Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Sakatlık Çalışmaları İnisiyatifi tartışmalarına ara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mineknc

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Sizlerin de muhtemelen fark ettiğiniz üzere Nisan ayı başından itibaren yürütmekte olduğumuz Sakatlık Çalışmaları İnisiyatifi tartışmaları, geçen haftadan beri tüm ülkede devam etmekten olan Gezi Parkı protestoları sebebiyle -ben dahil- birçok arkadaşımız yeni tartışma başlatma ya da tartışmaları takip etme şansına sahip olmadığından, bu hafta gerçekleştirilmemiştir.

Aksini gerektiren bir durum olmadığı takdirde, gelecek hafta "Gezi Parkı ve Sakatlık Politikaları" konu başlığıyla tartışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

0pUuWS7.jpg

Not: Resim Gezi protestoları ile ilgili bir blogdan alınmıştır.

Acısı da vardı ama, damakta bıraktığı tat ve heyecan bambaşka... Yazılara ara vereceksek hep böyle şenlikler vesilesiyle ara verelim :)

Haftaya "Gezi Parkı ve Sakatlık Politikaları" tartışmasında buluşmak üzere...

yakıp yıkmanın neresi şenlik anlamadım.ben halkın seçtiği bu partiyi tutmuyorum ,onun için yakıp yıkacağım mantığıyla hareket etmek doğru mu..ondan sonra çevrenin korunmasından bahset.tabi artık darbe olmadan o malum partiler iktidara gelemeyecek.onun için halkı sokağa dökelim zihniyeti.

yakıp yıkmak tabiki yanlış fakat yakıp yıkanların çoğunluğunu provokatör, bu durumu fırsat bilen serseri takımı ve özellikle ortalığı karıştırmak için kiralanan kişiler oluşturuyor...yürüyüş yapan herkesi aynı kefeye sokmamak gerekir...

eğer orda yakıp yıkanı görüpte durya sen napıyosun demeyip de hala onlara canak tutuyosa bence aynı kefedeler

Nostradamus;

Yürüyüşün içinde provakatörlerin olduğunu bile bile onlarla beraberler.Haliyle onlara ortak olmuş olurlar, akla karanın bir farkı kalmaz.
Zaten eylemi gereğinden fazla uzattılar. Bana artık eğlence olsun diye eylem yapıyorlar gibi gelmeye başladı.

Ülkeyi akp yönetiyor. sorumlu akp dir. bBile bile bu olayı tipik 1 mayıs olayıyla benzetenler var, bilhassa akp den, olayın 1 mayısa benzemediğini bizden daha iyide biliyorlar aslında. Bu sefer duvara tosladılar. Orada el kadar insan vardı ilkgünler. Ne zaman polis akp talimatıyla düşman devlet topraklarına çıkarma yapar gibi sabahın 5 inde şafak operasyonu yaptı o zaman işler büyüdü. Ağacı seven, akpye kızgın,kırgın olan, 11 yıldır yaptıklarından işlerin herhengi birinden bile olumsuz etkilenen oraya gitti. En büyük sebepte polisin aşırı biber gazı tabi talimatla. polis o kadar fazla bbibeer gazı kullandı ki aklınız almaz. Tayip ne dedi bunlar çapulcu. istesek 1 milyon sokağa dökeriz. seçmenimizi zor tutuyoruz. bu açık açık vatanı bölmektir. bu sözleri en son 80 darbesi öncesi siyasiler söylüyordu. bu olaylardan sonra kalabalık artttı ve akp in iistediği oldu. polise taş atan kamu malına zarar veren yakıp yıkanlar, başörtüsü düşmanları ortaya çıktı (benim için bunları yapanlar adi insanlardır) ve artık akp içiin seçmenine gösterecek fotoğraflar ortaya çıktı. twitter "bela" sözü nü binali,müübarek,kaddafi,esad da dedi. dünyanın yalanı dolışıyormuş twiterda uşaklarına yayın yaptırsaydıda doğrusunu görseydik. Arınç çıkıyor özür dileriim diyor peşinden istesek interneti kesebilrdik diyor. işte tamda bu yüzden gösteriler büyüdü. istediklerinii yapabilecekleriini sanıyorlar. ne oldu polis gazı kesti taksimden olaylar bitti ama geç kalındı ortaya kötü amaçlılar çoktan çıkmıştı yani akp nin istediği oldu, siyasi partililer olayı üslenmeye çalıştı buda onların acizliği. bu akşam Rize de gezi parkı olaylarını destekleyenlerii linç girişimi yaşandı. acaba bunun sebebi erdoğanın 1 milyon kişi toplarız olamaz mı. zaten bunu amaçlamıyyor muydu? Olayı dine bağlayacak ve chp yi öne sürecek ya, kendi seçmenini aldatmak için. tuttu taksime cami yapacaz bunun chp ve çapulculara sormayacaz dedi. camiye karşı çıkan mı var? bu insanlar ağaç dedi ağaç. kiliseyide ortaya çıkaracakmış buda entellektüel kesimi yanıına çekmek için. akpliller niye demiiyor ne kililise biz müslümanız. zorla bile yanyana getiremeyeceğiniz insanlar kol kola girdi. basının yayınlmasına izin verilmemesi olayları anlamamıza yeter. 2 insan öldü. insan Allah tan korkar. O insanlarla konuşşulsaydı bu işler böyle olmazdı. yazılması gereken çokşey var ama aslında olayları destekleyen,desteklemeyen herkes zaten iiliyor sadece kendine yalan söylüyor. basın ve diğer sessiz kalanların(ekonomi kesiminden) aklı borsa %10,5 düşünce başlarına geldi Bundan sonra olayların nasıl şekilleneceğini akp tayin edecek ve bu sefer marjinal gruplar daha fazla olayın içinde olacak. Bütün bunlarına asılsebeebi Erdoğan kendini eleştirlemez,karşı çıkılmaz,her dediğine biat edilir görmesi. etrafındaki yalakaları böyle görüyor yani adam kendini padişah zannediyor. Not:hiçbir partili değilim. son seçimde oy kullanmaya bile gitmedim.

