Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyetini B sınıfı yapmak için gerekli koşullar nelerdir?

CAMEL

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Ben sol ayak engelliyim h sııfı ehliyetin hiç bir faydasını istemiyorum. Benim ehliyetimi "b sınıfı sadece otamatik vites"
sürebilir şeklinde versinler ötv kadar fazla para vereyim.

avcıkomando;

Avcı bi alemsin:)
Adam sakat onun için h vermişler. Heyet sakat değildir dermi?:)

Oluyorsa şu benim ehliyetide B yapalım :)

ben daha önce h olan ehliyetimi b yaptırmıştım.h sınıfı ehliyet aldığındaki durumlar değişmiş veya mevzuat değişmiş olabilir.b sınıfı için rapor alıp, kursa yazılarak eksik olan motor dersini tamamlayıp, direksiyon sınavından sonra yeniden b sınıfı için sertifika alman gerekiyor.
ben rapor ve sertifika ile trafiğe başvurduğumda beni hakem hastaneye gönderip raporlar arasındaki çelişkiyi gidermem istenmişti.hakem hastanesi 2 yıllık kontrol kaydıyla b sınıfına olur vermişti.
bu yıl yapılan kontrolde yeniden h sınıfına döndüm.
özetle sürücü ehliyetinde sınıfı değiştirmek sağlık raporu alabiliyorsan mümkün.

avcı,
Ben işitme engelliyim H sınıfı sürücü belgem var ama daha bu H sınıfı sürücü belgesinin hiç bir faydasını göremedim...

CEMAL kardeş
herangi bi devLet hastenesin şöyLe bi rapor aLabiLirseniz;
B EHLiYET ALAMAZ. H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESi ALABiLiR. OTOMATiK ViDESLi ARAÇ KULLANABiLiR. şekLinde bir rapor aLırsanız;
bu raporLa, aLacağınız ehLiyette H OTOMATiK yazar..
bu ehLiyetLe bütün otomatik videsLi araçLarı kuLLanabiLirsiniz. ötv indirimLi araç aLabiLirsiniz. aLdığınızaracı 3. dereceye kadar yakınınız kuLLanabiLir. sonuçta siz soL ayaktan özürLüsünüz, soL ayaktan özürLüLerin böyLe bi hakkı var. bu hak 30 nisan 2010'da yürürLüLüğe girdi..
benimde soL ayakta poLio sekeLi mevcut ;) bende 1 senedir B-A2 ehLiyet aLma peşindeym 6 hasteneye baş vurdum hiç biri vermedi..
sadece bitenesi H-A2 verdi, bende artık buna eyvaLLah dedim..

Teşekkürler adil cuni kardeş benim için çok faydalı oldu.

rica ederim kardeş.. ne demek'' yardımcı oLabiLdiysem, ne mutLu bana..
(senin rapor işin orta pedi doktoruna bağLı. orta pedi doktoruna rica edin, verir inşaLLah''

Üst Alt