Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlerim şaşı olmasına bugünlerde çok takıyorum...

t0rnad0

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
28 yaşındayım. Şu aralar bu gözlerimdeki şaşılığı o kadar çok takıyorum ki kendime.
Küçüklüğümde çok dalga geçmişlerdi. Ve hala berbere girdiğimde yeni biriyle ttanıştığımda 'senin gözünde kaymamı var' demesi beni çıldırtıyo ve hemen evet yaa diyip konuyu geçiştiriyorum. Normalde dışa dönük konuşkan güzel giyinen biriyim fakat bu gibi olaylar olunca çıldırıyorum.
Eski kız arkadaşımın gözlerine utancımdan bakamazdım bile. Hep o bakarken şaşı olan gözüme dogru bakardı.birkaç arkadaşı gözümün şaşı olmasından dolayı beni pek kabul etmezdi. Sonuc olarak 3 sene önce ayrıldık. Şimdi ise birini sevsem bile şaşıyım lan şaşıyım kim ne yapsın beni paranoyası oluştu bende. Hatta şu anda niri beni sevmesine rağmen içimdeki bu şaşılığı atıp kıza bişey diyemiyorum. İnsanların hep gözüme doğru bakması çok kötü birsey.
Ama şükürler olsunki daha kötü bir durumum yok. Hep benden kötüsünü düşünüyorum şükrediyorum sonra bu paranoya yeniden çıkıyo. kendimden bildiğim için engelli biriyle asla ama asla göz kontağıda kurmuyorum. Utanmasını bana bakıyorlar demesini asla istemem.
1 haftadır hep böyleyim gerçi yılda 8 10 kere bu takıntıya geçiyorum :) valla rahatladım :) herkesin günü iyi olsun :) mutlu pazartesiler :)

Merhaba öncelikle geçmiş olsun..
Herkes her yere bakmakta özgür olduğu için onları yadırgayamazsınız yada durumu değiştiremezsiniz
Ama siz engelinizle barışıp kendinize sıkıntı yapmamaya çalışabilirsiniz.
Şaşı olsa da gözleriniz görüyor mu?
Bence bundan güzeli yok Kulağınız duyuyor eliniz ayağınız tutuyor bir evi geçindirebilecek durumdasınız vs.
Kişiliğiniz de yerindeyse karşı taraf neden sizi istemesin?
Kendinizi sadece şaşılığınızla değerlendirmeyin
Ayrıca bu bakışmalara sormalar vs alışın.
Gözünüzde şaşılık mı var diye soruyorlarsa sizinle ilgileniyorlardır ne güzel işte
Kimse umursamayadabilirdi.
Bu daha mı iyi?
Bu şekilde konu açılsa da sohbet ilerleyebilir siz de çevre edinmiş olursunuz.
Olaya iyi yönlerinden bakmaya çalışın.
Gözünüzdeki problem de inşallah düzelir.

Bence insanları umursamaktan vazgecmelisin.Senin durumunla bire bir olmasa da hayatımdan küçük bir kesit aktarmak istiyorum.Şu an bu anlatacaklarımı beni tanıyan biri okusa inanmaz büyük ihtimalle çünkü ben özgüveni son derece yüksek neşeli eğlenceli bulundugu ortama renk katan biriyim.ama bu hep böyle değildi...

Lise yıllarım çok problemli gectı.Yaşadıgım baskıcı ve anlayışsız aile tutumunun bir yansımasıdı bu.Üniversiteye gittiğimde durum değişmedi.İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanan,utanan,konuşurken gözlerini kaçıran,hep sacmaladıgını düşünen bir tiptim.Hayatım tümüyle başka insanları mutlu etmek üzerine kurulmuştu.

Sonra bir gün bir şey oldu.Yapayalnız kaldım.Hayatımın en zor dönemlerinde ailem de dahil herkes tarafından yalnız bırakıldım.Nitekim aştım tüm sorunları.Ve ne kadar güçlü oldugumu gördüm.Başarmak özgüvenimin artmasına sebep oldu.İkinci adımda etrafımdaki kuru kalabalıktan kurtuldum.İnsanlara kendımı kabul ettırmeye calışmaktan vazgectım.benim hakkımda ne düşündükleri umrumda olmamaya başladı.Ve sonra garıp bir şey oldu...İnsanlar beni daha çok sevmeye başladı.

