Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz, Psikiyatri ve Nörolojik hastalıklar ile malulen emekli olabilir miyim?

CoinciFakir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar, Göz, Psikiyatri ve Nöroloji olmak üzere üç ciddi hastalığım var.
2000 gün primim vardı ve malül emekliliğe başvurdum.
İki gözümde ileri seviye Keratokonus var.
Psikiyatrik sorunum depresyonel ve tedavi ile düzelemeyen kronik bir sorun.
Boynumda ise 10 yıl önce geçirmiş olduğum transvers miyelit isminde omur ilik iltihaplanması oldu ve milyonda 1 görülen bu hastalık, normalde yatalak veya tekerlik sandalyeye mahkûm ediyor.
Yaşımın genç olması sebebiyle çok şükür öyle olmadı ama her tarafım kasılıyor. Boynumda 7/24 ağrı, kollarda yanma ve uyuşukluk, parmak uçlarımda hafif his kaybı ve skolyoz söz konusu. Ayrıca boynumda disk çökmesi, kemik iliği ödemi, iki tane fıtık ve omur iliğe baskı var.
Omur iliğe baskı olduğu için çok stresli oluyorum ve Psikikojik hastalığımı da tetikliyor. 2013 yılında, Göz ve Psikiyatri den %44 süresiz rapor almıştım ama sadece bu ikisinden girmiştim heyete.
O tarihten bu yana gözümde ilerleme olmuş.
Psikiyatrik ve göz hastalığım çocukluğumdan beri vardı ama sonradan ilerlediler. Boynum ise 2011 yılında başladı. Boynum için çok kez uğraştım ama hangi doktora gittiysem tedavisi yok dediler. İlk girdiğim kurul raporuna istinaden ara karar verildi ve bir üniversite hastanesi olması şartıyla psikiyatri den tetkik ve hastalığın ne zaman başlandığına dair bilgi talep edildi.
Marmara Üniversitesi Hastanesin'de tekrar heyete girerek evraklarımı teslim ettim ve sonucu bekliyorum. Göz %<53 oran yazmıştı ama Noröloji ve Beyin cerrahi doktorları oran yazmadı. Psikiyatri'de ne yazdığını göremedim, çünkü evrakları zımbalamışlardı.

Bay pipo
Marmara hastanesinde girmiş olduğum sağlık kurulu raporunun, psikiyatri tetkikleri ve incelemesinde eksik gördükleri için başka hastaneye sevk verdiler. 2. kez sevk edildiğim farklı hastanenin Psikiyatri bölümünde kan tahlili, beyin MR'ı gibi gibi şeyler istenerek detaylı testler yapıldıktan sonra heyet işlemlerimi tamamladım. Raporu çoktan göndermişlerdir SGK'ya ama DYS evrak takibi sisteminde şuan görünmüyor. Top şuan SGK da, çıkan sonucu buraya yazarım. Doktorların hatası yüzünden 2 defa sevk verdiler. Bu işlerde özgeçmiş çok önemli ve SGK hastalıklara dair detaylı bilgi istiyor. Hastalığın ya hastalıkların hangi yıl başladığını, tedavi görüp görmediği, gördüyse sonuç alınıp alınmadığı, sonuç alındıysa olumlu mu değil mi, tedavisi mümkün mü değil mi, çalışıp çalışamayacağına dair doktor görüşü vs istiyorlar. Bunlardan biri bile eksik olursa raporu kabul etmiyor SGK ve tekrar aynı işlemler için farklı hastaneye gidip uğraşıyorsun.

CoinciFakir
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,sen normal çalışan mı yoksa kamuda mı görev yapıyorsun,ben daha önce başvurmadım engelli emeklilik için, buralardan okuyup siz değerli arkadaşlardan bilgi topluyorum duruma göre bende muracaat edeceğim ama önce oranlarımi bilmem gerekir,balthazar formülü kalktı deniliyor biliyirmusun doğru mu?

Bay pipo
Bilgim yok abi. Memur değil, normal çalışan. Başvuru yaparsan eğer bu maddeler için mutlaka uyar doktorları. Yoksa sil baştan tekrar uğraştırırlar. Bu SGK emekli etmemek için kırk takla attırır insana. :)

Agir düzeyde calisma gücü kaybi yani malulen emeklilik degerlendirilmesinde tüm hastaliklar birlestirilerek degerlendirmeye alinmaz icinde en agir hastalik ile degerlendirilir gözden agir duzeyde calisma gucu kaybi icin tek göz yetmez her iki gözde de ileri derecede görme kaybi (0.1/0.1) ya da tamamen görme kaybi olmasi ve tedaviyle duzelmemesi gerekir duzelme ihtimali olan birisi icin maluliyet verilmez tıbbi tedavisini tamamlamasi gerekir.