oturan boğa gezi parkından cok hoşnut sanki arayıpda bulamadığı birşeymiş cocuklar gibi seviniyor attığı tvitt lerinden takip ediyorum gercekten kendisine yakıştıramadım

nostradamus ;
aynı kefeye biz koymayacaz..ancak onlar da aralarına mesafe koymuyor..tayyip gitsinde,pkk sı,KCK sı farketmez..bize destek olsun diyolar resmen..şimdi gelde aynı kefeye koyma..

alttaki linkte,AKM üstüne neler asılmış bi görün ;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=547699605292352&set=a.164201843642132.44283.164123973649919&type=1&ref=nf

u
ğuracar ;
hiçbir partili değilsen ne diye o kadar cümleye zahmet ettin..ben tarafsızım diyen genelde taraflıdır..şahsi görüşüm..

oturanboğa da ayrı bir facia zaten..lan tayyibi sevmeyin bunu anlarımda..günlerdir şu ülkenin ne kadar parası gitti,borsa ne hale geldi bunları düşünmezmi bi insan.vatan sevgisi hiçmi yok içinizde..gidin illa tayyibi sevin diyen yok,ancak aklıselim bir protestomu bu..asıl protestoyu başlatanlar diyecekti ki,arkadaş bizim aramıza yanlış insanlarda karışacaktır,mesafemizi koruyarak sesimizi duyuralım deseydiler,daha samimi olurlardı..Ama bazılarına bakıyorum da,sanki bişey kazanmış gibi gülüyor eğleniyor..insanın içinde kinden önce vatan sevgisi olmalı..ama ordakilerde bu zerre kadar yok..içip içip ayık kaldıkları müddetçe protesto yapar onlar..yada tencere tava ile devrim yaparlar..yada polis arabası devirerek devrim yaparlar..oturanboğa ve aynı düşüncedekiler sevinin,ülkemiz zarar görüyor..israili,ingilizi sizin gibi mutluluktan uçuyor..tebrikler !!!

Acısı da vardı ama, damakta bıraktığı tat ve heyecan bambaşka... Yazılara ara vereceksek hep böyle şenlikler vesilesiyle ara verelim :)

Haftaya "Gezi Parkı ve Sakatlık Politikaları" tartışmasında buluşmak üzere...