dolayısıyla demem odur ki insanların ne düşükleri hiç önemli değil.Bacagıma takılan bu kocaman demirle hastane korıdorlarında gezerken ve insanlar bana garip garip bakarken(muhtemelen vahhh yazıkkk daha çok gencmış dıye gecırıyorlardı içlerinden),ben onlara gulumsuyordum çünkü zerre umrumda degıl

Hiç kimse senden daha degerlı degıl arkadasım vee görsellik sandıgın kadar önemli değil.Sen kendini sevmezsen duruşunda o güveni hissettirmezsen karsındakine o zaman görsel saldırılar seni rahatsız edecektir.Aynanın karsına gec ve uzun uzun bak kendıne.Kendıne iyi davran,kendınle barış..çünkü bir tane daha sen yok bu dünyada..çünkü sen eşşiz ve çok degerlisin...

ve son bir not:ilk fırsatta benim yerime çimlere koşar mısın :) ya da ne bileyim sebepsiz yere kalk yürü mesela.manyak gibi gez dolaş sokaklarda gecenin bir yarısı :) ben bunu çok özledim...

ne örnekler var motive olman için... aklıma ilk gelen Tony Iommi oldu, çok ünlü bir gitarist, black sabbath - eski heaven&hell gitaristi'dir, sağ el yüzük ve orta parmak üçları yok ve plastik parmakla çalar, müthiş soloları vardır, binlerin karşısında yıllarca çalmıştır ve hala çalmaktadır ayrıca bi dönem dünyanın en iyi gitaristi seçilmişti... olumlu tarafından bakmak lazım :)

Naci Hakgetiren beye katılıyorum, benimde sol gözüm görmüyor bende ilkokul yıllarında çok dalga geçilenler arasında oldum fakat çokda fifi dedim umursamadım o zmn daha güzel oluyor herşey emin ol umursamamak inan daha zor durumda insanlar var bu hayatda halimize şükretmeliyiz rabbim ne uygun gördüyse odur o yüzden şikayetlenmek isyan etmekdir günaha girmekdir. yaşam kısa gönlünce eğlen yaşa t0rnad0

Kardeşim senden daha kötüler var onları düşün bakışların onu bunu rahatsız edebilir dış görüntünle kendini beğendirmeyi başaramayabilirsin. ama bu dünyanın sonu değil, içindekileri içindeki güzellikleri duyguları dışa çıkarırsan insanların dikkatini çekip saygısını kazanabilirsin. her bir kişinin övünmekte olduğu bir güzellikler vardır... kimi sesiyle, kimi alçakgönüllülüğüyle gönüllere taht kurmuştur.. elbet sendede bir övünülecek güzellik vardır... önemli olan bunun senin farkına varman... seni tanımayanlar her zaman önyargı ile yaklaşır bu sadece senin için değil tüm insanlar için geçerli... birde şöyle ki sen insanlara göre yaşamamalı kendi isteğine göre yaşamalısın hayat senin hayatın beden senin bedenin dünyaya tek geldin tek gideceksin bu yüzden insanlardan medet ummamalısın. salıcakla kal. :)

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için destekleriniz için :) ben hep kendimle barışığım ama çok içlerde galiba değilki bazen bu moda giriyorum. Aklıma geldikce hep kendime kızıyorum. Yeter be senden iyisimi var diye :) üniversitede yemekanede arkadaşımla yemek yerken bi çocuk oturdu. Gözleri galiba sadece ısıgı goruyor. Elini tuttum suyu verdim yerini söyledim. Ekmeğide önüne koydum. ve şükrettim. Halada şükrediyorum. Birde böyle kendi içimde saçmalıklar yapmasam keşke. Yeniden hepinize çok teşekkür ederim. Allah hepimize yardımcı olsun :)

kardeşim merhaba öncelikle geçmiş olsun. Kendini çok iyi ifade etmişsin doğal olumuş yazın. Bende senin gibi aynı durumdayım yazını okurken kendimi okuyor gibi oldum :) bende de çok hafif kayma var. Kayma sol gözümde ve dışarıdan bakıldığında belli olan beyaz bir leke de var. 27 yaşıma kadar böyle gezdim bir ara hastane yolum düştü ani oldu doktora bir anda anlattım ve bana bir lens önerdi renkli ve beyaz lekeyi kapatan bir lens taktım bir anda yüzüm güldü şimdi halen takıyorum çok şükür yani içinde bulunduğun sıkıntıyı en ince detayına kadar araştır tedavisi varmı ? sonra tevekkül, motive, pozitif düşünme vs. Yukarıda arkadaşlarım yazmış oldukları öneriler gayet güzel. sen ilk önce doktora git yukarıda yazdığın gibi doktora da anlat 1. yöntem ameliyatla düzelir-mi onu araştır yanlız sadece bir doktorla hastahane ile değil başka iyi doktorlara da anlat tedavisi varmı diye 2. yöntem sol gözünün bulunduğu kısma şaşılığı düzelten optik camlar olabilir diğer gözünde ise gözünü etkilemeyen özel bir cam yapabilrsin tekrardan geçmiş olsun.

