Konuyu tekrar canlandırıyorum
.
Bu aralar 3D işini biraz boşladım, daha doğrusu herşeyi boşladım. Son birkaç gündür tekrar gitara sarmaya başladım. Daha sonraki hedefim polimer kil
. Neyse...
Daha önce enstrüman kablosu olarak elektronikçiden 2.5 liraya aldığım dandik kabloyu kullanıyordum ve amfiden inanılmaz bir dip gürültü geliyordu. Bu da beni baya soğutmuştu açıkçası gitardan. Nette biraz araştırınca dip gürültünün "yüksek ihtimalle" kablodan kaynaklanabileceğini öğrendim ve denemek için müzik marketten kaliteli sayılabilecek bir kablo aldım (planet waves). Kabloyu taktım ve "İşter budur" dedim
. Dip gürültü inanılmaz azaldı. Sesi ve gain'i fazla açınça hala bir parça dip gürültü var ama sonuç olarak kullandığım ekipmanlar profesyonel ekipmanlar değil, o kadar olsun
Zaten evin içinde sesi o kadar açamıyorum, valide kapıya dayanıyor direk
.
Çalma meselesine gelince...
Açıkçası müzisyen olma gibi bir niyetim yok, dolayısı ile acelem de yok. Azar azar, sindire sindire senelere yayarak öğrenmeyi düşünüyorum. Şimdilik netteki kaynaklardan nota bilgisi, doğru tutuş şekilleri, alıştırma hareketlerine filan bakıyorum. Arada tabii gözüme kestirdiğim tablardan da birşeyler çalmaya çalışıyorum
.
Bir deneme
. Evet gerçekten berbat
. Ama hedefim, 3-4 sene sonra bu video'ya baktığımda gülebilmek
.