Bu Kadar güzel özetlenmiş bir konuyu boşuna değişik yönlere çekmeye gerek yoktu Arkadaşlar. Şenliğe Katılan Ortopedik Engelli Arkadaşlara Saygısızlık olur

şimdi P bunları yapıyor,rizede bunlara karşı çıkanada yobaz diyorlar. yaw sessiz bekleyen P yobazda mitinge çıkarsa ne olur. kimin hakkı var yobaz demeye. kendileri demokratta aynı fikri benimsemeyen yobazmı. birkaç ağaç için 2 insanın ölümüne sebep oldular. ayrıca o ağacı savunanların evlerinde eminimki saksıda çiçekleri bile yoktur. olaylar nerelerde oluyor ? ank. ist. antalya, bunlar aydın kişiler ya. anadolu cahil. köylü, yobaz. ama bu cahiller herşey insan içindir der. bu demokratlar taksimi tahrir yapmaya çalışıyor, halbuki taksim den sonra harbiye var. yakın sloganlarıda değişir ORDU GÖREVE diye bağırırlar. 20 yıldır sakatım. önceleri sakatı bırak sağlamı bile doktora gitmek için gece 12 de hastane önünde kuyruğa girerdik, ssk hastanesi ölüm halinde bile acile hsta almazdı. devlet hastaneside sigortalı kişiyi almazdı. şimdi öylemi ya. bu devletin verdiği hakları inkar etmeyelim. öyle şımardıkki cennet hakkımızda varmı diye sorgulamaya başladık :))

biz bu sitede yillardir engellilerin cektigi zorluklari yasadiklari sıkıntılari nasil dile getiriz die cabaliyoruz ordan burdan mailler atiyoruz ama tuzu kuru olan arkadaslarimiz malesef duyarsiz sizide görecegiz sizede piyango cikar elbet ozaman bu sitede bas bas bagirsiniz bu direnis biz engelliler için bir firsat aslinda bu firsati deyerlendirmek varken neden suspus oldunuz neden sorunlarimizi dile getirmek icin cabalamiyorsunuz orda direnişe katilan insanlar bizim babamizin oglu deyil neden toplasip gitmiyoruz neden evlerimizde oturup sesiz kaliyoruz soruyorum hepinize gidemiyorsaniz en azindan twitter den surdan burdan destek verin ama bu azmi sizlerde göremedim evet sadece bu olaylarin baslangicinda deyil sahsim adima konusuyorum aylardir direniyorum tek basima siz sesiz kalirken
ve su video izlemenizi istiyorum sizleri vijdaninizla basbasa birakiyorum...bu oturanboğa ya karşı olmaniza anlam veremedim burada aylardir bu insan bizler için bişeler çabaliyor bunu görmezden gelemezsiniz sirf 2 3 twit atti diye bu insanin yillardir verdiği emeği hiçe sayamazsiniz
engelliyasam tüm engelliler direniyor - YouTube

Bize Her Yer Taksim, Her Yer Direniş! Harikulade!

Buraya vakit kaybetmeden şu "taktik-stratejik" notu da düşmek lazım.
Gezi Parkı sürecine göndermeyle, sakatlar arasında eylemlilik süreçlerinde devreye sokulacak örgütlü bir ortak akıl kurulması son derece gereklidir. Görünür sakatlıkları olan bazılarını parklarda, sokaklarda, meydanlarda izleyebildiğimiz arkadaşlarımızla sakatlar en başından eylemlerde yer aldı. Ancak katılıma en çok ihtiyaç duyulan zamanda birçoğumuz ülkenin her yerindeki "Taksim'e" gidemedik. Sağlam arkadaşlarımızın benimsediği ya da başvurmak zorunda kaldığı tamamen meşru ve etkili taktikler belki birçoğumuz için uygun değil; ancak polis şiddetine karşı en geniş anlamıyla "sakat durmak" da iyi örgütlendiği takdirde son derece önemli bir eylemlilik biçimi olacaktır. Tüm toplumsal muhalefeti ona güç katmak adına "sakat-layan" yolları, direnişe sandalyelerimizle, protezlerimizle, ortezlerimizle, değneklerimizle, bastonlarımızla dahil olurken bunu sadece iktidar kibrini "tehlikeye atarak" yapacak yolları geliştirmenin sorumluluğu hepimizin. Bunu yapmamak, sadece sakatları politik öznelikten dışladığı için değil, "sakatsan evde kalacaksın" lafını doğru kabul etmek olduğu için, en sıradan anlamıyla sakatları, kendimizi, hayattan (ki "hayat" sözcüğünü hak eden günlerdeyiz) dışlamak demektir. Sakatlar dışarı çıkmanın ve evdeyken de meydanlarda olmanın yollarını halihazırda buldu ve buluyor; ancak konu üstüne örgütlü ve hep birlikte düşünmek elzemdir. Genel olarak uygulanan eylem taktiklerinin sakatları da kapsayacak biçimde genişletilmesinin imkanlarını da sakat-sağlam muhalefet birlikte düşünülebiliriz.

