Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet almak için nasıl bir yol önerirsiniz?

altarnatif10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar önceki yıllarda ehliyet için başvurduğumda devlet hastanesi negatif rapor vermiştir bende başka birr özel polikinlikten rapor almıştır ve sınavları kazanıp ehliyeti almaya gittiğimde bana sizin burda 2 raporunuz var sizi heyet hastaneye sevkedeceğiz demişlerdi.Şimdi ben bu ehliyyet işini çözmek istiyorum benim nasıl bir sürerç bekliyor veya nasıl bir yol izlemeliyim.

Özel hastanede aldıkların geçersizdir devlet hastanesinden h sınıfı ehliyet alır, indirim istiyorsan tertibatlı araç kullanır ibareli rapor alman gerek.

ehliyet kursu ile rapor aldığım hastane aynı şehirde olmak zorundamıdır?

Evet, raporu hangi ilden almışsanız, ehliyet ve araç işlemleride aynı ilde yapılabiliyor.

bu rapor diğer aldığımız heyet raporlarınan farklı mı yani işe başlarken her hangibir tam teşekküllü devlet hastanesinden almamız yeterli oluyor bunda niye değil mantığı nedir yani msl erzurumda çalışıyorum raporu izmirden alsam nasıl olur

Aslında yaşadığınız yerdeki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni rapor alıp başvuru yapabilirsiniz. Büyük olasılıkla bir sorun çıkmaz. Ama emniyet "yok yeni raporu benim sevkimle alacaksın" der mi, vallahi bilemiyorum. Kimin ne yapacağını kestirmek zor!

O nedenle, eğer mümkünse, önce emniyete gidip durumu sormak, öneri almak daha bir iyi olabilir. Eşşeği sağlam kazıpa bağlamak adına...

cp sekeli quadrparezi bunun engelli ehliyeti alabilirmiyim

arkadaşlar ben 2006 yıllında engelli raporu aldım ` cp sekeli quadriparazei diye yazıyor şimdi ehliyet alıp ötv indirimden yararlanmak istiyorum normalde araç kullanabiliyorum ama hafifte olsa ayaklarımda güç kaybı hatta sol ayağımda biraz daha fazla şekilde var araştırdığım kadarıyla araca özel tertibat ekletmeden otomatik vitesli araba almak için sol ekstremitede engel var diye rapor almak yeterli.
Benim sorum bunu hangi doktorla önceden görüşmeliyim biliyorsunuz doktorlar genelde işi yokuşa sürerler hatta sana engelli ehliyet vermeyiz bile derlerse şaşırmam ama 2003 yıllında devlet hastanesinden ehliyet için rapor alamamıştım buda ayrı bir tezatlık ve kimse o zaman engelli ehliyeti al demedi bende farkında değildim bu sebepten dolayı nasıl bir yol izlemeliyim özel hastaneden de alabiliyormuyuz rapor.

arkadaslar bende yeni aldım bu sene 2011 .kursa kayıt oldum herhangi bir özel polikinlikten raporumu hemen alıp sınavlara girdikten sonra, h sınıfı ehliyetimi aldım hiç sorun yasamadım.engelim ise sağ bacak ampute

arkadaşlar benimde sag el parmagımda sorun var. rapor alırken otomatik fites araç sürer derse VERGİ İNDİRİMİNDEN VE H SINIFININ DİYER AVANTAJLARINDAN YARARLANAMIYOR MUYUM ?

arkadaşım aynı sorun benim de başıma geldi.,
yapman gereken hangi ilde ikamet ediyorsan il sağlık müdürlüğüne negatif raporunla gidecek rapor itiraz dilekçesi yazacaksın.raporun fotokopisinide altına ekleyeceksin. İl sağlık müdürlüğü senin itiraz dilekçeni alıyor. 2-3 gün sonra seni arayıp gelin sevkinizi alın diyor. il sağlık müdürlüğü itiraz ettiğin için seni HAKEM hastanelerinden birine yönlendiriyor. Oradan alacağın rapor olumlu olursa hayrını gör yok olmazsa bu sefer sağlık bakanlığına itiraz dilekçesi yazacaksın.Orası HAKEM Hastanede bir heyet oluşturup vereceği rapor son ve KESİNdir.Yani ordanda olumsuz çıkarsa bir daha uğraşma.Ancak ben il sağlık müdürlüğünün sevk ettiği Atatürk Araştırma Hastanesi (ANKARA)'nden raporumu aldım ve şuan ehliyetim cebimde:D inşallah sende dediğim yolları izlersen alırsın.

CALL OF DUTY;
arkadaşım eğer devlet hastanesinden hiç rapor almadıysan özeldeki oluyor.Ancak devletten olumsuz rapor alıpta sonradan özelden olumlu rapor alsanda faydası yok.Çünkü ellerinde özelden olumlu devletten olumsuz raporu oluyo.Sen olsan hangisini kabul edersin? Dersin dimi özele parayı yedirmiş almış diye...
İşte bu yüzden eğer ki ilk raporu devletten almış vede olumsuz olan arkadaşlarımız varsa kesinlikle bağlı bulunduğu il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edecekler.Yoksa boşa uğraşırlar...

OturanBoğa;

Bülent abi aynı olay başıma geldiği için biliyorum. Böyle durumdaki arkadaşlar mutlaka il sağlık müdürlüğüne gidecek ve itiraz edecekler.Hatta elimde itiraz dilekçemin bir fotokopisi var.İsterseniz onu koyayım arkadaşlar görür.NOT: Şuan işte olduğum için evraklarım evimde ancak saat 19.00 gibi forma koyabilirim.

Veli'nin dediği gibi uygulanıyor demek ki... İl sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz ederek hastaneye sevk almak lazım gibi görünüyor...

Üst Alt