Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliler ÖTV muafiyeti ile otomobil sahibi olamaz mı?

dürbün

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben dayım adına bu foruma üye oldum dayım görme engelli ve gözleri tamamen görmüyor biz ötv muafiyetinden yararlanıp dayım adına bir araç satın alabilirmiyiz maddi olarak parasının bir kısmını ben karşılayacağım ve dayımıda istediği yere götüreceğim dayım bizimle beraber kalıyor onun elinde büyüdük yanlış anlamayın ama böyle bir hakkımız varmı varsa detaylı bilgi alabilirmiyiz.

Ancak rapor oranı %90 ve üzeri ise 3. dereceden yakını olarak aracı dayınızın üzerine alıp kullanabilirsiniz..

Yani raporda problem çıkarırlarmı yani tam olarak hiç görmüyor.

İki göz de görmüyorsa sanırım %85 oranında rapor veriliyor...

evet görmeden tüm vucut kaybı oranı %85i geçmiyor iki göz tamamen görmese bile ..

Kısaca alamıyorsunuz oluyor cevap yani,tabi başka bir engeli yoksa.

2005 te görme kaybından yüzde 90 rapor alan biri ötv den yararlanır mı?

%90 ve üzeri rapor varsa evet, yararlanabilir.

yüzde doksan ve üstü raporu olan ve kendi kullanamayacağı için aracı bir başkası kulalanacağo aracın plakasında özürlü ibaresi olması mecbur mu?eğer zorunluysa kullanan özürlü değil neden zorunlu?

Üst Alt