Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göğüs kanseri olan eşim emekli olabilir mi?

Asi23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

S.a Bülent abi eşim göğüs kanseri ve 2 göğsünü aldılar 2870 gün primi vardı malulen emekli olabilirim yada engeli raporu verilir mi.

daha detaylı bilgi veriniz eşinizin ilk sigorta girişi nedir engel oranı nedir veya diğer bilgiler önce rapor almalısınız engel oran cetveli var orayı bir inceleyin

Geçmiş olsun,acil Şifalar....

tek hastaklıktan %60 oranı aşan rapor alınırsa; 10 yıl ve 1800(2870 yeterli) gün prim varsa neden olmasın.

Tek sıkıntı rapor süreksiz verilecek mi? Süresiz verilirse çok iyi yoksa her seferinde süresi bitmeden yenilemek zorunda kalmayasınız.

Asi23

maluliyet cetveli'nde ilgili madde:

"9. Meme (sarkoma hariç)
A. Anrezektabl lokal olarak ilerlemiş karsinom (inflamatuar karsinom, göğüs duvarı veya cilde doğrudan uzanımı bulunan herhangi bir boyuttaki tümör, aynı taraftaki internal mamarian lenf nodlarına metastazı bulunan herhangi bir boyuttaki tümör)
veya
B. Lokal ileri evre veya metastatik hastalıkta verilen antineoplastik tedaviye rağmen ilerleyen hastalık"

S a eşim meme kanser ve 2 gogsu alındı ve devamında rahim ve yumurtalıkları alındı ve onkoloji hastasi malulen emeklilik için ssk ya başvuru yaptık bizi hastaneye sevk ettiler elimizdeki raporu kabul etmediler onkoloji 60 verdi genel cerrahi 25 verdi rahim ve yumurtalikalr için kadın doğum 35 verdi ve sağlık kuruluna girdi sen git biz evrakları SSK ya yolayaca dediler Bülent abi emekli olabilirmi malulen 2841 gün primi var terslik çıkarabilirler mi yada

Asi23

Bilemiyorum inanın. Ama sorun olmayacağını düşünüyorum.

Geçmiş olsun kardeşim büyük ihtimalle verilen oranlar onaylanır yüzde atmış dan fazla oran çıkar malulen emeklilik yolu açılır

İyi günler eşim onkoloji hastası 2 göğsünü ve rahimini yumurtalıkların aldılar ve böbrek büyümesi nedeniyle böbrek ameliyatı oldu 1.5 sene kontrolü emeklilik kabul edildi kontrol için hastaneye sevk edildi ve bugün itibariyle ret cevabı geldi böbrek ameliyatını emekli olduktan sonra oldu fakat buna rağmen emeklilik iptal edildi eve yazı gelecekmiş bize göre malululuk şartları taşımıyor dediler ve hala onkolojide tedavisi devam ediyor onkoloji doktoru sadece yüzde 60 rapor verdi kadın doktoru yüzde 35 verdi göğüs ve böbrek verdiği oranlar tam olarak bilmiyoruz söylemedi doktorlar nasıl bir yol izlemeleyiz lütfen acil olarak cevap yazarmsiiniz. Bu nasıl yasa onkoloji hastası herşeyini kaybetmiş ve şimdi moralmen çöktü bu gibi kendini bilmez kişiler yüzünden inşallah daha kötüye gitmez eşimin durumu dava açsam haklı bulunabilir miyim sizce

Asi23 bu dilekçeyi verebilirsiniz

TC SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
……… MERKEZİNE
../…/2022 tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum “işgücü kaybımı %60 oranında kaybetmediğim” gerekçesiyle reddedildi. Oysa tedavi gördüğüm hastanedeki doktorlarım çalışamayacak durumda olduğumu çok net olarak belirtmektedir ve kurumunuz sevki ile hastaneden almış olduğum raporda da bu durum açık olarak belirtilmiştir.
11.10.2008 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ’ne göre malul sayılmam gerektiğini, 16.12.2010 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında çalışma gücümü %60’ın üzerinde kaybettiğimi düşünüyorum.
İş bu nedenle malulen emeklilik başvurumun Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesini ve maluliyetimin onanmasını arz ve talep ederim.
…/…./2022
AD SOYAD : İMZA
T.C No:
ADRES:
TELEFON:

Asi23

çok çok geçmiş olsun ben artık şaşıramıyorum. havadan aylık suriyelileri bir tarafta bir tarafta artık çalışmaya gücü olmayan kanser hastaları ....ne denir ne söylenir? çok üzüldüm

Çok teşekkür ederim işin saçmalığı sadece onkoloji ve göğüs ameliyatlarindan malulen emekli edilen hasta 1.5 sene emeklilik arasinda rahim ve yumurtalıklarini kaybetti ve onun üzerine böbrek büyümesi sebebiyle ameliyat oldu ve bu oranlari üzerine koyduğumuzda nasıl olurda iptal edilir ret cavabi gelir şaşılacak durum onkoloji doktoru sadece yüzde 60 rapor verdi kadın hastalıkları yüzde 35 verdi genel cerahi ve böbrek için verilen oranları doktorlar söylemedi yazdık biz dediler hepsini toplasan yüzde 60 olmazmi inanamıyorum ve dünden beri eşim moralmen çöktü aslında bunalra en güzel cevap canlı yayına çıkıp bunlari analtacaksin neye göre ret ediliyor cevap versinler
deasn12
Tessekur ederim ilgin için arkadaşım

Yalnız SGK ret kagiti elimize ulaşmadı henüz gelmesini bekleyip itirazımızı ona goremi yapsak yada yarın gidip dilekçeyi versek olurmu ret cevabını SSK arayıp oradan dosyayı sorarken söylediler ret olmuştur dediler.

KANSER HASTALARI MALULEN EMEKLİ SAYILACAK

Kanser türüne göre değişmekle birlikte gerekli prim ve sigorta şartını taşıyan sigortalılar belli bir süre malul sayılıp maaş alabiliyor. Bu süre 18 ay olarak uygulanırken; bazı hastalıklardan 12, bazılarında ise 24 ay olabiliyor. Kanser hastalarının teşhisten itibaren 1 yıl içinde başvurmaları şartıyla sağlık kurulu raporu aranmaksızın yani yüzde 60 şartına bakılmaksızın malullük aylığı bağlanabiliyor. Süre sonunda kanser hastalığına bağlı olarak çalışma gücü kaybına bakılıyor. Kayıp yüzde 60 ve yukarı ise malullük aylığı devam ediyor.bu yaziyuda dilekçeye eklemek istiyorum fakat kaçıncı sayılı ve madde olarak geçiyor.yardimci olurmusunuz. Not Eşim 18 ay emekli sayildiktan sonra kontrol muayenesi sonucu tespit yüzde 70 lerin üstünde olmasına rağmen ret cevabı verildi yukarıda devam edilmesi lazım yazıyor emekliliğinin​

Asi23 Rica ederim. Ayrıca size tavsiyem sgk durumunuzu net olarak bilmiyorum ama vergi indirimi ile emekli olmak daha kolay ve daha iyi.

deasn12
2840 gün prim var ve çalışması lazım vergi indirimini almak için girişi 1997 sigorta baslangicı ama 3 çocugumuz aslında yatırılıp emekli olurmu kesin oda var

Üst Alt