özürlülük

iyiki gözden özürlüyüm ya kafadan özürlü olupta milletin hakkını yesem insanların canına kastetsem hırsızlık yapsam uyşturucu alkolvs irle uğraşsam boşver iyiki gözlerimden özürlüyüm çok şükür

Bende senin durumundayım malesef birileriyle iletişim kursam dahi aynı durumda beni ne yapsın benden daha iyilerini bulur düşüncesiyle karşı cins ile iletişim kurmaktan cekiniyorum acıkcası dunyadakı zamanımı doldurmak için yaşıyorum diyebilirim. Takma kafana bi süre hayatın akışına dalıp unutuyorsun ara ara geliyor bu böyle.

Takmayın kafanıza her insanın bir alıcısı çıkar. :) Mesela ben de sağ kolumdan engelliyim ve benimle evlenmeyi kabul eden biri çıktığı için evlendim.

Merhametli ve içinde Allah sevgisi olan her insan engeli sorun etmez ki etmemesi gerekiyor her insan bir engelli adayı sonuçta her an herşey olabilir gözüyle bakmalı, ön yargıyla insanlara göre ayrım yapmamali ve bütün mesele de ön yargıyla başlıyor.

Bence bu tarz şeyleri düşünmek yerine olaylara farklı açılardan bakmayı öğrenin şu insanlara değer ve önem vermekten vazgeçin artık ben de bir zamanlar sizin gibiydim çoğu yerde kendimi dışlanmış hissettim ayağımdan engelli olduğum için hep başkalarına özendim imrendim hatta üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım sonra hayatı yavaş yavaş çözmeye başladığıma inanıyorum şuanda kendime ait hobilerim var yeniden üniversite kazandım imkanlarınız ölçüsünde hayatı yaşayın ve mutlaka hayat standartınızı yükseltin birazcık da insanlar sizi kıskansın arkadaşlar geçen de yazdım isterseniz hayvan gibi fiziğiniz olsun kimse size iş vermez kimse ay ne kadar tatlı yakışıklı çocuk gel seni şirketime yönetici yapayım demez kimse vücuda bakmıyor herkes beynine bakıyor ALLAH ve peygamberimiz bile okumanın öneminden bahsediyor isterseniz sağlıklı olun cebinizde 5 kuruş paranız yoksa bir mevkiniz makamınız yoksa hiç kimse sizi adam yerine koymaz kimseden çekinip korkmayın insanlara değil olaylara ve hedeflerinize kafa yorun girişimcilik kulüplerine gidin düşünceleriniz ve aklınızla iş adamları size destek olur iş yeriniz olabilir ama ne yaparsanız yapın hangi durumda olursanız olun umudunuzu kesmeyin dua edin şükredin kaşınıza gözünüze kusur bulup durmayın sürekli üretin nasıl para kazanırım ne üretirim ve satarım gibi olaylara kafa yorun sürekli faydalı şeyler üretin paranız olursa tedavi olursunuz hayatınızı lüx içinde rahat bir şekilde yaşarsınız fırsat buldukça başka insanlara yardım edin kızılay yeşilay lösev tema vakfı birçok vakıf var insanlara ve doğaya katkı verin en iyi şükretmek en iyi şekilde yaşamaktır ben dünyada zaman dolduruyorum ne demek ayıp ve günah ve özellikle küçük yaştan bu durumda olup da yazımı okuyan arkadaşlar ÇOK ÇALIŞIN VE DOKTOR OLUN SİZLER ÇÖZÜM BULUN Kİ İNSANLAR SIKINTILARINDAN KURTULSUN

Size son derece katılıyorum hayata pozitif baktığınız için kutlarım sizi Wesley duygularıma tercüman oldunuz.

böyle basit şeyleri buraya dert ediyorum diye yazmayın! taşlarlar sizi:) şu forumda bedenlerini sizinkiyle değiştirmek isteyen binlerce kişi vardır. 1 milyon tl ye bahse girerim:)

şaşılık ameliyatı olabilirsin ben olmuştum bilmiyorum oldunmu

Üst Alt