Bir örnek de İzmir'den vereyim.
Bu sabah dilekçe ve ekinde vergi indirim yazısı,kimlik fotokopisi,52 adet maaş bordrosu ve imza sirküleri ile işverenin bağlı olduğu vergi dairesine geriye dönük 52 aylık vergi indirimi farkı için başvurdum.Evraklarım işleme alındı ve işlemlerin 1 ay civarı süreceği,paranın hesabıma yatacağı söylendi.İşleme alınan dilekçe tarih ve sayısı tarafıma verildi.Vergilendirme servis şefi o tarih ve sayı ile 1 ay geçerse beni arayıp sorarsın diye telefonunu verdi,ilgi alaka güzeldi gerçekten.
Neden 52 ay biriktiğine gelirsek:
Vergi indirimim İstanbul Vergi dairesinde kayıtlı. 2008 yılında emekli olup İzmir'e taşındım.
2009 yılında İzmir'de tekrar çalışmaya başladım.Önceleri bu kadar süre çalışacağımı pek tahmin etmediğimden vergi indirimi ile uğraşmadım.
Daha sonra ise bu konuda İ.K müdürüyle ortak bir noktada anlaşamadık.
Bilgi edinme yoluyla İstanbul'dan talebime gelen cevapta dosyamdaki bilgilerin verildiği,vergi indiriminden faydalandırılmam gerektiği belirtildiği halde kabul edilmedi.
3 - 4 ay önce baktım bayağı bir zaman geçti,İzmir vergi dairesine başvurarak İstanbul vergi dairesindeki belge ve bilgilerimin transferini talep ettim.
İstanbul'dan gerekli belge ve bilgiler gelince İzmir vergi dairesinde dosya açılarak işverenime vergi indirim yazısı gönderildi.
Tabi tüm bunlar 3-4 ay sürdü bu ay ilk defa maaşıma uygulandıktan sonra geriye dönük fark için girişimde bulundum.
Bu ayrıntıları özellikle yazdım ki aynı durumda olan arkadaşlar için yol gösterici olsun.
ECOnomiST;
Birşey aklıma takıldı;gördüğüm kadarıyla sizin vergi indiriminiz de 3.derece.
Ödenen miktar bana da fazla geldi sebebini biliyor musunuz acaba?
Gerçi fazlaya neden fazla diye sorulmaz ya aynı durumda olduğumdan merak ettim.