Prof. doktor, boynumumun düzelme ihtimali yok denecek kadar dedi.
Sağlık kurulu raporu; NÖROLOJI
Yaklaşık 10 yıl önce kartal eah hastanesinde transvers myelit tanısı konulup LP yapılmış. (epikriz verilmediğini
belirtti)23.08.2021 tarihli servikal vertabra mr: C3 ve C4 düzeyinde STIR sekansta kemik iliği ödemi izlenmektedir.
Kranioservikal bileşke düzeyinde, servikal spinal kordda, C5 düzeyinde spinal kord anterior kesiminde T2 hiperintens
sinyal değişikliği izlenmektedir.torakl ve lomber vertebra mr da çekilmiş.(e nabızdan bakıldı). nm de üst extremite tam
izlenimde alt extremite tam izlenimde topuklarda ve parmak ucunda yürüyebiliyor. dtr ler alt extremitede canlı. tandem
walk becerikli.soğukta kasılmaları olduğunu belirtti. servikal mr daki lezyon açısından beyin cerrahi görüşü de önerilir.
(dış merkezde beyin cerrahisi tarafından takip edilmiş)
BEYIN VE SINIR CERRAHISI
10 Yıl önce transvers myelit geçirmiş. Servikal MRG: " C3-4 düzeyinde spinal kanal daralmış olup canalis santralis
belirgin olarak izlenmektedir. C5 düzeyinde canalis santralis belirgin olarak izlenmektedir. C3 ve C4 düzeyinde STIR
sekansta kemik iliği ödemi izlenmektedir. Kranioservikal bileşke düzeyinde, servikal spinal kordda, C5 düzeyinde
spinal kord anterior kesiminde T2 hiperintens sinyal değişikliği izlenmektedir. Klinik korelasyon önerilir. Paravertebral
ve prevertebral yumuşak dokular doğal görünümdedir. " Şeklinde Raporlanmıştır. 5 Yaşındayken trafik kazası geçirmiş.
Transvers myelit için Nöroloji Uzmanı görüşü uygundur.

Dosya Durumu

Malül emeklilik başvurum 1 aydır sonuçlanmadı ve gelen evrak dosyasına kaldırmış yazıyor son işlemde.
Daha önce iki kez sevk verilmişti ama bu kadar uzun sürmemişti. Ret cevabı veya sevk verecek olsalar şimdiye kadar verirlerdi diye düşünüyorum. Sizce sonuç olumlu mudur? İlçe SGK'yı aradığımda bekleyin diyor ama aylardır uğraşıyorum yahu, yıl 2022 oldu ama bu işler halâ yavaş yürüyor. Bu memurlar ne iş yapıyor? Ben hastanelerde sürüneyim evrakları tamamlamak için ama gel gör ki hastane bile SGK'dan hızlı işliyor. Allah kimseyi Adliyelere ve SGK'ya düşürmesin.

Hocam göz numaralarınız kaç aceba, bende keratokonus tan malüliyet için heyete gireceğim

CoinciFakir

Malum, artık malulen emeklilikte geçerli olan tek şey kişinin SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı rapor alıp alamayacağı. Ya Ağır tanımlı tek hastalık olacak[-] ya da Orta tanılı 2 hastalık.[/-] Aksi halde malulen emeklilik mümkün değil.

Durumunuz bu cetvele göre maluliyeti gerektiriyorsa kararın yeniden değerlendirilmesi için sigorta müdürlüğüne dilekçe yazabilirsiniz. Kurum evrak üzerinden yeniden değerlendirir ve son kararını verir.

CoinciFakir

Yukarıda iki Orta tanının maluliyet getireceğini yazdım, ama bu DOĞRU DEĞİL! Dalgınlıkla bir çıkarımda bulunmuşum. SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan Ağır tanısı yoksa malulen emekli olunamaz. Ya da birkaç hastalık çalışmayı asla müsade etmeyecek durumda olmalı ve heyet bunu onaylamalı ki malulen emekli olunabilsin.

OturanBoğa SGK itirazımı reddetmiş ve çalışma gücümün %60 altında olmadığına karar verilmiş.
Ben, yıllardır boynum da ki sorun için Nöroloji, Beyin Sinir Cerrahi ve Fizik Tedavi doktorlarına çok kes göründüm ama özellikle Uzman Nöroloji hekimleri ve son göründüğüm Beyin Sinir Cerrahi profesörü düzelme ihtimalin yok dedi. Omurga çökmesi ve fıtıklar haricinde boynumda düzleşmede var. Boynum ve kollarım 7/24 ağrı ve kasılma halinde. Sence mahkemeye vereyim mi abi? Beni dışarıdan görenler sağlan zannediyor, yürümem de falan ofsayt bir durum yok diye fizik tedavi de tam not vermişti kurul raporunda. Çok uğraştırırlar mı ? Bir de bu mahkeme işleri nasıl ilerliyor? Hakim adli tıp a mı gönderiyor ? Mağlum bizim ülkede adliyeye giren yıllarca çıkamıyor.

Üst Alt