Bu bir eylem stratejsi meselesidir; konu sakatların ve sakat örgütlerinin dikkatine sunulur (anlamlı buluyorsunuz lütfen ilgili yerlere yollayın). Bu tartışmadan da önce (ki bunu oralarda yapmak da var!!!), başta Taksim olmak üzere "halka ait" parklara ve meydanlara sakat örgütlerinin ortak ziyaretlerinin hiç vakit kaybetmeden gerçekleşeceğini umuyoruz.

Genel olarak "erişilebilirlik" ise ayrı bir konu: Bugünler, her "engel" karşısında "yardım edeyim bari" diye düşünen değil, sakatlarla gerçekten dayanışan insanlar gördüğümüz, bu ülkenin tarihindeki en "erişilebilir" günleridir. Direnişten TOKA*'larımızı esirgemeyelim! (*Çarşı'ya saygıyla, Toplumsal Olaylara Katılım Aracı: benim durumumda tekerlekli sandalye)

sizin zihniyetiniz işte bu peki sorarım size başbakan istanbul bşb başkanı olduğu dönemde üniversite yapmak için tahrip edilen alanlar hakkında dava açtı hapse girince yarım kaldı tabi bu arada üniversiteyi yaptılar sonra başbakan çıkınca o üniversiteden kira almaya başladı şu an üniversite devlete kira veriyor bu arada özel üniversite orası neyse o zaman yeşil alanlar tahrip oluyor diye neden kimse sesini çıkarmadı o zaman çevreci olmayanlar şimdi nasıl olduda çevreci oldu gerçi onların amacı çevreyi korumak değil hükümet karşıtı eylem yapmak eğer çevreci olsalar ağacı söküp polise barikat yapmazlar ha bu arada ankarada bedensel engellinin biri geçen gün koltuk değnekleriyle polis arabasının camlarını indiriyordu böylelerine acımayacaksın geçmişte yapılan haksızlıklara kimse sesini çıkarmadı ama bu hükümet döneminde yapılan her olumlu harekete seslerini yükselttiler mesela
alkol yasaklanınca şarapçı ecevit ölünce solcu hırant ölünce ermeni olanlar bir müslüman başörtüsü inancı yüzünden joplanıp eğitim hakkı elinden alınıp irticacı diye hapse atıldığında müslüman olmadılar olamadılar

başörtülünün hakını da sen savun ozaman

Her yer TAKSİM her yer direniş.....
Ne CHP zihniyeti nede mhp duruşu nede AKP faşizmi...
Taksimde gördüğüm sadece HALk'tı..
karşımızda herşeye karışan biri var sanane yahu kaç çocuk yapacagımdan ne yiyecegimden ne giyecegimden nasıl bir hayat sürecegimden koyunmuyum ben senin istediğin hayatı yaşayayım.Ben yaptım olacak ben dedim yapılacak gibi faşist söylemleri bırakması lazım.Sandıkdan %50 oy aldım diğer %50 yi ezerim mantıgı hiç bir demokrasi mantıgına sığmaz.

izmirde dün polisler sahilde oturup arkadaşıyla konuşan vatandaşları jopladı bunun neresi demokrasi.işkence yapmayan dayak atmayan iyi davranan polis her zaman başımın taçıdır onlara laf ettirmem ama dayak atan işkence yapan polisinde karşısındayım.biz genede polise taş değil bir çicek verelim yemek ısmarlayalım ne dersiniz ben çiddiyim.

Sağlam türk arkadaş, Gezi Parkı meselesi doğrudan bir şehir hayatına katılım, erişilebilirlik, meselesi; sakatları doğrudan ilgilendiren bir mesele. Gezi Parkı'nın geleceğinin belirlenmesinde inisiyatifin toplumsal aktörlere verilmesi demek sakatların da kendilerini doğrudan ilgilendiren bu meselede söz sahibi olmaları demek. Kaldı ki, bu mesele, tüm siyasi süreçlerde kamu onayının önemini ifşa ettiği ölçüde (ki çoktan etti, görüyoruz), sakatların iştiraki, bizim hayatımız üzerine kararların bizim tepemizden, bizi es geçerek, "biz olmadan" alınamayacağı da göstermek demek. Elbette eylemlere "katılmış olmak için katılalım" demiyorum. Mesele şu: en baştaki dövizde yazdığı gibi "Bize Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" ('biz her yerde direnmek durumdayız') düsturuyla katılmak, bu genel "söz sahibi" olmak derdini ifşa ederken bizim kendi dertlerimizi de görünür kılacak. Dertlerin birbirleriyle yarışmadığı, aksine birleşerek birbirlerini güçlendirdikleri günlerde olduğumuzu sanıyorum.

