Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gümrük indirimli araç için detay bir kaç soru..?

dormansi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana]arkadaşlar merhaba[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]sağ ayağımdan %62 oranında özürüm var. yurt dışından (almanya) vergisiz araç getirmek istiyorum. ancak okuduğum yazılarda bazı noktaları tam anlayamadım. sizlerden ricam soracağım soruları tecrübe ve bilgilerinizle cevaplamanız![/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]1- alacağımız araba mutlaka 1600cc ve altında mı olmalı? çünkü yönetmelikte parantez içinde arazi araçları hariç deniyor. yani arazi araçlarını alabiliyor muyuz? yoksa hiç alamıyormuyuz? ben bir jeep getirmek istesem illaki 1600cc ve altında mı olması gerekiyor?[/FONT]
[FONT=Verdana]2- en genç olarak getirebileceğimiz araç yaşı 2005 model mi olmalı?? daha genç mesela 2007 2008 araç getirebilir miyiz? [/FONT]
[FONT=Verdana]3- bir de şu herkesin bahsettiği özel şirketler durumu var tabii ki!! bu özel şirketlere nasıl ulaşabiliriz? bir telefon,adres,mail adresi vs. var mı elinizde?? varsa lütfen paylaşır mısınız??[/FONT]
[FONT=Verdana]4- motorlu taşıtlar vergisi ödenmiyor bildiğim kadarıyla, bazı forumlarda da aracın durumuna göre bir kısmının ödendiği yazıyor. [/FONT]
[FONT=Verdana]5- 1600cc araç almadığımız zaman yine kdv ve mtv gibi vergileri ödüyormuyuz? [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]cevaplayan arkadaşlara şimdiden çook teşekkürler!!! [/FONT]

Gümrük indirimli araç

Slm arkadaş ben bundan 1 ay önce almanyadan 1999 model passat getirtdim. fiyatınıda herşey dahil anlaştım ve 5.250 euro verdim. Araç tertemiz VW servisine götürdüm hiç br hata bulamadılar üstelik 4 lastigi ve isletmeside sıfır geldi kullanan iyi kullanmış.

1- ALACAGINIZ ARAÇ 1.600 CC ve altı olacak
2- ALACAGINIZ ARAÇTA YAŞ SINIRLAMASI YOKTUR.
3- BEN ARACI ŞAHIS ARACILIGI İLE GETİRTDİM ÖZELİME MESAJ ATARSAN TEL VE ADRES VERİRİM.
4- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ HİÇ ÖDENMİYOR. ( ANCAK RAPORUNUZDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR İBARESİ OLMAK ŞARTI İLE )

bi konu daha var aslında kafama TAKILAN
aracı yurt dısından değil de türkiyeden alırsak bu silindir hacmi olayı ortadan kalkıyormu??
yani 1600cc den fazlasını alabilirmiyim?ikinci el
teşekkürler

ikinci el istediginiz silindir hacmi ni alabilirsiniz.ve tertibatlı olması halinde mtv muaf olursunuz

Sayın seyithan
ikinci el alımında 1600 cc yi aşma konusundaki açıklamanızın kaynağını merak ettim. zira ben 1600cc nin ikinci elde de geçerli olduğunu duymuştum. Bu bilginin teyidini yapacak bir kaynak belgeniz varmı ?

bir belgem yok ama 1600cc sınırı otv ve gumruk muhafiyeti icin gecerli ikinci el otoda gecerli degildir.sitede arastırırsanız bu konu hakkında bir suru yazı bulacaksınızdır

ben bir şeyi merak ediyorum 30 bin tl lik araç bana vergisiz kaça maal olur oğlum(%99 engelli)

Üst Alt