Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliyim, %48 raporum var. Nasıl araç alabilirim?

kemal01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
22 yaşında egitim fakültesi fen bilgisi ögretmenligi 3 sınıf ögrencisiyim..
sitenize bu gün üye oldum amacım durumum hakkında haklarım konusunda bilgi sahib olmak deneyimlerinizden faydalanmak .
engel durumum sol gözüm hiç görmüyor sag gözümde 50 cm civarında görüyor aynı bu şekilde raporum var ama yüzde oranına 48 yazdı hastahane araç almak istiyroum kendim kullanmamak şartı ile aliden birisi kullanmak şartıile sizin bu durumla ilgili yazmış oldugunuz madeeleri okudum yine bu sayfada 4. madde bana uyuyor gib algıladım yani %90 özürü olmak veya ehliyet alamayacak durumda olma ben bu durumda ehliyet alamıyorum zaten bilgilendirirseniz yardımcı olursanız çok sevinirim sanirim benim durumum biraz istinai mi oluyor acaba:)) bi hatam oldu ise sitenin acemisiyim ona verin saglılarımla kemal

ÖTV indirimi için %90 özürlü olmak ya da ortopedik engelli olmak şart.
siz raporunuzla (kendiniz kullanmamak şartı ile) araç alabilirsiniz, ama ÖTV indiriminden yararlanamazsınız.

sevgili anti oksidan abi:))
aracı alırken kullanmamam şartı ile bana satıyorlar görme sorunumdan dolayı:)) ve ehliyet almaya da haiz deilim ehliyette vermiyorlar:)
ama indirime gelince yetersiz engel bakiyesi mi veriyorum dogrumu anlamışım ..

evet, %90 ve üzeri özürlü ya da ortopedik özürlü olmadığınızdan dolayı ÖTV indiriminden yararlanamıyorsunuz.
herkes gibi normal araç alıyorsunuz ve raporunuzdaki ibareye istinaden (ehliyet de alamadığınızdan) kendiniz kullanamıyorsunuz.

çok teşkkk abi
memleketim sagolsun adalet mülkün temeli idi ama biz mülk sahib olamıcaz belli oldu:))sizinde başınızı agrıtttım kusuruma bakmayın abi görmemenin engel sayılmadıgı bir ülkede yaşıyorum acaba şanslımıyımm yoksa tam mı tersi çözemedim ya hayırlısı yinede bilgilerinizi esirgemediginiz için çok tesşk:))

o nasıl söz, estağfirullah...
malesef ülkemizde araç alırken ortopedik özürlüler dışındakiler özürlü sayılmıyor...
ben de işitme engelli olmama rağmen ÖTV indiriminden yararlanamıyorum..

Üst Alt