Ancak üstteki mesajı zaten bu dediğime aşağı yukarı katılan arkadaşlar için, "stratejik" bir konu olduğunu belirterek, pazartesiyi beklemeden yazdım. Sen bunlara katılmıyorsan başka şeyler yapabilirsin elbette…

Selamlar

engelsız turkıye partısı gıbı bışey kurulmuştu sanırım bu zatlar nrede uyuyolarmı acabı taksımde sabah oldu alooooooooo:D:D:D

Hadiselerin başlamasından yarım, hadi bilemediniz en fazla bir saat sonra amacın aslında ne olduğunu, masum bir amaçla ve iyi niyetle başlayan haklı protestoların nerelere çekilmeye çalışıldığını, olayların kimler tarafından çığrından çıkarıldığını, siyasilerin çirkin tavırlarını, yabancı uyruklu ajanların göz altına alındığına dair resmi açıklama yapıldığını, camilerin mezbeleliğe dönüştürüldüğünü hepimiz gördük veya işittik. Herkez bir tarafından haklı. Herkes haklı olunca da demek ki ortada anormal bir durum söz konusu. Ben naçizane olarak derim ki bu grupta bulunmamızın amacı kendi derdimiz ile ilgilenmek ona çözümler getirmeye çalışmak. Bırakın anarşiyi tartışmayı. Mevzu uzun ve derin. Kimse bu konuda bir diğerine lafını anlatamaz, anlatsa bile karşı taraf bunu anlamak istemez ve bu kör döğüşü şeklinde sürer gider ve bu arada bizler birbirimizi üzeriz, birbirimizin kalbini kırarız gereksiz yere. Bırakın gezi parkına gitmek isteyenler geziye, yıldız parkına gitmek isteyenler yıldıza, başbakanı karşılamak isteyenler de hava limanına gitsin. Demirel "yollar yürümekle aşınmaz" demişti bir zamanlar bilmem hatırlarmısınız. Devlet bir şekilde bu hadiselere eninde sonunda son verecek. Olan esnafın malına mülküne oldu, olan kamu malına oldu. Asıl ona üzülmek gerek. Yarın öbür gün bu masrafları karşılamak için yeni bir gezi vergisi yürürlüğe sokarlarsa inşallah bu vergiyi de geziciler üstlenir.
İyi gezintiler..

AKP nin yatığı güzel işler çok. Mesela geçen Kartal araştırmada MR ı 8 de yazdırdım 11 de çekildim, güzel. Ama hastanelerdeki MR merkezleri özel, sonra sgk zarar ediyor diyorlar. Mesela tamgün yasasından illallah diyorum. Bunlar AKP nin icraatları. Gezi parkında olan bitenden AKP sorumlu. Yapmasaydı şafak opersayonnu, demeseydi çapulcu, tehdit etmeseydi. Konuşsaydı olaylar büyümezdi, yakıp yıkana fırsat olmazdı. Eylemcileri herşeye karşı olan gruplarla karıştırdı. Bugün polis öldü, ölenlerin saysı 3 oldu. Yarın bizden öldü sizden öldü olacak tıpki 60 ve 80 darbesi zamanı olduğu gibi. Bugün Bir grup eylemci starbucksta oturanları yerlerinden kalkana kadar protesto etti, bu yaşama müdahhale değil mi? aynı şeyden yakınıyorlardı. Gezi parkı platformu Arınç'la görüşmelerinde istekleri
İptal edilmesini istedikleri projeler
3. köprü, 3. havaalanı, kanal istanbul, topçu kışlası, AKM nin yıkılıp tekrar yapılması, HESler.
Hani deömokratiktik. Birini rehin almış rehineci durumuna düşmekktir bu. Neden referaandum değilde iptal? Hükümete kızıyoruz, aynısını yapıyoruz. Hükümet referandum yapmış olsaydı eyllemler zaten mantıksız olurdu.
Zaten 3. köprü ,3. havaalanı başladı inşşatı işişten geçti.
İsteselerdi ya tamda gündemde olan tabiiatlarıı koruma kanununda orman ve parklar imara açılamaz, Saydığımız projeler için referandum. 3. köprü civarı ormanlara herhangi biir ad altında inşa yapılamaz.
Yoksa orman veya parklara yapılacak yapılardan ilk faydalanacakk olanllar eylemcileriin içindde mi?
Talepler, gezi parkı protestolarının belli bir kesimin kontrolüne geçtiiğini gösteriyor
Başka bir konuda eylemleri bahane edip polise saldıranlar. Alllah onları islah etsin. Yine eylemcilerin bir kısmı başörtüsü eylemlerine karşı olanlar, başörtüsüne karşı olanlar.
Başka bir konu eyleme destek vermek nasıl haksa, destek vermemekte hak. Şuda bir gerçek sopa zoruyla yanyana getiremeyeceğiniz insanlar kolkola girdi, bir ağaç için. Buda hükümete bir mesajdır. Benim yazdıllarım. Gözlem ordaki ağaçları kesip topçu kışlasının yapılmasına karşıyım.mümkünse bütün meydanı ağaçlandırsınlar.

