Bülent Bey; Anlatmak istediğim şu; Elimde Özürlü Aracı Kullanımıyla ilgili 2 tane döküman var. Birisi sitemize ait ve altında isminizin bulunduğu son düzenleme. Ancak tarih ve sayı ile ilgili bir içerik yok. Bu düzenlemeyi birçok arkadaşta gördüm. Araçlarına koymuşlar. İlgilendikleri içerik şudur; (Araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu olup) (kiralanması, ödünç verilmesi) ifadelerini içermesi nedeniyle kontrollerde bu yazıyı ibraz etmek adına.
Ancak burada ifade edilen açıklamayı ben böyle algılamadım. Bu 2 ifadenin üzerinin çizilmiş olması tam anlamıyla diğer şahısların da kullanabileceği anlamını çıkarmak muallak bir yaklaşım olur.
Elimdeki diğer düzenlemede ise;
İçişleri Bakalığı Emniyet Genel Müdürlüğü ifadeli, B.05.1.EGM.0.85.2961-64008/4624-130154 sayılı Engellilere Ait Araçlar başlıklı 21.06.2011 sayı ve tarihli emrin 3. paragrafında;
Engelliler adına ÖTV'den muaf olarak tescil edilmiş bir aracın, araç sahibi engelli dışında bir başkası tarafından kullanıldığı durumlarla ilgili Maliye Bakanlığı'ndan alınan görüş yazısında, 197 sayılı MTV Kanunu ve ÖTV Kanununda malul ve engelli adına kayıt ve tescilli bir taşıtın, sürücü haricindeki kişiler tarafından kullanılmayacağına yada bunlar tarafından kullanılması halinde yaptırım uygulanacağına dair bir hüküm bulunmadığı, özürlü aracının tescil belgesinde belirtilen şahıslar dışında kullanıldığının tespit edilmesi durumunda ÖTV ve MTV uygulamaları yönünde yapılacak herhangi bir işlem bulunmadığı bildirilmiştir. Denilmektedir.
Ancak; Bu emirde yoruma açık gibi.
Bu ve bunun gibi birçok nedenle siteden beklentilerimizin sonuçlandırmalara katkıda bulunması adına ve kavram kargaşasına yol açmaması açısından,
Site ile ilgili sitemimi bildirmek istedim. Sitedeki mesaj sayısı tabiki önemli. Ancak kesin hüküm içeren konuların ayrı başlık altında toplanabilir olma imkanı olursa seviniriz.