Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alabilir raporumla ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

ardaby

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar,ben bugün H sınıfı ehliyet alabilir raporu aldım(sadece H alabilir yazıyor,özel tertibat içinde yeni başvuru yaptım)
şimdi bu almış olduğum H ehliyeti raporuyla gitsem ehliyetimi H a çevirebilirmiyim yoksa bekleyip öbür raporumu aldıktan sonramı gideyim,kafam karıştı,her iki ibareyi birden yazmadılar,yani sadece H ehliyet alabilir raporunu verdiler,özel tertibat içinde başvurumu tamamladım ÇARŞAMBA yı bekliyorum,eğer bi kıllık olmazsa otomatik vites kullanabilir yazarsa doktor (ki sol ayak polio sekeli kullanamıyorum sol ayağımı)

şimdi ne yapayım arkadaşlar diğer raporu bekleyeyimmi yoksa elimdeki H ehliyeti alabilir ibareli rapor ile gidip H çevireyimmi ehliyetimi.ne dersiniz

peki yeni bir rpor alsam,buna otomatik kullanabilir ibaresimi yazdırmam gerekir

özel tertibatlı araç kullabilirlik için heyete tekrar başvurdumda,öyleymiş,ayrıca başvurmam gerekiyormuş,tabii bunun içinde doktorlara göründüm(komik olan ne biliyormusun hepside aynı doktor)bakalım yazacaklarmı

şimdi bunlar sol ayakta polio sekeli birine nasıl bi tertibat uyduracaklar merak ediyorum,ama dilekçemde otomatik vites veya özel tertibat diye yazdım

Kesinlikle özel tertibat yazdırma salt otomatik vitesli araç kullanabilir yazdır tabii ki yazarlarsa

2 AYDA ZOR ALDIM ZATEN H ALABİLİR RAPORUNU,ŞİMDİ B sınıfı ehliyetimi değiştirmek ne yapacam,

valla bende istiyorumda bakalım ,kardeşim adamlar burnundan kıl aldırmıyor,soru sordurmuyorlar,cevap almak imkansız,lanet olsun hepsine

diyelimki özel tertibat falan filan yazdı,o zaman ne yapacam,korkuyorum ve korktuğum başıma gelir:mad:

peki abiciim sen araç aldınmı,ne aldın nasıl bir araç ve kaça aldın,bana ne önerirsin

yav gece-gündüz bunlarla yatıp kalkıyorum,adamın rüyasına giriyor,en sonunda isyan edecem

Hiçbir işine yaramaz otomatik vitesli araç alamazsın vallahi ben aldım ama vazgeçtim b sınıfı ehliyetimle normal aracıma paşa gibi biniyorum yok ehliyet yok 5 yıl bir araca mahkum ol ayrıca aldığın araca verdiğin parayı 5 yıl bağlıyorsun satamıyorsun

tşk dostum,ama içimde sıkıntı var gene,şaşırmış vaziyetteyim,ama mevzuat çok açık,yukarıda gkopyasını gönderdim,nasıl olur anlamıyorum.;:mad:
sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. :cool:
mevzuat böle diyor,yarın vergi dairesine ve renault a gidecem,onlar daha iyi bilir,yada onlar ne dediyse o,mevzuat falan hikaye

Doğru diyorsun ama bu yasa yeni değişti eskiden otomatik vitesli araç vermiyorlardı şimdi bu yasayı sol ayak özürlüleri için çıkarttılar çok bayi %40 oran istiyor bilmedikleri için ama orana gerek yok ama otomatik vites yazması gerekiyor çünkü ben raporu alırken rapor odasında çalışan arkadaş bu yazmazsa alamazsın demiş ve eklemişti hayırlısı olsun sorun bakalım.sonra da sonucu yazın buraya

tamam dostum yarın ilk işim vergi dairesine gidip soracam,hatta yetmez ankara dan da sordurup teyit ettirmeye çalışacağım,başarabilirsen; aslında ankara da oturan bir arkadaş gidip sorsa Gelir İdaresi Başkanı Mehmet KİLCİ'den
ne iyi olurdu:eek:

slm,bugün toyota ya gittim raporumu gösterdim ok dedi bununla alırsın dedi,raporda H ehliyeti alabilir-oranı %19-sol ayaktan polio sekeli-.......................başkada bişey yazmıyor,daha ne olsun alabilirsin diyor(raporumu yükleyemedim buraya,nasıl yapabilirim)

çok güzel her bayi ve dairesi farklı uygulama yapıyor.hayırlı olsun gerçi daha ehliyet alacaksınız ondan sonra

Haklısın,şimdi renault a gönderiyorum raporumu vergi dairesine soracaklar,gelişmeleri yazarım

çok iyi olur renault un yeni bir aracı geliyor ben vazgeçmiştim ama o aracı görünce fikrim değişti hayırlısı renaultun cevabını merak ediyorum ayrıca nerede ikamet ediyorsunuz yazarsanız sevinirim

vergi dairesi ile görüştüm,müdür rapora baktı;olur dedi bu raporla ve H ehliyetinle ÖTV siz araç alabilirsin dedi..............diyarbakır da ikamet ediyorum

Üst Alt