Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyete yazılan ibareler neden farklı oluyor? Sol ayak için ne yazmalı?

daim01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim h ehliyetim var
sol ayagım felçli, ehliyetimde "sağ ayağını ve ellerini kullanabilir" yazılıdır!
aynı özürden ehliyet alan kişiler sizin bahsettiginiz gibi otomatik vites araba kullanabilir veya özel tertibatlı araç kullanabilir.....vs bunlar neden farklı yazılıyor

bu durumda ben nasıl ötv mtv den faydalanabilirim, nasil bir araç alabilirim

saygılar

ÖTV muafiyeti için raporda ''özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibaresi olmalıdır.

Bu sizin tercihinize bağlı:
1- "Elle kumandayı sağlayan özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli iki nüsha halinde rapor almak, biri ile ehliyet diğeri ile ötv muafiyetli araç almak. Buna karşın sadece şahsınıza ait o özel donanımlı arabayı kullanmak, başka hiç bir arabaya el sürememek ve başka hiç kimsenin de sizin arabanıza el sürememesi saçmalığını kabul etmek

2- "Direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitese sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almak. Böylece otomatik vitese sahip tüm araçları kullanmak, yani hiç bir kısıtlama ile uğraşmamak. Vergi muafiyetinin de canı cehenneme demek.

Bülent bey, sizinle tanıştığıma çok memnun oldum. yazılarınızı severek takıp ediyorum.böyle bir fırsat sağladıgınız icin şahsınıza ve emeği geçen bütün arakadaşlara saygılarımı sonarım.

benim genel olarak sorum,. Benim H ehliyetim var
sol ayagım felçli, ehliyetimde "SAĞ AYAĞINI VE ELLERİNİ KULLANABİLİR" ibaresi yazılıdır. Bu durumda ben nasıl ötv mtv den faydalanabilirim?
ÖNEMLİ SORUM DA ŞU: ÖTV ve MTV DEN FAYDALANMAK İÇİN BU YAZILI İBAREYİ DEĞİŞTİRME İMKANI VAR MI?

CEVABEN YAZDIGINIZ Vergi muafiyetinin de canı cehenneme demek. VERDİGİNİZ BİLGİLERE GÖRE ANLADIGIM KADARIYLA, BEN HEM ENGELLİYİM HEM DEGİLİM, DOGRU ANLAMIŞ MIYIM
ÇIKLAMA YAPARSANIZ MEMNUN OLURUM.

SAYGILARIMLA

O ehliyetle ve raporla vergi muafiyetli araç satın alamazsınç. Aslında bakarsan o ehliyetle hiç bir araç kullanamazsın! :) O kadar muallak ki ibare...

Yukarıdaki iki seçenekten birine karar verip ona göre 2 nüsha rapor çıkartacaksın. Biri ile trafik şubeye gidip ehliyetini düzenleteceksin yeniden, diğeri ile -vergi muafiyetli araç almakta karar kılarsan- araba alacaksın

tşkr

Bülent bey
beni bu konuda aydınlattıgınız için size teşekür ederim

Üst Alt