raporunda h sınıfı ehliyet almasında sakınca yoktur veya h sınıfı ehliyet alabilir. yazması yeterliyse monoküler (bir gözü gören) kişi yada az özürlü olan biriside bundan faydalanabilir mi?

araştırmadan yazdım ama biraz bu konuda bilgi verirseniz sevinirim h sınıfı ehliyet için neler gerekir?

cevaplar için teşekkürler.

Bülent kardeşiminde belırtıgı gıbi (h ) sınıfı ehlıyet almak ıcın oranın % delık dercesı önemli değil kişinin engel durumu öenmli olan .

SphiNX;

[]- Tek gözü görmeyeneler için yasa kesinlestimi vede basvurmamızda sakınca varmıdır acaba neleri kapsamakda bu yasa?
Ehliyetinize Monoküler B yazıyor, 3 dersten sınava ve direksiyon sınavına giriyorsunuz. A2 ehliyet alabiliyorsunuz. Gece araç sürüş yasağı ve sticker yapıştırma zorunluluğu kalkmıştır.
Monder Derneğinden alınan yazı için tıklayınız.

- Ehliyetimin protezler kısmına monoküler yazısı yazılmış acaba ne anlama geliyor?
Doktor raporunda tek güzünüz görmediği için Monoküler yazılıdır. Buna istinaden Trafik Monoküler B yazmıştır. Her sene trafiğe sağlık raporu götüreceksiniz.
- Monoküler ehliyet almak üzereyim sorum şu özürlü aracı alabilirmiyim bizzde o gruba girebilirmiyiz ?
Malesef H ehliyet alan özrülü aracı alıyor, sizin Monoküler b ehliyet olacak. Normal araç kullanıyorsunuz.
- e sınıfı ehliyetim vardı ancak tek gözüm bir kazada görme kabiliyetini yitirdi ehliyetim bu yüzden alındı ehliyetimi monokülere çevirebilirmiyim tekrar sınavlara girmem gerekiyormu?
Trafik tescile giderek müracaat edin. Sizi sağlık kuruluşuna sevkeder. Sonucundaki rapora göre haeket edersiniz.Trafik sizi aydınlatır.
- a2+b ehlıyetı ıcın rapor almıstım ama trafıge gıttıgımde gozumdekı problem nedenıyle tekrar rapor almamı soyledıler. yanı butun sınavları gectım ıkı ehlıyetede hak kazandım fakat trafık subeden gerı cevırdıler. sımdı monokuler ehlıyete cevırebılcekmıyız o evrakları nasıl olacak.?
Sınavlarda farklılık olmadığı için doktorun verdiği rapora göre trafik size ehliyeti verir.
- Moneküler ehliyetim var bu ehliyeti rapor alarak h ehliyeti olarak değiştirirsem o yeni h sınıfı ehliyetim dedemi monoküler yazacak?
Önce raporu alında, hem özürlü hem tek gözü görmeyen sürücü olur raporu alabilirmi ? bilmiyoruz, doktora danışmanızda fayda var.
- Moneküler b sınıfı ehliyet var fakat ben ehliyetimi d olarak değiştirmek istiyorum ve a2 de olacak tabiki.bu durumda yani moleküler olan kişiler bu sınıflarda ehliyet alabilir mi?
Monoküler olan kişiler sadece b ehliyet ve a2 ehliyet alabilir, ticari araç kullanamazsınız
- monoküler ehliyetim var sağlık raporu alırken trafiğe gidecekmiyim? Yani trafikten yazı alacakmıyım yoksa bir göz doktorundan getireceğim raporu trafiğe verdim mi yetiyor mu?
Bu soruya trafik yanıt verir. Bir kez trafiğe gidip sorarsınız ve sizi yönlendirirler. Biz şunu yapın desek, trafik başka derse boş yere para vermiş olursunuz.

"ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN EL ELE"

Tek gözü görmeyeneler için yasa kesinlestimi vede basvurmamızda sakınca varmıdır acaba neleri kapsamakda bu yasa?

Monder Derneğinden alınan yazı için tıklayınız.

Çok teşekkürler ali abi eline sağlık

Üst Alt