)) yedik naneyi bu memurlar elinden
Bu karışıklık düzelene kadar memurlarla savaşa hazırlıklı olun arkadaşlar
Alo 170'i aradım memurla konuşuyorum şimdi
Diyorum ki "2022 aylığı alanlar GSS sayılırlar artık bunun için başvurmaya gerek var mı?"
Memur diyor ki "yeşil kartın vizesi dolduktan sonra SGK'ya gidecek gelir testine tabi olacak vs vs"
Diyorum ki 2022 aylıgı alıyor vatandaş. Dolayısıyla
5510 Sayılı Kanun 60/1-c (3) alt bendine tabi GSS'lı. 60/1-c (1) ve ("g" bendi değil. Onlar gelir tesbitine tabi. 2022 aylıgı alanlar
5510 sayılı yasaya gore aylık aldıkları için zaten GSS'lı sayılır.
Bu soruyu bilgi edinme kapsamında soruyorum cevap için bekleyebilirim ve cevabıo sonra da ögrenip verebilirsiniz.
Beklememi soyledikten sonra bir süre sonra geldi ve şunu söyledi:
" 2022 aylıgı alanlar gelir testine tabi tutulmayacak. Ama yine de baglı bulundugu sgk merkezine gidip muracaat etsin. gelir testi yapılmayacak ve GSS tescili yapılacak"
İşte boyle bizim alo 170 ile konuşmamızın özeti
İşler karışık yani. Dolayısıyla şu süreç içinde biraz gidip gelinecek anlaşılan. Yedik naneyi
Bu durumda iş sizlere düşüyor arkadaşlar. Haklarınızı bilin ve ona gore hareket edin.
1.1.2012 itibariyle GSS'lı sayılırlar 2022 aylıgı alanlar. kaymakamlık, 2022 aylıgı alanları 60/1-c (1) ve (g) bendi kapsamındakilerle karıştırabilir. Bunu çoğu karıştırabilir. Nolacak bu işin sonu diye merak ediyor ve takipte kalıyorum.
Allah bu memurlara akıl fikir versin diorum sadece.
El atmak lazım
Rainman şurayı oku ve bu bilgilerle baglı bulundugunuz SGK merkezine gidin.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...ihinden-itibaren-gss-kapsamina-alindilar.html
Gelişmelerden haberdar edin lütfen. Uygulamardaki sorunları ve pratiği sizler syaesinde çözebileceğiz ancak. Sizin adımlarınızla... Mevzuatla olmuor her iş
memurlar bildiğini okuyor, çorba konusunda ustalar