bre aydın geçinen cahiller. bu memlekette çok sesliliği getiren başbakanı (adnan menderes) vatan haini deyip astınız, 10 yıllar sonra ünvanı verlip anıt mezarı yapıldı. diğerine (turgut özal) kurşun sıktınız öldüremedinizde çareyi zehirlemekte buldunuz, anıt mezarı yapıldı. bir diğerini (bülent ecevit) sen hastasın deyip hastaneye yatırdınız, allahtan karısı niyetimizi anladıda hastaneden çıkarıp ilaçları çöpe atarak yaşattı, vasiyeti üzerine anıt mezar yapılmadı. şimdi sıra erdoğanı linç etmeyemi geldi. bu kişiler en az 2 dönem seçildiler ve yurdumuzu tam düzlüğe çıkartırken yok edildiler. şu son 2 ay içinde olanlara bakıp aslında ne olduğunu anlarsınız. ANAYASA yeniden yazılıyor. İMF ye borcumuz bitti. PKK silah bırakıp çekiliyor. 3.BOĞAZ KÖPRÜSÜnün temelleri atıldi. KANALİSTANBUL son aşamada. birkaç agaç için bunların hepsini çöpe atıp. kendisine bile oy vermeyi beceremeyen, aslını bile inkar eden, 11 sene içinde birşey bulamayıpta 2 ağaca sarılan adamın peşindeyseniz birgün utanmayacaksanız buyrun tepe tepe kullanın. AHMET KAYA yıda linç edenler sonunda özür dilemeye bile utandılar

yaaa neden izmir sahilinde oturanları arkadaşıyla konuşanları jopladınız ayıp be ayıp asıl çapulcu jop atanlardır.polis gezi parkı sayesinde eşkiya oldu ne güzeldi askerle polis iyi geçiniyorlardı şimdi polis askere biber gazı atıyor.ben akpye oy vercekdim bu olaydan dolayı vermeyecem oy

Aynurr,

Rahat ol sen başörtüsünü savunan savunuyor zaten.

yelpaze,

Güzel konuşman için teşekkürler. Anlayan anlıyor anlamayanın da işine gelmediği için anlamamazlıktan geliyor.

12 eylülde yazılan anayasadamı özgürlüğümüz. böyle düşünüyorsanız zaten yapacak birşey yok. birde polis ölmüş, 3 can gitti mutlumusunuz şimdi. gözünüz aydın olsun bu arada ordu tatbikata başlamış.

senin de tayip yanlısı olduğun ap açık belli oluyor zaten. siyasetten anlar gibi durup yandaşlık yapma

bu düzeni değiştirebilseydik onu biz yapardık 80 öncesi, mahirler, denizlerlerle beraber. ne biçim bir oyuna geldiğimizi anlamak yıllarımızı aldı. bizlerin yaptığının yanında bunlar devede kulak.

Olay yine siyasete geldi.
birbirimizin kalbini kırmayın derim.
Şurda az kaldı sandıklar önümüze gelince herkes istediği doğrultuda oyunu kullanır.
Egerki takım tutar gibi parti tutmazsak türkiyemi güzel günler bekliyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt