Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS borcu çıkmaması için nasıl bir yöntem izlemeliyim?

Fikret66

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Günaydınlar

Ben 1966 da doğdum ve 1992 de bağkur lu oldum.
9090 gün ödedim,daha sonra 11/2017 de 4a oldum.
30/4/2018 de işten ayrıldım,bu arada emeklilik başvuru tarihim 11/03/2019.

Eşim emekli olurken 2 kızım (ikisi de üniversitede okuyor ) benim üstüme kayıt lı idi,yani benim sağlık güvencemden yararlanıyorlardı.
Şimdi ben işten çıktığıma göre bildiğim kadarı ile 99 gün üçümüzde sağlık tan yaralanabiliyoruz(7/08/2018 e kadar).

Son yıl içinde 90 günden fazla 4a,4b sigorta süreniz varsa 99 gün için gss gerek yok biliyorum.

Eğer ben 6/08/2018 den 12-13 aralık 2018 e kadar tekrar 4a lı olursam ,bu tarihten sonra tekrar 99 gün den yararlanıp ve emekli başvurusundan sonrası için bile biz üç kişiye gss borcu çıkmaz değil mi ?

Not:çocukları sağlık güvencesiz bırakmamak için eşim üzerine aldırırsak maaşında bir değişiklik olmaz ama benim üstüme alırsam maaşımda ufak bir artış olur galiba ?

Üst Alt